Gigabyte GeForce 7800 GTX 256MB DDR3 (PCI-e, 2x DVI, ViVo) GV-NX78X256V-B Review
Een juweeltje van een kaart, en daar betaal je ook voor.
Zoals wel bekend is de GeForce 7800GTX op het moment van schrijven simpelweg de snelste videokaart op de markt, en daarom is er niets op te merken aan de prestaties.
Het is op dit moment mogelijk om alle games op 1600x1200 te spelen met AA(8x) en AF(16) ingeschakeld, op de bizarre uitzondering van de F.E.A.R. sp demo na.
In de doos treffen wij aan:
-de 7800GTX
-de Driver CD en PowerDVD6.0
-PowerDirector 3.0 ME
-Game CD (Joint Ops: Typhoon Rising)
-DTV VIVO kabel
-TRANS. adapter DVI-I/D-SUB 15
-de Manual
Ook werkt NVIDIA over het algemeen erg prettig met meerdere monitoren, ik heb helaas de TV-out nog niet kunnen proberen.
De overclockbaarheid van de kaart is ook erg goed, naar mijn mening. de stock clocks zijn: 430mhz core, en 1200mhz memory. Met de stock koeler kon ik dit opkrikken naar 490/1300 zonder enig last van artifacts of dergelijke.
Pluspunten
- Zeer hoge prestaties
- Dual DVI
- TV-out met converter naar tulp uitgangen.
Een juweeltje van een kaart, en daar betaal je ook voor.
In de doos treffen wij aan:
-de 7800GTX
-de Driver CD en PowerDVD6.0
-PowerDirector 3.0 ME
-Game CD (Joint Ops: Typhoon Rising)
-DTV VIVO kabel
-TRANS. adapter DVI-I/D-SUB 15
-de Manual
Later heb ik de plastic cover van de koeler eraf gehaald en de ventilator van mijn stock processorkoeler erop gezet. dit is een zeer makkelijke modificatie, zonder je videokaart definitief aan te hoeven passen, en het scheelt ongeveer 20 graden onder load. Hierdoor is het zelfs mogelijk om de videokaart nog verder over te klokken.
De prijs ligt met 550 euro bijna gelijk aan die van de rest van mijn pc, en daarmee is dit ook het duurste onderdeel dat ik ooit gekocht heb, achteraf had ik het er wel voor over, de prestaties van de kaart zijn gewoon "off the charts".