Silverstone SST-LC03(v) (ATX, Geen PSU, Zilver) Review
Laat ik beginnen met te zeggen dat het bij mij om een Silverstone SST-LC03V gaat, dus met display. De SST-LC03 is identiek met uitzondering van de display.
Ik heb deze kast aangeschaft natuurlijk met het idee om er een mediacenter van bouwen. Mijn eis was dat de kast koel moest kunnen blijven ook al stond deze de hele dag aan. En omdat de kast in de woonkamer staat, moet deze natuurlijk ook fluisterstil zijn. Dit gaat het beste als er genoeg ruimte is voor een goede airflow en genoeg ruimte is voor extra (lownoise) fans. Zo kunnen de fans heel langzaam draaien en zijn ze nagenoeg stil.
En ook moest de kast in de woonkamer passen, en eruit zien als een hificomponent. Een media center pc is in mijn ogen een vervanging voor je dvdspeler/recorder en moet er daarom niet in eerste instantie uitzien als een pc.
Pluspunten
- Goede airflow mogelijk, door zee aan ruimte
- Mooi helder display van 2 maal 16 karakters
- Makkelijk om dingen in te bouwen, door afneembaar panel voor mainboard
- Goed en mooi design, dat aandoet als een high-end audioapparaat.
Minpunten
- Display werkt met door een kabel aan te sluiten aan de printerport.
Mijn eerste indruk van de kast was wat ziet het er gelikt uit. De hele voorkant van aluminium, met een buiging naar binnen als een echt high-end audioapparaat. De afwerking is werkelijk perfect. Klepjes die mooi langzaam open gaan als je er op drukt, en als je kap eraf haalt blijft het er perfect uit zien. Meer dan genoeg ruimte om extra koelers in te bouwen. Er is ruimte voor een full-atx board met een grote lownoise koeler.
Ook is ruimte voor twee dvd-drives en twee 3.5 floppy drives, die je natuurlijk kan gebruiken voor card-readers of wat anders.
Silverstone raadt zelf aan om er een Silverstone FP31 bij aan te schaffen, om meer I/O's (USB, Firewire) aan de voorkant te krijgen. Dit neemt dan een 5.25 bay in beslag. Ik zelf vind dat niet nodig dus ik heb dat niet gedaan.
Het inbouwen wordt extra makkelijk gemaakt omdat aan de binnenkant het panel kan los worden gemaakt om daar het moederbord op te schroeven. Verder was het inbouwen een fluitje van een cent door de overvloed aan ruimte die de kast biedt. Aan de onderkant, precies onder de ruimte van de floppydrive is er ruimte om nog een koeler in te bouwen. Zelf heb ik van de deze ruimte geen gebruik gemaakt, maar wel heb ik heb een extra koeler richting de passieve vgakaart laten blazen. Op deze manier was er een goede airflow en bleef de kast koel genoeg.
De display is echt goed. Mooi helder en duidelijk. Het display werkt via de printerpoort, en aan de achterkant van de kast komt een draad naar buiten die weer de printerpoort in gaat. Dit is esthetisch niet echt mooi, maar aangezien het aan de achterkant van de kast zit heb ik niet echt een probleem mee. Voor de besturing van de display verwijst Silverstone zelft naar mediacentermagic om daar frontview te downloaden om zo ondersteuning voor mediacenter te krijgen. Let wel : FrontView is niet gratis. Er is een trialversie waar de basis functionaliteit na een maand blijft werken maar na die tijd niets meer te configureren valt. Voor de prijs van de kast had Silverstone er wel een fullversion bij kunnen doen.
Al met al ben ik zeer tevreden over deze kast en kan hem iedereen aanraden die een HTPC wil bouwen, en niet een beperkte hardware keuze wil hebben door de grote van de kast.