Panasonic DMP-UB900 Review

papaleo
29 april 2016, laatste update op 30 oktober 2016, 6.102 views

Panasonic DMP-UB900

Laat een indrukwekkende beeld kwaliteit zien,zeker wanneer je er een native 4K/UHD disc met HDR in stopt,het beeld is waanzinnig!
In combinatie met mijn Sony KD-75X9405C is dit voor mij de perfecte match.

Pluspunten

• Adembenemende 4K/UHD/HDR beeld
  • Excellente HD-naar-4K upscaling
  • Audio Weergave indrukwekkend
  • Snel laden UHD/BD disc
  • Netflix app is sinds fw 1.50 nu ook met HDR weergave
  • Streaming v/a NAS is nu ook stabiel/top

Minpunten

• Hoge Prijs
  • (Netflix app (nog) geen HDR weergave)
  • Kan (nog) geen 4K content v/a NAS weergeven

Deze Panasonic speler is uit ander hout gesneden dan de eerder uitgekomen speler van Samsung...
Deze speler heeft (tot nu toe) geen bugs en doet heel goed van wat je er van verwacht.
Laat een indrukwekkende beeld kwaliteit zien,zeker wanneer je er een native 4K/UHD disc met HDR in stopt,het beeld is 'Jaw-Dropping'!!
In combinatie met mijn Sony KD-75X9405C is dit voor mij de perfecte match.
Ook laat deze speler een FullHD disc niet ongemoeid,deze word excelent op geschaald naar 4K waardoor een FullHD disc er bijna net zo mooi uit ziet als 4K (zonder HDR)
Wanneer je een Bluray/FHD afspeel stuurt de speler deze uit in SDR,je kan dan in mode DRC >> Dynamic Range Conversion de Bluray disc laten lijken als in HDR,teminste dat word gesuggereerd....mijn ervaring is: 'verwacht daar geen wonderen van' ik laat deze optie dan ook ongemoeid.

(Normaal kan je niet goed laten zien op een foto als het om de beeld kwaliteit gaat,maar ik probeer het toch..)
Op de foto's is goed te zien waar HDR met de WideColor Gamut BT2020 (DCi) tot in staat is,de kleuren,contrast en de definitie van het beeld word veel mooier/intenser wanneer je een 4K/UHD met HDR uitstuur/afspeelt.
Op de 5e foto zie je informatie van de disc en van hoe mijn TV het toch al brede signaal nog eens laat upscalen naar chroma 4:4:4/12bit!!

We hebben het zo'n 50 jaar moeten doen met bt601/bt709 kleuren-spectrum,als je dan ziet wat dit bredere kleurenspectrum in toe instaat is dan geloof je je eigen ogen niet,en we zijn er nog lang niet op dit gebied het kan in de toekomst alleen maar nog mooier gaan worden...
Maar dit is al een REVOLUTIE!!

-De eerste foto is het beeld van een bluray disc is die in mijn Oppo103 zit en weergeeft
-De tweede foto is het beeld van een UHD/HDR disc is die in de UB900 zit en weergeeft

Ik heb als 'min' punt de prijs van deze speler genoemd maar dat word ruimschoots goed gemaakt van wat deze speler laat zien.
Als je het beste,mooiste beeld uit je 4K/HDR LED,Oled TV of Projector wilt halen is deze speler op dit moment het beste wat er te koop is.

Laat de UHD/HDR disc's/films nu maar komen....

Hier (zie link) de review nog uitgebreider.

Heb jij ook een Panasonic DMP-UB900?

Het ziet er goed uit, ik vind het knap dat je zo'n bedrag ervoor over hebt..heb zelf onlangs een 4K scherm gekocht, maar die prijzen..het is eigenlijk crimineel zo duur. Niet alleen de speler zelf, maar ook de 4k schijfjes worden weer lekker duur gemaakt.
Duur is betrekkelijk en steevast de misbruikte term die eigenlijk zegt: 'geen geld voor (over)'. En dus is de reactie ongefundeerd, daardoor onzinnig en enkel etalerend - het zegt niets over het product.
Natuurlijk joh, maar weet je wat het is? Het is eigenlijk gewoon even een gedegen onderzoek doen naar consequenties en toekomstbestendigheid van het product. Het is hetzelfde als een nieuwe auto kopen, want oeh hij ziet er zo mooi uit. Dan achteraf erachter komen dat de auto best veel verbruikt, wat toch niet helemaal de bedoeling was.
Maar gezien de rest van je productkeuzes snap ik je opmerking helemaal.
Ik denk te weten waar je vandaan komt met je beredenering, maar de vergelijking gaat niet op: hoeveel een auto verbruikt is vóór aanschaf te constateren. Maar als je vooraf geen gedegen onderzoek doet, is het achteraf gemakkelijk klagen.
Maar dat zijn de Prius-kopers. Ik ga voor i3.
Fijne en enthousiaste recensie! Heb de speler daarom zojuist besteld samen met de 75PUS7101/12 van Philips en de surround-set van Sonos.

