Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Specificaties HTPC, 2 interne bays - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Antec Fusion Remote Zwart Review

+2
Rupie 26 januari 2011, laatste update op 10 december 2011, 25.343 views

Antec Fusion Remote Zwart

Pluspunten

  • prijs
  • design
  • compleet met afstandsbediening en display
  • indeling compartimenten
  • stevig
  • volume knop
  • scherm

Minpunten

  • onhandige atx verloopstekker
  • niet kloppende uitleg bij kabels
  • originele fans alleen te regelen vanuit binnenkant kast
  • kabelmanagement zou beter moeten kunnen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Installatiegemak Score: 4
Vormgeving Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 5
Inleiding
Toen ik afgelopen jaar mijn dekstop ging vervangen bleef er een partijtje hardware over waar niets aan mankeerde. Dit waren onder andere een HP OEM moederboard, een AMD Athlon X2 5200+, 4GB ram, een 500 GB HDD en een Vista Home Premium OEM licentie die gekoppeld is aan het mobo. Reden genoeg om te gaan kijken wat ik hier mee zou kunnen gaan doen. Uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik wel benieuwd was of een HTPC een toevoeging zou zijn op mijn slaapkamer. Er ontbrak alleen een TV kaart, dus voor een paar euro een Pinnacle kaart op de kop getikt in de V&A. In eerste instantie de hardware in de originele HP kast laten zitten, maar die stond mij eigenlijk in de weg. Vandaar dat ik opzoek ben gegaan naar een echte HTPC kast.

Inmiddels is de oorspronkelijke hardware overigens vervangen door:
Asus M3N78-EM
AMD Athlon X2 5050e
Scythe Shuriken CPU cooler
4GB (2x 2GB) Geil DDR2 PC2-6400 (DDR2-800) (GX24GB6400DC)
Cooler Master Real Power Pro M520
1x Samsung DVD brander (SH-S223b)
1x 500GB Western Digital (WD5000AAKS)
1x 640GB Western Digital (WD6400AAKS)
1x 1TB Samsung (F1 HD103UJ)
1x Hauppauge WinTV-PVR-500MCE
1x Hauppauge WinTV HVR-2200
2x Scythe S-Flex SFF21F fans, 120mm

En de hardware die eerst in de HTPC zat is inmiddels verhuisd naar mijn servertjede pc van mijn pa. Je moet een beetje bezig blijven hé ;)

Na deze upgrade lijkt het mij een mooi moment om eens een review te gaan schrijven over deze kast.

De eisen
Er waren ten tijde van de aanschaf uiteraard wel weer een aantal eisen waar de nieuwe kast aan moest voldoen:
  • Moet in het zicht kunnen staan
  • Plat model, geen tower
  • Micro ATX
  • Schermpje om te zien wat het apparaat uitspookt
  • Geen PSU
  • Opstarten via afstandsbediening
  • Zwart
  • Ruimte voor 2 HDD’s (omdat ik toen nog niet wist dat ik een CH3SNAS zou gaan kopen) en een optische drive.
Toen ik hier naar ging zoeken kwam ik tot de conclusie dat er niet veel kasten waren die aan alle eisen voldeden. Of de voorkant was voor de helft zwart, er kon maar 1 schijf in of er zat geen schermpje in. En als ze hier wel aan voldeden was je meteen meer dan ¤200,- kwijt en dat vond ik toch ook weer niet nodig voor een apparaat waarvan ik niet wist of ik hem veel ging gebruiken. De enige echte gegadigde was de Antec Fusion Remote. Na het lezen van een heel aantal reviews en ervaringen leek mij dit een geslaagde kandidaat. Enige nadeel was dat er toen een levertijd van 2 weken op zat.

In de doos
Na een ruime 2 weken wachten stond er dan eindelijk een flinke doos voor de deur. Naast de stevig ingepakte kast zat er een pakketje met iMON software voor het LCD schermpje en een afstandbediening met 56 knoppen in de doos. Ook was er een handleiding aanwezig met wat uitleg over de kabeltjes en dergelijke.

De kast
Eerste indruk was dat de kast hoger was dan ik verwacht had, maar dat was met name omdat ik niet eens naar de hoogte gekeken had voor ik deze bestelde ;) Het geborstelde aluminium van de voorkant geeft de kast een luxe uitstraling.

