Ik heb nu 1 week de UE40B7020 in huis. De TV is licht en zonder veel moeite door 1 persoon op de voet te schroeven en op een kast te tillen. De kabels zijn erg mooi weg te werken zodat het lijkt of de TV zweeft op een transparante voet. Er zitten voldoende accessoires bij voor een makkelijke aansluiting van oudere apparaten. De handleiding staat op een USB disk maar die heb je niet nodig. Gewoon even de Nederlandse menu's bekijken en je weet snel genoeg hoe hij werkt.
Het beeld is uitstekend, natuurlijke kleuren maar de automatische helderheid is wat te donker als de omgeving ook donker is (eenvoudig bij te stellen). Vertikale bewegingen van bijvoorbeeld gezichten hebben een eigenaardig effect: het lijkt alsof neuzen / ogen ronddobberen in het gezicht. Horizontale bewegingen zijn wel soepel en zonder schokken.
Het geluid is acceptabel voor gewoon TV kijken maar natuurlijk niet voor het serieuze filmwerk. Wat wil je ook uit een kast van 3cm dik? Met een SPDIF glaskabel naar je audio systeem is dat snel opgelost. Ik heb hem meteen op het LAN aangesloten (kabel) en de TV ziet gelijk alle disken die op het LAN zijn aangesloten (DLNA), ook via WiFi. Ik ben er nog niet achter wat die aparte client software nog zou toevoegen. films en foto's zijn zo eenvoudig uit te wisselen... Maar....
... Soms meldt hij dat de files niet het juiste bestandsformaat hebben (allemaal dezelfde JPGs met dezelfde camera genomen). En de eerste DIVX files speelde hij ook niet af. (gedownloade) DVD files speelt hij wel af maar daarbij onstaan zwarte randen aan alle kanten en zit ik weer naar een 32" beeld te turen

Dit lijken mij bugs.
De oplossing is echter eenvoudig: PC via een HDMI kabel aansluiten en met een gewone DIVX of DVD speler (VLC) de film bekijken. Let nog even op dat als je een PC hebt met DVI aansluiting die gekoppeld kan worden aan een HDMI poort maar er dan geen geluid bij zit. Ik heb nog geen audio-ingang ontdekt die sychroon loopt met de HDMI1/DVI poort dus dat kan alleen met een externe versterker / speakers.
De eigen www-mogelijkheden zijn beperkt. De Widgeds hebben mij nog niet kunnen overtuigen. Er zit geen normale browser in het systeem - dat zou ook lastig zijn zonder normaal toetsenbord. Ook hier ben ik weer teruggevallen op een PC met een draadloos toetsenbord. Dan zit er nog een behoorlijke hoeveelheid "content" in het toestel zelf, ik vraag me af wie daar na het eerste uur ooit nog naar kijkt.
Bottom line ben ik heel tevreden met dit toestel maar twijfel ik ernstig aan de toegevoegde waarde van de 7020 ten opzichte van de 6000. Overweeg om de 6000 aan te schaffen en het verschilbedrag in een goede PC te steken die je via HDMI aansluit. Dan ben je 100% multimedia, de 7020 blijft op circa 60% steken.
aanvulling 04-03-2010
De multimedia toepassingen van de 7020 blijven tegenvallen: foto's pakt hij vaak niet en hij herkent maar bar weinig video-files van externe bronnen (NAS). Ook het Widget-verhaal kan mij niet bekoren. De LED serie blijft echter onveranderd mooi dus de 6000 is zeker aan te raden. Wel merk ik met name bij weergave van HD content (mkv files etc) vanaf mijn media tank dat er een groot tijdverschil zit tussen spraak en beeld. Aangezien dit gelijk is voor audio die met glaskabel vanaf de TV als directe SPDIF naar de versterkers, vermoed ik dat de Samsung veel tijd nodig heeft voor de beeldverwerking. Helaas kan mijn media-tank dit niet corrigeren zoals de good-old VLC player op de PC.