Heb je de instellingen van je televisietoestel aan moeten passen voor deze speler? Dank!
Nee,het is Plug and Play.
Veel plezier er mee.
Hoe zit het met het afspelen van content vanaf een NAS, zijn iso bestanden bijvoorbeeld supported. Ik hoorde namelijk dat dit bij het model van Samsung niet het geval was.
@Archcry
Nee,jammer genoeg met de UB900 ook geen iso ondersteuning,wel uitgepakte iso"s in de vorm van BDMV streams.
Deze 4k speler kan zelfs niet overweg met de meeste 4K/MKV fles....
Maar goed deze is dan ook niet op de markt gezet als Mediaplayer maar als een UltraHD disc player en daar is hij op dit moment zelfs beter als de zojuist duurdere uitgebrachte Oppo 205.
Dank, jij ook!

Ik heb de speler dinsdag in huis, maar de Sonos apparatuur is er reeds. Nu geniet ik via de TV met de optical (enige optie) van surround, maar lukt dat ook als ik film kijk met de Panasonic? Sonos ondersteunt geen DTS. Converteert ook niet.

Enorm zijspoor, hoor, maar wellicht heb je informatie.

Ondertussen overweeg ik om anders toch voor Bluesound (surround-ondersteuning via software halverwege 2017; gisteren getest zonder) of anders met high-end receiver en ouderwets bedrade degelijke speakers te gaan werken...
Nou heb je het zelf over een gedegen onderzoek doen..nee dat gaat dus niet werken met een Sonos, HDMI bronnen doorgelust via een TV naar optical krijgen geen surround, maar gewoon 2.0. Oftewel daar maakt de Sonos een virtueel surround geluid van.
Steekje onder water: Als je gedegen onderzoek had gedaan, had je kunnen weten dat Sonos geen DTS ondersteunt... }>
Keuze voor (AV)-reciever kan, maar die bedrading kost je ook weer een halve verbouwing, terwijl de opzet van Sonos zo prettig werkt. Geluid met normaal bedrade speakers is wel beter dan Sonos, mits je de juiste speakers (en plaatsing) kiest. Ben de laatste tijd wel gecharmeerd van Dali speakers, heel muzikaal en in mijn woonkamer komt het geluid lekker los van de speaker. Imaging/staging is zeer goed. Maar ja, dat is wel afhankelijk van de ruimteakoestiek, plaatsing etc.

Maar ook met zo'n AV-reciever loop je ook elke paar jaar achter de feiten aan: dan is het weer Dolby Atmos, dan weer Auro 3D audio (met God-channel).... Je blijft bezig ;)

Nu ik jullie ervaringen lees (THANKS!), wacht ik nog even tot er wat meer 4kBlueRay-spelers en content beschikbaar zijn.

Edit:
Als ik op de foto's afga, vind ik de weergave van Avatar te veel kleur hebben, waardoor het onnatuurlijk (voor zover je daarvan kunt spreken) overkomt. Kan natuurlijk ook veroorzaakt zijn door de gevoeligheid van camera. Ik zie liever een zo natuurgetrouw mogelijk beeld (en geluid), zonder overdrijvingen. Laat het beeld ook het liefst conform ISF calibreren.

[Reactie gewijzigd door slb op 22 juli 2024 13:52]

@slb
Nog even inhaken wbt je opmerking 'natuurgetrouw beeld' het is de regiseur die bepaald wat wij te zien krijgen,ik ben het helemaal met je eens dat je elke weergever zou moeten laten calibreren maar wij hebben 10 tallen jaren maar een deel van het kleurenspectrum kunnen zien (bt709) van wat er op een schijfje staat,op dit moment is de colorspace veel wijder geworden (rec2020) dus zie je (op de foto) ook veel meer kleur,dus hoe het er in het echt ook uit zou zien...maw het gaat er steeds meer natuurgetrouw uitzien,en het is natuurlijk wederom aan de regiseur van hoe wij dit gaan zien wanner we de film gaan bekijken want hij blijft daar ten all tijden verantwoordelijk voor.
En wbt Avatar deze film heb je waarschijnlijk gezien met de CS bt709,de foto is genomen met hoe de regiseur ons de Avatar wereld zou willen laten zien In CS rec2020 dit kan er,zo als in Avatar 'overdreven' uit zien,maar zo is het in het 'echt' in de Avatar wereld...,en aangezien Avatar een verzonnen wereld is,kan je nooit beoordelen of dit nu wel of niet natuurgetrouw is.

[Reactie gewijzigd door papaleo op 22 juli 2024 13:52]

@papaleo @slb
Waar zien jullie die foto's van Avatar?
klopt, deze dame is toch een X-vrouwtje?
Anoniem: 880259 1 februari 2017 12:16
Mijn UB 900 valt random 1sec. Stil. Dít gebeurt meerdere keren. Aangesloten op Yamaha Soundbar ysp 5600. Wie herkent dít?
Zou graag een test willen lezen over CEC. Ik bemerk dat er veel fout gaat bij het doorsturen van acties. Ik heb een Denon AV-receiver, maar mijn huidige Samsung Tv krijgt geen afsluit signaal van mijn Blu-Ray of visa versa. Hoe zit dat met dit apparaat? Gaat deze uit als je AV-Receiver uit/standby zet?