Silicondust HDHomeRun Extend HDHR3-4DC Review

Nelissuh
2 april 2016, laatste update op 2 april 2016, 2.168 views

Silicondust HDHomeRun Extend HDHR3-4DC

Technisch is dit apparaat zeer goed. Beeldkwaliteit is goed.

4 Tuners voor € 166,67 te bestelen bij Amazon.de (gratis in NL geleverd)

Apparaat zou uitstekend zijn als het zelf kon decoderen. Decoderen via externe cardreader en oscam is mogelijk, maar inregelen vereist kennis.

Pluspunten

• 4 Tuners beschikbaar in het gehele netwerk
  • TV kijken op android device, Pi of pc via Kodi
  • Gedecodeerde zenders via Oscam te decoderen
  • Opgenomen programma's via NAS door elk apparaat af te spelen

Minpunten

• Inregelen kijken gecodeerde kanalen niet voor noobs

Technisch is dit apparaat zeer goed. Beeldkwaliteit is goed.

4 Tuners voor € 166,67 te bestelen bij Amazon.de (gratis in NL geleverd)

Alle zenders in Ziggo abbo kunnen bekeken worden, SD en HD.

Mijn setup:
Silicondust HDHomeRun HDHR3-4DC als tuner
Synology DS413 (DSM 5.2 en 6.0) met:
- Smargo Smartreader V2
- Oscam voor decoderen
- TVHeadend als centrale TV server (incl opnemen op NAS)

Kodi als TV frontend op verschillende apparaten (Pi op slaapkamer, Telefoons, Sony Android TV, HTPC, PC)

Klein verbeterpunt: op apparaat kan je geen fixed IP adres instellen. Ik wijs daarom vanaf de router een statisch IP adres toe.

Heb jij ook een Silicondust HDHomeRun Extend HDHR3-4DC?

Je schrijft "gekocht bij Amazon.de". Ergens heb ik eens gelezen (i.v.m. Fritz Wlan -DVB-C) dat het Duitse DVB-C systeem zodanig afwijkt ven het Nederlandse dat het niet zou werken.
Het apparaat wat in Duitsland te koop is heeft het zelfs artikelnummer als het Nederlandse apparaat, en is dus technisch gelijk.

Ik kan bevestigen dat het probleemloos werkt.

Wellicht zit het verschil in de beveiliging. Aangezien dit apparaat zelf niet kan decoderen, maakt het dus niet uit.
Er zelf ook eentje gekocht en het werkt perfect met DVB-C van Telfort.
Heb je intussen een verbeterde setup kunnen vinden die geen externe decoder nodig heeft? Ik hoor van steeds meer mensen dat ze een dergelijke setup wensen en ben zelf ook het een en ander aan het uitzoeken. Heb je interesse om een guide te schrijven?
DVB-C kijken zonder decoder zal je niet lukken. Het DVB signaal komt immers via je CAI kabel zo binnen. Voor mijn wensen werkt dit voldoende/goed, alle hardware heb ik al, dus ik ben niet actief op zoek naar iets beters. Als ik toevallig iets beters tegen kom zal ik dat zeker uittesten.

Waarom dit beter is dan een standaard decoder:
- Centraal opnemen, overal afspelen.
- Kodi integratie, in alle ruimtes TV én internet via 1 UTP kabel
- Op alle apparaten TV, volledig pakket, incl. timeshift
- Geen extra abonnementskosten.
- 1 Smartcard voor "veel" apparaten.

Hier staat een tutorial voor "mijn systeem": https://nl.hardware.info/...-met-een-softcam-synology Deze is wel al iets ouder, ik twijfel of alle stappen nog nodig zijn.

De oplossing voor jouw wensen zou zijn om de Ziggo-Go data te gebruiken. Dat is een netwerk stream, en dus is er geen decoder nodig.

Hier heeft iemand al eens iets eenvoudigs geknutseld, maar dat was niet gewenst (al begrijp ik daar de reactie van Ziggo niet):

[Reactie gewijzigd door Nelissuh op 23 juli 2024 00:43]