@ prestaties:
Wat voor processor zit erin? Wat zijn de andere specs van de computer. Bij Dell is de computer naar eigen wens in te vullen, het is leuk dat jouw subjectieve opmerkingen enigszins gekoppeld kunnen worden aan objectieve zaken.
Ik weet niet of het vastlopen van IE7/Vista aan IE7/Vista ligt, dan zou dat op heel veel machines zo moeten zijn. Natuurlijk kan jouw machine, met sommige componenten, niet compatible zijn, maar dat is zeer ongewoon bij DELL(die dat uitvoerig testen). Ik denk eerder dat er bij de installatie een bitje is omgevallen, waardoor je dit soort problemen hebt.
@beeldkwaliteit
Is jouw computer uitgerust met een glossy scherm? Zo ja wat zijn je bevindingen daarbij? Zo nee, was hier een keuze mogelijkheid voor handen?
@bouwkwaliteit
Materiaalkeuze is uitstekend........ Wat is het materiaal, is er spraken van een unicase, die je steeds meer gaat zien, ook worden materialen als aluminium in steeds geodkopere laptops toegepast. Het zegt zo weinig, de materiaalkeuze is uitstekend; wat jij uitstekend vindt kan een ander "troep" vinden, maak het wat concreter.Scharnieren zie ik bijna nooit op laptops, dat is meestal weggewerkt en pas na verloop van tijd kun je echt zeggen of ze voldoen, het zou te gek zijn als het bij een nieuwe laptop al zo-zo eruit ziet/aanvoelt.
@ergonomie
Is de touchpad het enige waardoor je de ergonomie niet goed vindt, of zijn er (tal van) andere zaken die je hier niet noemt, zoals de toetsaanslag, plaatsing en/of uitvoering van de diverse toetsen (bijv. grote of kleine shifttoets, enz.).
De touchpads worden inderdaad tegenwoordig van steeds gladder materiaal gemaakt. Meestal is dat een vooruitgang. Als de touchpad niet adekwaat reageert is dat waarschijnlijk ook in te stellen aan jouw behoefte. In ieder geval op mijn Latitude (een ouwetje van 3 jaar geleden) kan ik de kracht waarmee ik de touchpad moet bedingen gewoon via een programmaatje instellen, net zoals tikzones (uit/aan, grootte).
@warmte en geluidsproductie
Als de laptop zo warm wordt, blijft hij dan nog steeds stil? Mijn Latitude is nl. zeer stil (af en toe slaat fan aan), maar als hij te heet wordt zit ik naast een hinderlijk aan-/uitschakelende turbine. Gelukkig komt dat maar zelden voor en is het door wat extra luchttoevoer (computer even optillen) snel te verhelpen. Als hij dan weer tot rust is gekomen, blijft hij meestal ook wel rustig.
Dat was het zo'n beetje, je kunt de antwoorden ook in de review zetten, misschien wel zo handig

Bedankt voor je review en veel succes met je laptop.