LG 43LH604V Zwart Review

FreakerTweaker
7 mei 2016, laatste update op 7 mei 2016, 4.224 views

LG 43LH604V Zwart

Ik kon nergens reviews vinden van deze TV, toch een gokje gewaagd. Een prachtige TV met steel brushed design, goed afgewerkt en overcompleet in functies. Bij ons hangt hij in de slaapkamer. Enig minpunt: WebOS 3 is traag.. Hopelijk komt er nog een update die hier verandering aan zal brengen.

Pluspunten

• Mooi beeld
  • Goed geluid (10W x 2 ch, tot 20W)
  • Super afgewerkt (zelfs de achterkant)
  • Voelt stevig aan
  • Totaal geen lichtproblemen te bespeuren (zoals bleed)
  • Geeft kleuren en tinten goed weer
  • Veel aanpassingsmogelijkheden
  • Veel aansluitingen (+ 5 ghz Wifi)

Minpunten

• WebOS 3 is traag (processor is wel SNEL in TV-termen, ligt aan software)
  • Bij Netflix minimale lipsync issues te bespeuren, bij streamen van laptop niet
  • Aan de dikke kant (contra: full led en 20w speakers)

Heb jij ook een LG 43LH604V Zwart?

Bedankt voor je review. Ik kan nergens de input lag specs vinden. Weet je die toevallig?
Nope, gebruik hem ook niet voor gaming. Dus nooit uitgezocht. Als jij een simpele methode kent wil ik het best hier uitproberen. Groet
Hoi,

'WebOS 3 is traag', wat houdt dat precies in?
10 sec wachten voor dat de UI reageert? Heb je er misschien een kort filmpje van?

Rudy
WebOS is een stuk sneller geworden sinds het schrijven van deze review, dankzij de updates.
Dus als je nu een review zou doen van de tv, zijn je bovenste twee minpunten dan weg? En heb je er nieuwe bij? :)
Nee, eigenlijk niet. Zeer tevreden, superscherp beeld.
Dankjewel voor je snelle reacties.
Hij staat op mijn short list.
Is de 50hz niet weinig/een nadeel?
Scherm is heel goed. Volgens mij is hij 100hz en klopt de specificatie niet op Tweakers + film is sowieso maximaal 30 fps.
Ik heb sinds een paar dagen ook deze tv. Ben lang bezig geweest met het juiste beeld instellen. Op zich goed gelukt, maar de zwartwaardes/contrast bij met name donkere scènes krijg ik niet naar mijn zin. Komt dat puur doordat het een ips-scherm is, zoals ik net zag in de specificaties van Tweakers, of is er een manier om het toch optimaal te krijgen?
Vind het vrij storend zo nl.
Heb al met de instelling dynamisch contrast geëxperimenteerd, maar dat geeft weer andere onoverkomelijke nadelen qua beeld.

[Reactie gewijzigd door ecb1 op 26 juli 2024 21:34]

Dit komt omdat het een IPS-scherm is, als het goed is gebruiken sommige andere TV"s AH-VA schermen. Deze hebben betere zwartwaarden. Echter hebben ze een slechtere kleurenweergave.

In de woonkamer hebben wij een grotere Samsung, met AH-VA, deze geeft kleuren meer 'vibrant' weer en zwart donkerder. Alleen zijn de keurtonen wel minder: je kunt minder onderscheid maken tussen subtiele kleurverschillen.

Wij hebben brightness rond de '30' ingesteld van deze TV, gezien we altijd in het donker in de slaapkamer kijken.

Weet niet of er nog een optie is om backlight plaatselijk te dimmen?

Laat me weten.

[Reactie gewijzigd door FreakerTweaker op 26 juli 2024 21:34]

Zo'n optie heb ik niet gezien.

