Dell Inspiron 15R Special Edition 7520 (N0015S35) Review

9 mei 2016, laatste update op 11 juni 2016, 514 views Rapporteer

Ik heb het een jaar met deze laptop uitgehouden, maar heb geen idee hoe. Hij heeft oneindig veel problemen en Dell wilde ze niet oplossen. Als je deze laptop overweegt, koop alsjeblieft een laptop van een ander merk, of op z'n minst een ander model.

Pluspunten

• Mooi scherm
  • Zeer fijne touchpad

Minpunten

• Oneindig veel problemen
  • Wifi connectie zeer instabiel
  • Bekabeld internet soms instabiel
  • Laptop letterlijk slomer dan 800MHz laptop
  • Keyboard kan snel typen niet bijhouden
  • Laptop gaat minder dan een uur mee op batterij
  • Audio en video hapert bij afspelen videos
  • En nog veel meer

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik heb deze laptop 26 juli 2013 gekocht en heb het er een jaar mee uitgehouden.

+ Het scherm is erg mooi. Ik ben geen kenner maar van de schermen die ik heb heeft hij de beste kleurweergave. Hij kan ook veel feller dan nodig en is mat, dus ideaal voor buiten.

- Helaas gaat de laptop op het standaard energieschema nog geen uur mee op de batterij. Dit is echt waardeloos en de laptop is op deze manier niet als laptop bruikbaar. Dit is als sinds ik hem heb het geval.

+ De touchpad is absoluut de beste touchpad die ik op een laptop gebruikt heb. Ik mijd touchpads altijd, omdat als ik wil swipen touchpads het altijd oppakken als dat ik wil klikken. Nu heb ik niet superveel laptops gebruikt, maar deze Dell is de enige die dat niet doet, en die ik dus met gemak kan gebruiken. Hij is ook wat groter wat ik fijn vind.

- Helaas heb ik met deze laptop (en Dell support) alleen maar problemen gehad. Ik heb een logboek begehouden van wat er allemaal mis ging.

Binnen een maand:
- Wifi connectie valt telkens uit (1-5x per dag; moet laptop opnieuw opstarten om weer verbinding te hebben)
- Keyboard kon ik linksonder door het chassis drukken. Dit keyboard heeft Dell gelukkig vervangen.

Binnen 2 maanden:
- Laptop wordt continue zo traag dat zelfs eeen 800MHz laptop sneller is. Ik heb een andere laptop op 800MHz (0.8GHz) laten lopen en die was aanzienlijk sneller
- De ' toets werkt niet goed, behalve als ik sloom typ
- De shift toets slaat niet goed aan, dus krijg ik dingen als "HEEeeEeeeeEey!" als ik in caps wil typen

Verder in 2013:
- De backspace toets werkt meestal niet meer
- Videos van 720p of hoger hebben vreselijke haperingen in audio EN video
- Websites doen er soms tientallen seconden over om te laden, of zelfs minuten lang.
- Soms als de laptop opstart veranderd hij de wallpaper vele malen per seconde wat zoveel van de computer vraagt dat ik hem geforceerd moet uitzetten omdat hij niet reageert

Januari 2014:
- Kabelinternet valt nu ook uit (en net als bij wifi, alleen opnieuw opstarten helpt)
- Videos hebben soms artifacts
- Internet connectie loopt soms vast (hij zegt dat ie nog wel internet heeft)
- Als ik simpele taken uitvoer (nieuwe internet tab openen of een folder openen) stottert audio/video die speelt
- De C knop werkt vrijwel nooit meer
- Harde schijf maakt af en toe klikgeluiden (1-2x per dag)

(Na januari ben ik gestopt met het bijhouden van problemen, aangezien Dell er toch niks aan wilde doen)

Nu zul je misschien denken dat deze laptop een druk leven gehad heeft, maar dat is niet zo. Hij is maar 1x mee van huis genomen, en heeft vrijwel altijd op dezelfde plek gestaan. Ik ben er ook altijd erg voorzichtig mee geweest.

Tot overmaat van ramp was Dell eind 2013 op verzoek langsgekomen vanwege de problemen, maar zijn weer vertrokken zonder iets te doen. De man van Dell contasteerde de problemen en was het met mij eens dat een nieuw moederbord de waarschijnlijkste oplossing was. Hij belde Dell en na het gesprek zei hij "sorry, rood licht.". Hij voelde zich absoluut niet op z'n gemak dat hij me dat moest vertellen, maar goed.. daar kan hij ook niks aan doen.

