Apparaat is eenvoudig in het gebruik er zitten maar een paar knoppen op! De belangrijkste is de hoeveelheid water (heb ik op middenstand gezet), sterkte van de koffie en aan/uit.
Ten opzichte van mijn vorige apparaat een Senseo is de koffie echt warm!
Na elke 2 a 3 koffiekoppen dient wel het lekbakje geleegd te worden. Dit is niet veel werk maar moet toch wel even gebeuren.
Ik heb de maal stand op fijn gezet en eens in de week maak ik de zetgroep schoon onder koud water. Ook dit is even werk maar ook te overzien. Daarna laten uitlekken en terug plaatsen.
Om de 2 maand dient er een aqua waterfilter te worden geplaatst, deze zijn toch zo 15 euro per stuk. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast dient het apparaat ook om de zoveel maanden een cleaning te krijgen. Dit gaat allemaal vol automatisch en het apparaat geeft dit zelf aan als het nodig is. Ook hier voor heb je speciale reinigingstabletten voor nodig. Dus ook daar even goed op letten.
De aqua filters koop ik altijd bij
www.doppio-espresso.nl (2 dozen van 4 stuks, je betaald dan geen verzendkosten) en de overige reinigingsspullen koop ik bij
www.koffiecentrale.nl.
Voor de rest een goed apparaat dat ik iedereen aan zou kunnen raden die geen overbodige luxe nodig heeft!
Even een update
2 jaar na de aanschaf is de zetgroep stukgegaan, deze was volgens de Expert winkel niet meer te repareren. Aangezien ik een verzekering had afgesloten bij Bobshop heb ik van de verzekering een percentage van de aanschaf teruggekregen en heb ik daarna een Krups Nespresso gekocht, deze heb ik tot op heden naar volle tevredenheid in gebruik.