De enige manier om het duidelijk te verbeteren is om de optie dynamisch contrast op 'gemiddeld' of 'hoog' te zetten. Maar dat gaat sterk ten koste van de kleuren, hoewel dat mogelijk nog geheel te verhelpen is via de overige opties qua kleur etc. Is me al redelijk gelukt, maar om dat echt goed te krijgen, moet ik waarschijnlijk zo'n beetje weer opnieuw beginnen met alles instellen... Ik hou het vooralsnog maar even zoals ik het had.
De nadelen van IPS komen dus helaas wel naar voren bij deze tv, maar ook de pluspunten. Wilde nl absoluut goede kijkhoeken en dat heeft ie.

Twee andere persoonlijke punten:
- Ik had liever 40 ipv 43 inch gehad, maar die maat is niet beschikbaar voor dit model. Ik kom van 32 inch, vandaar...
- Mijn sterke voorkeur ging uit naar een standaard ipv pootjes, omdat ie in een hoek op een klein tafeltje zou komen te staan. Moet ik nog iets creatiefs voor verzinnen.

En...de...instellingen...oproepen...en...daar...doorheen...lopen...gaat...behoorlijk...traag...;-)

Had natuurlijk ook een andere tv kunnen kopen, maar dit was een te goede deal om te laten lopen en het zijn ook geen onoverkomelijke nadelen.

[Reactie gewijzigd door ecb1 op 26 juli 2024 21:34]

Welke deal heb je gebruik van gemaakt? Hoeveel kostte de TV?

Ik heb hem met een VESA mount op de muur gemonteerd. Kan alleen maar vol lof spreken over de details die het scherm toont.

En tja, een nieuw scherm is altijd even sleutelen aan de instellingen...

[Reactie gewijzigd door FreakerTweaker op 26 juli 2024 21:34]

Klopt, en met instellingen spelen vind ik ook geen probleem, zelfs wel leuk. Alleen zijn de menu's nogal traag, zoals ik hierboven in mijn gewijzigde reactie noemde.

Qua goede deal: beetje te lang verhaal om uit te leggen, want had te maken met iets anders wat was misgegaan bij een bestelling, waardoor ik dit zo kon regelen.
Is het mogelijk om een standaard 2.5" externe HDD aan te sluiten en de mediabestanden af te spelen hierop? Ik heb verhalen gelezen van het UHD model deze reeks dat die alleen Flash based USB sticks etc afspeelt?

Dat zou wel een probleem zijn voor mij,
Bedankt voor het antwoord!
Weet niet, nooit geprobeerd. Ik gebruik Kodi om bestanden te delen met de TV. Deze stream ik naar mijn TV via een MacBook met SSD. Leek me namelijk handiger.
Ok, bedankt voor het snelle antwoord.
Hoi, bedankt voor je review!

Tweakers geeft in de specificaties aan dat deze televisie een SCART aansluiting heeft. De Consumentenbond geeft aan van niet, vandaar dat ik dit apparaat eerst ook over het hoofd zag.
Kun je zo vertellen of jouw apparaat wel of geen SCART ingang heeft?
Geen idee, die van mij zit strak tegen de muur. En scart gebruik ik al lang niet meer. In het ergste geval kun je een Scart to HDMI-scaler /kabel gebruiken.

PS zie dat je voor 40 EU meer de 4K versie hebt van deze TV nu: https://www.idealo.de/pre...h610v-lg-electronics.html
EDIT: 12 EURO meer: pricewatch: LG 43UH610V Zwart

Misschien wel waard om te bekijken? Deze heeft betere reviews op Amazon en een Quad core processor (de dual core in dit scherm is echt te langzaam, of WebOS is gewoon bagger, geen idee).

Ha,

Dank voor je reactie!

Scart to HDMI is inderdaad niet echt een slecht idee, tenminste, als de kosten van zo'n apparaat niet hoger zijn dan de meerprijs van een televisie die het zelf ondersteund. Ik zal het overwegen!

Ahh, dank voor de link naar die andere LG. < 20 euro meer voor een stukken bruikbaardere interface door een betere CPU is het zeker waard inderdaad!
En, wat is het geworden?
Haha, nog geen aankoop gedaan!

Ik doe vrij lang over het kopen van grotere spullen, zeker als er veel keus is.
Als je toch tijd hebt, spaar dan voor een 4K oled.