Voor mij geen Dell meer. Problemen hebben met een laptop is 1 ding, maar als er niks aan gedaan wordt is het een compleet ander verhaal.

De laptop word niet meer geproduceerd, maar ik zou hem ook tweedehands zeker niet overwegen. Be safe en koop een ander merk, of op z'n minst een ander model... maar Dell staat niet voor je klaar.

Heb jij ook een Dell Inspiron 15R Special Edition 7520 (N0015S35)?

Bijzonder verhaal dit.. heb zelf de 7720 (17" versie met 3610QM) en heb niet 1 van de door jou genoemde problemen ervaren. Na dik 3 jaar werkt het allemaal nog supersnel.

Heb je bijvoorbeeld al een BIOS update geprobeerd?

Verder slechte zaak van Dell dat ze zulke slechte support bieden...
Ik had de laptop een jaar niet gebruikt en nu wil hij ging stroom meer aannemen. De batterij laad niet op maar ook zonder batterij doet hij het niet meer. Ik heb na gepost te hebben op een forum erover de tip gekregen om het deel te vervangen waar de oplader inzit. Aangezien dat een paar dollar koste heb ik het vervangen maar dat heeft helaas niet geholpen.

In ieder geval frustreert hij me niet meer nu hij het niet meer doet.

Om je vraag te beantwoorden.. ik geloof dat ik wel een BIOS update heb geprobeerd, maar ik heb hem sinds mid-2014 niet meer gebruikt dus wat ik niet opgeschreven heb weet ik niet zo goed meer.

[Reactie gewijzigd door MicaLovesKPOP op 23 juli 2024 11:36]

Mijn 17R had in het begin ook veel problemen, wilde niet uit de slaapstand komen. De drivers van leshcat hebben toen alles voor mij verholpen, Dell kon het zelf niet voor mij oplossen via mail/telefoon en gaf aan dat dan maar het moederbord vervangen moest worden. Hier had ik geen zin in, want dat was het probleem niet. Nu totaal geen problemen meer met de laptop en nog steeds blij mee. Ik ben het dan ook zeker met je eens dat de support vanuit Dell niet heel erg best is.
Kan je dit nader toelichten? Ben wel benieuwd! ( over de drivers)

[Reactie gewijzigd door Donool op 23 juli 2024 11:36]

Mijn laptop heeft een videokaart van AMD (8870m) en Intel (HD4XXX), de drivers van beide konden niet goed met elkaar overweg waardoor de laptop niet uit slaapstand kon komen en dus half aan bleef staan. Hierdoor moest de laptop elke keer volledig afgesloten worden. De drivers van leshcatlabs zorgen er voor dat de drivers wel goed met elkaar samen werken waardoor ik de problemen niet meer heb.

Ik ervaar geen van deze problemen. Het enige probleem wat ik heb is dat de koeling niet erg goed is. Fan slaat erg snel aan en is ook luidruchtig.

Qua prestaties ben ik juist erg tevreden. Ik heb er meteen een SSD in gedaan toen ik hem in ontvangst nam en hij is al drie jaar lang supersnel en stabiel.

[Reactie gewijzigd door MarcoC op 23 juli 2024 11:36]

Momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe laptop omdat ook ik het volledig opgeef met mijn Inspiron 15R. Ik herken alle problemen zoals omschreven door Mica. Heb het nog behoorlijk lang volgehouden al zeg ik het zelf :D Onder andere omdat ik voornamelijk mijn werk-laptop heb gebruikt en deze Dell voor erbij.

Wat me vooral stoort is de continue 100% CPU en HD usage zonder dat ik kan achterhalen wat het apparaat in hemels naam aan het uitspoken is.Door de jaren heen enkele driver updates en de noodzakelijk windows updates uitgevoerd in de hoop dat het iets zou oplossen. Helaas. Van alle tijd die ik achter deze laptop heb gezeten ben ik zo'n 50% bezig geweest met probleem oplossing... Op verschillende fora heb ik geen vergelijkbare gevallen kunnen vinden dus het zal een zeldzaam geveal zijn.

Anyway, nu dus op zoek naar iets nieuws en heb eerlijk gezegd geen zin meer in een Dell. Al heb ik met de zakelijke laptops (Latitudes) echter nooit problemen gehad!