Umi Touch Grijs Review

fishb
15 april 2016, laatste update op 31 mei 2016, 3.057 views

Umi Touch Grijs

Dit is een mooie telefoon met goede specs voor een budget telefoon.

Pluspunten

• Full HD scherm (1920x1080)
  • Goede Batterij duur (4000mAh)
  • Android 6.0 (bijna helemaal stock)
  • Bijna volledige aluminium behuizing
  • Snelle GPS fix
  • Frequente OTA updates van de fabrikant

Minpunten

• Zwaar
  • Sim tray houder lastig terug te stoppen
  • Witte contact vlek boven in het midden van het scherm
  • Mist een aantal sensors (voor VR functies)

Gisteren de UMI Touch mogen ontvangen via BangGood.com totaal 135€ betaald inclusief verzendkosten en twee weken moeten wachten op de bestelling.

Ik was aangenaam verrast t.a.v. de bouwkwaliteit, de technische specs en de stabiliteit van de telefoon.

Ik had niet verwacht voor 135€ zo'n goed toestel te mogen ontvangen.
Het is natuurlijk geen "flagschip" device, maar meer dan een gewoon budget toestel en prima afgewerkt.

Enige nadelen die ik kan vinden momenteel:
1. Vrij zwaar, maar dat komt door de erg grote accu (4000mAh)
2. Best groot zo'n 5,5 inch telefoon.
3. 16Gb, geen 32Gb model beschikbaar; je kunt er wel nog een SD-kaartje in stoppen.
4. Het scherm heeft wel een witte contactvlek boven in het midden, dit is een productie fout en komt blijkbaar veelvuldig voor. Oorzaak is iets wat aan de achterkant van het scherm tegen het display aandrukt. Zie ook http://community.umidigi.com/thread-2859-1-1.html

Voordelen:
1. Erg goede afwerking, stevige aluminium behuizing.
2. 4G dual sim (Vodafone werkt iig. op 4G met deze telefoon).
3. 3Gb geheugen.
4. Vingerprint scanner.
5. Erg goed full HD 5,5 inch scherm
6. Super accu duur, na de eerste volle dag gebruik nog 74% over (en veel gebruikt de eerste dag).
7. Lekker stock android 6.0 zonder opsmuck.
8. Prima camera (13Mp).
9. Wordt blijkbaar goed bijgehouden; al 2 OtA updates voor Android mogen ontvangen.

Laten we het nog een weekje aankijken en dan zal ik de review updaten.
Maar vooralsnog ben ik erg tevreden.

PS. mijn andere telefoon is een Nokia Lumia 930 (met Windows 10). Dit is mijn eerste Android telefoon (voor erbij of mischien ter vervanging).

Update: de telefoon is ondertussen overgenomen door mijn zoontje en die is er erg tevreden mee; met name over de accuduur. Ik ben weer terug naar mijn Nokia 930 en heb ondertussen een UMI Super besteld met 70$ korting op de introductie prijs, daarmee komt deze op 165Euro inclusief verzenden. Volgende week komt deze binnen als het goed is (hier besteld: http://www.banggood.com/U...Smartphone-p-1054938.html )

Heb jij ook een Umi Touch Grijs?

Ben ook al een tijdje op zoek naar een nieuwe telefoon en deze is ook voorbij gekomen. Ik ben wel benieuwd naar hoe Windows 10 hierop zal draaien als de ROM ooit uitkomt. Anyway, ik kijk uit naar je update!
Ik heb de UMI Touch nu 3 dagen in huis en ben nog geen minpunten tegen gekomen. Waar ik wel tegen aan loop, is de vraag hoe en waar ik extern geheugen bij moet plaatse. Ik zie nergens een mogelijkheid om het toestel te openen. Wie kan mij verder helpen?
Op voorhand bedankt,
Jack.
De simtray doet dienst als SDHC-houder. Je verliest dan wel de DualSim mogelijkheid.
Anoniem: 506654 17 april 2016 13:24
werken alle sensoren goed kantel sensor proxi sensor enz

gr arnold
Zit eraan te denken deze telefoon aan te schaffen. Daarom wil ik graag nog weten of de GPS goed werkt en snel? En hoe is het geluid?
Flitsmeister pakt de GPS direct op.
En hoe is het geluid?
Het geluid is beter dan mijn Sony Xperia Z3. De speaker is zeer krachtig en zonder vervorming.
Alvast wat antwoorden:

-Kantelsensor lijkt te ontbreken of werkt niet (drivers?). Dat heb ik al in meer reviews gelezen.
-Er is wel een g sensor (met x/y/z as) die prima werkt in van die kogel balanceerspelletjes.
-VR-bril werkt dus niet (tot nu toe).
-Proximity sensor werkt prima.
-Ook magnetisch kompas ontbreekt lijkt het.

De GPS Fix is erg snel en vrij nauwkeurig.
Ik merk geen verschil met mijn Nokia Lumia's die ik hiervoor heb gehad.
Ik heb Nokia Here Maps geinstalleerd op Android en dat werkt prima om te navigeren ook met offline maps.
Geluid over de speaker is niet het beste, maar ook niet het slechtste wat ik tot nu toe ben tegengekomen.

Na een paar dagen ben ik nog steeds zeer tevreden. Batterij is echt erg goed.
Ook is UMI druk bezig foutjes weg te poetsen, ik heb ondertussen al de derde "over the air" upgrade mogen ontvangen. Dat betekend voor mij dat er in ieder geval nog actief voor ontwikkeld wordt.
Ik heb hem ook.

Ik vind de afwerking wel wat grof: hij heeft scherpe randjes en kiertjes, en de screenprotector die UMI er op heeft geplakt past volstrekt niet. Hij steekt aan alle kanten een halve millimeter uit en er zit stof en lucht onder, zodat je blaasjes en losse hoekjes krijgt die niet weg willen. Ik laat de screenprotector toch nog maar even zitten, en verwacht wel dat als ie later nog eens eraf gaat, dat dan het scherm wat meer contrast zal krijgen. Want dat is een beetje flets.

Wat erger is: Ik heb deze week al twee keer een OTA update aangeboden gekregen die crashed (foutje in de zip-file, meldt'ie). Doorstarten zonder update gaat gelukkig goed. Ik zit nu op V3.03-20160415.

Maar de update naar V3.03-20160423-145142 release 2016-04-23 size 17.49 MB werkt dus niet....

Later: Truuk gevonden bij comments op Amazon. Als je de SD kaart los koppelt loopt de update wel goed!

[Reactie gewijzigd door vw23a op 24 juli 2024 05:54]

Die screen protector was bij mij ook crap (scheef geplakt, en luchtbubbels met stof eronder). Die heb ik dan er ook meteen afgehaald.

Updates zijn tot nu toe allemaal vlekkeloos verlopen zonder de SD kaart te verwijderen.
Vorige week de 4e update binnengekregen.

Frank.