Gisteren de UMI Touch mogen ontvangen via BangGood.com totaal 135€ betaald inclusief verzendkosten en twee weken moeten wachten op de bestelling.
Ik was aangenaam verrast t.a.v. de bouwkwaliteit, de technische specs en de stabiliteit van de telefoon.
Ik had niet verwacht voor 135€ zo'n goed toestel te mogen ontvangen.
Het is natuurlijk geen "flagschip" device, maar meer dan een gewoon budget toestel en prima afgewerkt.
Enige nadelen die ik kan vinden momenteel:
1. Vrij zwaar, maar dat komt door de erg grote accu (4000mAh)
2. Best groot zo'n 5,5 inch telefoon.
3. 16Gb, geen 32Gb model beschikbaar; je kunt er wel nog een SD-kaartje in stoppen.
4. Het scherm heeft wel een witte contactvlek boven in het midden, dit is een productie fout en komt blijkbaar veelvuldig voor. Oorzaak is iets wat aan de achterkant van het scherm tegen het display aandrukt. Zie ook
Voordelen:
1. Erg goede afwerking, stevige aluminium behuizing.
2. 4G dual sim (Vodafone werkt iig. op 4G met deze telefoon).
3. 3Gb geheugen.
4. Vingerprint scanner.
5. Erg goed full HD 5,5 inch scherm
6. Super accu duur, na de eerste volle dag gebruik nog 74% over (en veel gebruikt de eerste dag).
7. Lekker stock android 6.0 zonder opsmuck.
8. Prima camera (13Mp).
9. Wordt blijkbaar goed bijgehouden; al 2 OtA updates voor Android mogen ontvangen.
Laten we het nog een weekje aankijken en dan zal ik de review updaten.
Maar vooralsnog ben ik erg tevreden.
PS. mijn andere telefoon is een Nokia Lumia 930 (met Windows 10). Dit is mijn eerste Android telefoon (voor erbij of mischien ter vervanging).
Update: de telefoon is ondertussen overgenomen door mijn zoontje en die is er erg tevreden mee; met name over de accuduur. Ik ben weer terug naar mijn Nokia 930 en heb ondertussen een UMI Super besteld met 70$ korting op de introductie prijs, daarmee komt deze op 165Euro inclusief verzenden. Volgende week komt deze binnen als het goed is (hier besteld:
http://www.banggood.com/U...Smartphone-p-1054938.html )