Specificaties van de kast::
- Afmetingen volgens Antec: 13.97 cm (H) x 44.45 cm (Br) x 41.40 cm (D)
- Afmetingen volgens mij: 14,50 cm (H) x 45,00 cm (Br) x 42,9 cm (D, inclusief schroefje)
- Gewicht: 8.5kg (de kast is opgebouwd uit 0,8 mm dik staal wat voor wat gewicht zorgt)

http://tweakers.net/ext/i/?UserID=184727&FotoID=4253

Voorkant met linksboven het LCD scherm (met IR ontvanger), linksonder een opening voor een optische drive, middenonder 2x USB2.0, 1 x IEEE 1394 en Audio In en Out, rechtsonder de HDD led (niet goed zichtbaar op dit plaatje), de resetknop en de aanknop en tot slot boven de resetknop een flinke knop voor de volumeregeling.

Aan de rechterzijkant zitten 2 120mm TriCool 3-speed fans, te regelen met een schakelaartje.
Aan de achterkant zit natuurlijk ruimte voor het IO schild, een opening voor de voeding en midden boven een thumbschrew om de bovenkant op zijn plaats te houden..
Aan de linkerkant zit een roostertje daar waar de voeding komt te zitten.
Aan de bovenkant vind je alleen een beschaafd roostertje boven het PCI-e slot.
Tot slot vind je aan de onderkant 4 stevige pootjes waarvan de voorste 2 voorzien zijn van een stukje rubber tegen trillingen. De onderkant is tevens op diverse plekken voorzien van perforaties om de warme lucht weg te laten stromen.

Wat mij opvalt is de afwerking van de kast. Alles sluit naadloos op elkaar aan en ziet er strak uit. Vooral de geborstelde voorkant geeft de HTPC een degelijke uitstraling die niet misstaat in een woonkamer. De led verlichting aan de voorkant (status led en power switch) geeft bijzonder veel licht, deze 2 kleine lampjes lukt het samen om mijn kamer te voorzien van een blauwe gloed.

De binnenkant

http://tweakers.net/ext/i/?UserID=184727&FotoID=4254

Aan de binnenkant valt de indeling in 3 delen direct op. Er is een ruimte voor de voeding en optische drive, een ruimte voor de HDD’s en een ruimte voor het mobo et cetera met aan de rechterkant de 2 fans. Alle ruimtes zijn met elkaar verbonden door kleine openingen voor het broodnodige kabelmanagement. In de kast is ruimte voor 3 drive bays (1x 5,25” voor de optische drive en 2x 3,5” voor HDD’s) en aan de achterkant is er ruimte voor 4 PCI sloten.

Linksvoor kan het rek voor de optische drive eenvoudig verwijdert worden om toegang te krijgen tot het LCD scherm en om wat kabels weg te kunnen werken.

Rechtsvoor kan men door het verwijderen van 4 schroefjes toegang krijgen tot het HDD gedeelte. Hierin kunnen 2 HDD’s op hun zij geplaatst worden. De HDD’s worden hierbij gedempt door rubberen ringen waardoor er vrijwel geen trillingen op kunnen treden.

Daarnaast zijn natuurlijk de standaard zaken aanwezig als moederboard spacers, schroefjes om de verschillende drives vast te zetten en een doosje met de afstandsbediening. Daarnaast zijn er nog een aantal stukje plastic aanwezig die aan elkaar geschroefd aan de achterkant van de kast bevestigd kunnen worden om de airflow te optimaliseren. Tot slot een 24 pins verloopstekker om het LCD schermpje van stroom te voorzien en een usb kabeltje voor de aansturing van het LCD schermpje.

Er zijn geen scherpe randen aanwezig waar je de vingers aan open kan halen.

Het inbouwen
En dan is het weer tijd om te gaan sleutelen. Ik ben begonnen met het vervangen van de Fans voor stillere die aan te sturen zijn via een Zalman Fanmate 2. Dit heb ik gedaan omdat de fans op deze manier tegelijk van buiten de kast met 1 draaiknopje aan te sturen zijn. De aansturing van de standaard fans gaat met twee schakelaartjes die in de kast zitten. Niet echt handig om je kast open te maken als hij een keer last van de warmte heeft lijk mij.

Eerst maar eens uitzoeken waar alle kabels van het frontpaneel naar toe moeten. Ik ben het namelijk niet gewend dat er een molex kabel gebruikt wordt om iets in het frontpaneel aan te sluiten en een kabeltje om de HTPC via de remote op te starten kom ik ook niet dagelijks tegen. De tekening die hierbij zat was niet heel erg verhelderend. Na tot de conclusie gekomen te zijn dat het meegeleverde plaatje toch echt niet klopte (de molex kabel stond er niet op en zo’n klein stekkertje dat je gebruikt om de power led aan te sluiten stond er wel op maar was er niet) uiteindelijk de kabel naar het LCD scherm aangesloten op de bijzonder goed verborgen aansluiting (om via de remote op te starten) en ook voor de rest van de kabels een logische bestemming gevonden. De IDE kabel bleek voor de Power led te zijn. Toen dat eenmaal helder was kon er verder gegaan worden.

