Synology DiskStation DS209 Review

24 juli 2009, laatste update op 27 juli 2009, 2.771 views Rapporteer

Na eerst een Conceptronic Grab'n'GO CH3SNAS NAS te hebben gehad was het toch echt tijd voor een nieuwe. Ondanks de Conceptronic NAS niet al te oud was vond ik toch dat deze vervangen moest worden omdat ik onvoldoende snelheid uit de oude NAS kreeg. Na wikken en wegen heb ik voor deze NAS gekozen. Iets trager dan zijn 209+II broertje, maar ook ca 100 EUR goedkoper. Maar na dit gezegd te hebben moet ik zeggen dat de snelheid van de 209 NAS zeer voldoende is. Ik gebruik de NAS voor al mijn belangrijke data, maar ook voor het streamen van audio/video. Het wegschrijven van DVD'tjes, maar ook volledige HD films. Absoluut geen problemen mee, doordat de snelheid ca 40-50 MB bedraagt.
Met de CH3SNAS NAS valt meer te tweaken, veel meer zelfs, maar...

Pluspunten

• Vrij stil (niet instelbaar)
  • Webinterface (Big +)
  • Veel is standaard mogelijk

Minpunten

• iets duurder dan de rest (maar value for money)

Met de CH3SNAS NAS valt meer te tweaken, veel meer zelfs, maar dit werd op een gegeven moment ook zeer vervelend. Alles moet je zelf instellen. Uren/dagen was ik er soms mee bezig. Maar met de Synology 209 NAS is dat echt verleden tijd. De webinterface is zeer compleet. Alles werkt d.m.v. wizards en deze werken ook nog eens zeer gebruikers vriendelijk.

Deze NAS is iets duurder dan het gemiddelde. Je betaald voor de gebruiksvriendelijkheid (webinterface). Na beide NAS'en gehad te hebben, betaal ik liever iets meer voor gebruikersvriendelijkheid.

Heb jij ook een Synology DiskStation DS209?

Hoeveel watt trekt dit apparaat? (op de site van Synology staat 10/36 maar klopt dit in de praktijk ook?)
wat voor type disks heb je erin zitten?
ga je de remote backup ook gebruiken?
Ik heb de DS109, zelfde aparaat, maar dan met 1 disk.

Ik meet 7 watt in slaapsstand (HDD uit), 12 watt bij licht werk, 18 watt max (uitpakken rar-bestanden).

Gemeten met een WD10EADS 1TB HDD.

Tel er ongeveer 5 watt bij voor nog een disk en je weet wat je ongeveer kunt verwachten.

Terzijde: de DS 109 en zeer waarschijnlijk ook de DS209 kan je d.m.v. een instelling in de software gepland aan- en uitzetten. Als ik overdag niet thuis ben ik heb hem remote niet nodig, dan zet je hem gewoon uit, hij trekt dan nog waar 0,7 watt.
Zal er eens een kwh meter tussen hangen.

De uitkomst;

Met 2 TB schijven verbruikt die;

Opspinnen disk: 36 Watt (ca 5 sec)
Aan, geen disk activiteit: 22 Watt

Mooi uiterlijk,
Mooie web interface
[/plaatjes-request]
catch my drift?
Heb er 4 bij gezet. Heb meer screenshots gemaakt, maar kan er maar 4 plaatsen...