Synology RT1900ac Review

MeZZiN
2 mei 2016, laatste update op 2 mei 2016, 2.650 views Rapporteer

Synology RT1900ac

Een goede router voor een nette prijs. Erg gebruiksvriendelijk. Super snelle setup.

Pluspunten

• Synology
  • Snel
  • Goed bereik
  • Gebruiksvriendelijk
  • SRM

Minpunten

• wordt erg warm

Unboxing

Mooie stevige doos. Nette indeling. Antennes er op schroeven en aanzetten. simpeler kunnen ze het niet maken. Gelukkig geen grote handleiding alleen een quickstart guide. Er zat nog een netwerkkabel bij van goede kwaliteit.

Installatie

Even aanzetten en mijn laptop aan de poort hangen. Had al mijn Synology software geinstalleerd op mijn mac dus had de router ook zo gevonden en dan even inloggen met de gegevens van de quickstart guide en de wizard doorlopen en klaar even herstarten daarna nog even de patches binnen halen en klaar.

Features

SRM is een beperkte versie van DSM met alleen de router features. Niet alle apps zijn nog beschikbaar. Heeft waarschijnlijk ook te maken dat het geen NAS is maar een router. Dus je moet nog wel een SD / USB stick gebruiken als filesystem. Je kan wel een VPN op zetten en Foto/video sharing en DNLA. Dit heb ik zelf niet in gebruik omdat ik al een NAS heb.

Veiligheid

De router bevat veel veiligheid features maar ook tests en suggesties om je router beter te beveiligen. Erg geschikt voor beginnende router gebruikers die nog niet alle termen en instelling kennen.

Als je een Synology NAS al heb is dit wel de makkelijkste upgrade van je router ziet er hetzelfde uit. Werkt vrijwel hetzelfde dus je ben in no time up en running.
Voor niet Synology gebruikers is de ervaring (zeker in vergelijking met andere routers) super simpel en makkelijk.

Het is een van de mooiste firmware op een router naar mijn idee een top product.

Heb jij ook een Synology RT1900ac?

Hi wil 2 van deze routers kopen en met elkaar koppelen
Een WiFi netwerk kan dat
Dus begaande grond een en eerste verdieping een en zelfde WiFi netwerk
Nee voor wat ik weet (ik ga nog even graven voor je in de settings) kan je hem niet als repeater gebruiken je moet wel een netwerk kabel in de 2de router pluggen dan werk hij als extra access point.

Zie hier: [Ervaringen] Synology router RT1900ac

Je kan dan beter een synology as base router kiezen en dan een repeater kopen van een ander merk (ik heb verder zelf weinig ervaring met repeaters ik heb meestal door mijn hele huis netwerk kabel liggen)

[Reactie gewijzigd door MeZZiN op 23 juli 2024 07:52]

Iemand ervaring met het gebruik van deze router als VPN client?
Mijn ervaring is namelijk zo slecht dat ik niet geloof dat het de router is. Doorvoer van net 1MB waar een pc met gemak 3,5 MB behaalt. Bij dezelfde VPN-server.
Als ik wat beveiligingsfuncties uitschakel wordt het iets minder slecht.

Of het is echt de router, maar om dat te concluderen zou ik meer ervaringen willen horen. Sta op het punt het ding retour te doen.