Als eerste het moederboard met daarop de processor, processor cooler en het geheugen. Het moederboard glijdt zonder problemen op zijn plaats en kan vastgeschroefd worden. Vervolgens de HDD’s erin en je bent al een heel eind op weg..

Hierna ben ik begonnen met het leggen van de kabels. Ondanks de openingen die aanwezig zijn vind ik dit een lastig verhaal in deze kast. Groot struikelblok hierbij was voor mij de extra 24 pins connector. Deze is net te lang om netjes in het compartiment bij het moederboard weg te werken, maar net te kort om hem bij de voeding te kunnen krijgen. Maar goed, na een aantal pogingen is het dan toch weer gelukt om alles er op een acceptabele manier in te krijgen.

Tot slot het rekje met de optische drive erin en aansluiten en klaar ben je. Al met al gaat de installatie van de hardware vrij eenvoudig in deze kast, al moet je wel nadenken over de kabels.

http://tweakers.net/ext/i/?UserID=184727&FotoID=4258

Koeling
De kast beschikt over diverse perforaties waardoor de warme lucht weg kan. Daarnaast zorgen de 2 fans aan de zijkant dat de warme lucht weggeblazen kan worden. Momenteel heb ik deze fans vrijwel uit staan, want de CPU koeler houdt onderdelen op een graadje of 25 bij normaal gebruik. Ik vraag mij wel af of het handig is om de kast met de rechterkant ergens dicht tegenaan te zetten, als je de opening blokkeert blijven er weinig mogelijkheden over om de warme lucht weg te krijgen.
Punt waar ook opgelet moet worden is de aanschaf van de CPU koeler. De Scythe Ninja Mini is de grootste koeler die er in past en dat is millimeter werk.

De afstandsbediening
De kast wordt standaard geleverd met een afstandbediening die voorzien is van 56 knoppen (staat op de website, ik heb ze niet zelf geteld :p). Met deze afstandsbediening, in combinatie met de iMON software, kan zowel ‘de kast zelf’ als Windows Media Center bestuurd worden. De iMON software en afstandsbediening kunnen dingen die niet standaard via een MCE remote mogelijk zijn (open en sluiten van de cd lade bijvoorbeeld). Daarnaast beschikt de afstandsbediening over een ronde knop midden op die gebruikt kan worden als muis.

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de afstandsbediening alleen heb gebruikt in de tijd dat ik mijn Logitech Harmony 1000 nog niet ingesteld had en mijn Logitech DiNovo Mini nog niet had. Toen ik deze in mijn bezit kreeg is de remote weer in zijn doosje onder het bed verdwenen.

Software
De iMON software zorgt ervoor dat de remote en het LCD schermpje hun werk kunnen doen. Met de iMON software kun je allerlei configuraties instellen/laden voor de afstandsbediening om op die manier verschillende applicaties aan te kunnen sturen. Daarnaast kan er ingesteld worden welke informatie er op het display getoond moet worden:
- systeem informatie
- nieuwsberichten
- afstandsbedieninginformatie
- stadsinformatie (tijd/temperatuur)
- media informatie (bijvoorbeeld titels van tracks die je afspeelt in verschillende mediaspelers)
- een equalizer

Tevens is het contrast, lettertype en scrolsnelheid van de text van het display instelbaar. Ook kan je instellen dat je wil dat de kast ook de tijd aan blijft geven op het moment dat de HTPC zelf uitstaat.

De software geeft tevens de mogelijkheid om in te stellen welke remote je wil gebruiken: de Antec remote of een MCE remote. Zoals al eerder aangegeven zitten er wat verschillen tussen de functies die beide remote’s hebben. Om er voor te zorgen dat ik de functies van beide kan gebruiken heb ik de iMON software ingesteld om te werken met de Antec remote. De functies die ik nodig had heb ik vervolgens in mij Harmony gezet. Daarnaast heb ik een Microsoft IR receiver die ik nog had liggen aangesloten via USB. Deze ontvanger reageert op de MCE remote, met als gevolg dat ik met mijn harmony alle functies van zowel de Antec remote als de MCE remote kan gebruiken.

