Behringer DJX750 Pro Mixer 5-Kanal DJ Mixer Review
Goede mixer voor de beginnende dj, erg goeie prijs en lijkt er veel op de pioneer djm 750. Doet wat hij moet doen en is vrij makkelijk te begrijpen. Er zitten effecten op maar deze zijn niet geweldig.
Pluspunten
- design
- prijs
- 4-kanalen + microfoon aansluiting
Minpunten
- effecten
- bpm counter
- uitgangen
Zoals gezegd erg goede mixer van Behringer, was verbaast over de kwaliteit en de optie's die ik kreeg voor dit geld. goed afgewerkte mixer met mooi design.
Pluspunten:
- Mixer heeft 4 kanalen, ze zeggen 5 maar hiermee rekenen ze ook de microfoon ingang mee. Ook zijn er op elk kanaal 2 apparaten aan te sluiten.
- Het is leuk dat er effecten bij zitten die je af en toe nog wel eens wil gebruiken, de kwaliteit ervan is niet al te best, maar dat verwachte ik er ook niet van.
- Voor de pijs kan je bij de concurrenten geen betere mixers halen, als je echt een goede mixer wilt zal je toch bij Pioneer uit komen, maar dan betaal je ook 5x zoveel.
Minpunten:
- De uitgangen zijn alleen maar rca (tulp) er zit dus geen xrl uitgang op, wat soms nog wel eens voor problemen wilt zorgen. Dit is echter makkelijk opgelost met een verloop kabel
- De bpm counter die erop zit klopt helemaal niet, zit er vaak zelfs 10 of 20 vanaf. Is voor mij persoonlijk niet erg, want dit geven mijn draaitafels al aan. echter werken ze wel als je zelf gaat tikken, wat in sommige gevallen misschien nog wel handig kan zijn.
- Persoonlijk vind ik de crossfader ook niet echt geweldig, hij is wel in te stellen maar niet heel erg goed.
- Na lang gebruik wil hij nog wel eens erg warm worden, zeker na 4/5 uur. Hij wordt passief gekoeld, wat misschien wel actief had mogen zijn. Verder nog geen problemen mee gehad, maar kan problemen voorstellen als die een hele dag gebruikt wordt.
Nu lijkt het misschien al met al niet zo'n goede mixer, maar na een paar jaar gebruik doet die nog steeds wat hij moet doen. Ook is het misschien wat oneerlijk om deze mixer op punten af te rekenen die je eigenlijk alleen kan vinden bij mixers die 5x zo duur zijn. Vandaar zou ik deze mixer zeker kunnen aanraden bij beginnende dj's, of dj's met een wat lager budget die gewoon een goede mixer willen die doet wat hij moet doen. En die er (vind ik persoonlijk) ook nog eens heel mooi uitziet.