Deze Panasonic speler is uit ander hout gesneden dan de eerder uitgekomen speler van Samsung...
Deze speler heeft (tot nu toe) geen bugs en doet heel goed van wat je er van verwacht.
Laat een indrukwekkende beeld kwaliteit zien,zeker wanneer je er een native 4K/UHD disc met HDR in stopt,het beeld is 'Jaw-Dropping'!!
In combinatie met mijn Sony KD-75X9405C is dit voor mij de perfecte match.
Ook laat deze speler een FullHD disc niet ongemoeid,deze word excelent op geschaald naar 4K waardoor een FullHD disc er bijna net zo mooi uit ziet als 4K (zonder HDR)
Wanneer je een Bluray/FHD afspeel stuurt de speler deze uit in SDR,je kan dan in mode DRC >> Dynamic Range Conversion de Bluray disc laten lijken als in HDR,teminste dat word gesuggereerd....mijn ervaring is: 'verwacht daar geen wonderen van' ik laat deze optie dan ook ongemoeid.
(Normaal kan je niet goed laten zien op een foto als het om de beeld kwaliteit gaat,maar ik probeer het toch..)
Op de foto's is goed te zien waar HDR met de WideColor Gamut BT2020 (DCi) tot in staat is,de kleuren,contrast en de definitie van het beeld word veel mooier/intenser wanneer je een 4K/UHD met HDR uitstuur/afspeelt.
Op de 5e foto zie je informatie van de disc en van hoe mijn TV het toch al brede signaal nog eens laat upscalen naar chroma 4:4:4/12bit!!
We hebben het zo'n 50 jaar moeten doen met bt601/bt709 kleuren-spectrum,als je dan ziet wat dit bredere kleurenspectrum in toe instaat is dan geloof je je eigen ogen niet,en we zijn er nog lang niet op dit gebied het kan in de toekomst alleen maar nog mooier gaan worden...
Maar dit is al een REVOLUTIE!!
-De eerste foto is het beeld van een bluray disc is die in mijn Oppo103 zit en weergeeft
-De tweede foto is het beeld van een UHD/HDR disc is die in de UB900 zit en weergeeft
Ik heb als 'min' punt de prijs van deze speler genoemd maar dat word ruimschoots goed gemaakt van wat deze speler laat zien.
Als je het beste,mooiste beeld uit je 4K/HDR LED,Oled TV of Projector wilt halen is deze speler op dit moment het beste wat er te koop is.
Laat de UHD/HDR disc's/films nu maar komen....
Hier (zie link) de review nog uitgebreider.