Tot slot biedt de software de mogelijkheid om Windows te besturen. Door een druk op de knop verschijnt er een schermpje waarmee verschillende programma’s en dergelijke opgestart kunnen worden, een soort alt-tab achtig venster. Zelf gebruik ik dit verder niet, ik red mij prima met mijn DiNovo mini.

De installatie gaf in eerste instantie wel wat problemen, er kwam maar geen beeld op het scherm. Dit bleek op te lossen door na installatie de usb kabel van het scherm even opnieuw in te pluggen. Hierdoor werd deze herkent en werd de driver correct geļnstalleerd. Belangrijk hierbij bleek ook dat de software van de meegeleverde cd geļnstalleerd werd en niet de laatste versie van internet. De beste optie is het om de versie van Antec te gebruiken en niet de laatste iMon versie, die zorgt nog wel eens voor problemen. Automatisch updaten van de iMon software zou ik dan ook zeker niet doen om problemen te voorkomen!

Het scherm
Over het scherm las ik nog al wat negatieve berichten. Het zou erg onduidelijk en vrijwel niet te lezen zijn. Ik heb hier totaal geen last van. Ik heb de scrollsnelheid op 1 staan met de helderheid op de standaard setting. Op deze manier kan ik vanuit de hele kamer zien wat er op het schermpje staat. Over het algemeen heb ik deze ingesteld staan op de media informatie, zo kan je in ieder geval zien wat er opgenomen wordt als je zelf met wat anders bezig bent.

Gebruik
Ik gebruik de HTPC veel meer dan ik in eerste instantie zelf verwacht had. In combinatie met mijn Harmony en de DiNovo mini is alles aan te sturen zoals ik het wil. Samen met de MCE Standby tool kan ik de HTPC altijd aan laten staan, hij gaat vanzelf in de slaapstand en hij komt er ook weer vanzelf uit als dat nodig is. Daarnaast gebruik ik de HTPC tegenwoordig ook als vervanging van mijn Home Cinema Set. De HTPC geeft gewoon scherper beeld dan de dvd speler die via scart is aangesloten. Ik moet alleen nog een keer een vervangend 5.1 setje aanschaffen, dan kan de home cinema definitief de deur uit.

Modbaarheid
Tja, wat moet je daar over zeggen. Ongetwijfeld valt er wat aan de kast te verbouwen. Wellicht dat het mogelijk is om het LCD scherm eruit te halen en er een 2e optische schijf in te zetten. Misschien dat er ook nog wel een 3e HDD achter het LCD scherm zou passen. Daarnaast zijn er ongetwijfeld nog andere punten waarop je de kast aan zou kunnen passen. Ik ga het in ieder geval niet doen. Wat mij betreft is de kast prima zoals hij is.

Conclusie
De conclusie is dat ik meer dan tevreden ben met deze kast. Hij voldoet aan alle eisen die ik gesteld had. Het is een kast die zeker niet misstaat in de woonkamer en waar je vrijwel alle hardware in kwijt kan die je nodig kan hebben bij een HTPC. Door de koeling en de demping door de gehele kast is deze behoorlijk stil te noemen. Voor het betaalde geld is het in mijn ogen gewoon een super kast. Okay, er zijn goedkopere kasten te vinden maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik ¤ 125 euro voor deze kast heb betaald! Je hebt dan immers een complete HTPC behuizing met alles er op en eraan die er fantastisch uitziet.

Er staan meer afbeeldingen bij de systeemspecs.

Update (03-03-2010)
Omdat ik de HDD voor een ander systeem nodig had heb ik deze vervangen door een 640GB model. Gevolg hiervan was dat de kast wat meer geluid begon te maken, met name de HDD hoorde ik resoneren via de kast waar het systeem op stond. Dit bleek veroorzaakt te worden door het iets te enthousiast aandraaien van de schroefjes waar de HDD mee vastzit. Doordat deze te strak zaten boden de rubbertjes niet genoeg demping meer. Na de schroefjes weer wat lossen gedraaid te hebben is de resonantie ook weer verdwenen.
Daarnaast zijn er eigenlijk sinds het vervangen van de hardware wat problemen met de usb poorten. om de een of andere reden moet ik na elke reboot de ir receiver even opnieuw aansluiten/installeren om deze te laten werken. Het gaat hierbij dus om de microsoft receiver die ik naast de receiver van de kast gebruik. Heeft niets met de kast te maken maar irritant is het wel! Verder bevalt de kast nog altijd prima overigens!

Update2 (26-05-2010)
De afgelopen tijd heb ik een aantal vragen gekregen over onder andere de aansluiting van de diverse kabeltjes en problemen met software. Mensen die last hebben van problemen met het scherm en het geluid raad ik aan om de laatste versie van de iMon software van de site van Antec te plukken:
http://www.antec.com/download/iMON_7_60_0521_ANTEC.zip

Met betrekking tot het aansluiten van de kabels kun je ook terecht op de site van Antec. In de FAQ wordt er onder andere stilgestaan bij de niet kloppende handleiding. Een aantal punten hier uit:
- (beknopte) uitleg 3 pin connector
- Uitleg Molex stekker voor Power LED
- Uitleg niet (correct) werkende volumeknop

Voor een uitgebreide handleiding kun je terecht op het forum van SoundGraph (hier om precies te zijn). Op dit forum kun je ook de laatste versie van de iMon software vinden, al blijf ik het meeste vertrouwen hebben in de versie die op de Antec site aangeboden wordt.

Update3 (26-01-2011)
Omdat ik regelmatig via de reacties en de DM vragen krijg over videokaarten lijkt het mij toch zinvol om daar even een stukje over toe te voegen. Niet dat ik het erg vindt dat mensen reageren (totaal niet juist), maar blijkbaar is er niet echt duidelijke info over te vinden. Vandaar een kleine toevoeging.
http://tweakers.net/ext/f/ILkZ4Z0rSEo5X5YrPNtKjdr6/medium.jpg
Klikbaar voor veel groter

Lengte:
Op het plaatje staan 2 lijnen, een rode en een paarse. De rode is de lengte van mijn videokaart: 17 cm. De paarse lijn is de totale lengte die je hebt in dat gedeelte van de kast: 26 cm. Zoals te zien is heb ik wat sata poorten en kabels in de weg zitten (gele cirkel) zodat ik niet de volledige lengte zou kunnen benutten. De lengte die je kunt benutten is dus grotendeels afhankelijk van de indeling van je mobo en eventuele voedingsstekkers die je grafische kaart in moeten. Als die aan de achterkant van je kaart zitten moet je daar wel even rekening mee houden. Daarnaast vraag ik mij af of het zo goed is voor je airflow om er een kaart over de volledige diepte in te hangen.

Hoogte:
Je hoeft voor deze kast geen low profile kaart aan te schaffen, je kunt een normaal formaat grafische kaart kwijt. De enige restrictie die je hebt is dat de kaart niet meer dan 1cm hoger mag zijn dan de standaard hoogte van een uitbreidingsslot. Tussen de uitbreidingssloten en de bovenkant van de kast zit ongeveer 1cm ruimte namelijk. Als je zeker van je zaak wil zijn zou ik aanhouden dat je goed zit als de kaart zelf niet hoger is dan het bracket.

Changelog
30-11-2009: Tv kaart vervangen ivm de overstap naar Vista Ultimate 64 bit (had een licentie over :P)
30-12-2009: Typo's en nav een poging tot updaten van iMon en daardoor ontstaane problemen nogmaals de tip om de Antec versie te gebruiken en die niet te updaten.
03-03-2010: Update toegevoegd.
26-05-2010: Update2 toegevoegd + link naar nieuwe versie software
26-01-2011: Update3 toegevoegd
10-12-2011: Op verzoek de afmetingen van de kast nagemeten.

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Antec Fusion Remote Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Vraag & aanbod

Reacties (86)

Wijzig sortering
Welk OS ga je draaien?

De Hauppauge WinTV PVR-500MCE (Analoog, PCI), is een slechte keuze als je 4gb ram of meer hebt.

Ik heb ook zo een kaart liggen, had vroeger 2gb ram, 1.5jaar later upgrade naar 4gb en de Hauppauge WinTV PVR-500MCE had gedaan met praten :(

De drivers werken niet met >=4gb, maar ik ge ze deze week RMA terugsturen, en omruiling doen voor een HVR-kaartje.

Als je een 32bit os gebruikt zal je geen problemen tegenkomen.
Ik ken het verhaal ;) Ik draai (en ga draaien) met Vista Home Premium 32bit. Dit heeft tot op heden ook altijd gewerkt met deze kaart toen mijn oude mobo er nog inzat, dus om de een of andere reden heb ik daar geen problemen mee. Heeft 6 mand stabiel gedraait. Ik heb met 4 x 1 gb (samsung en kingston door elkaar) en met 2x 2gb geil gedraaid, nooit problemen mee gehad!
Je 32 bit is geen probleem, 2 tot de 32ste = 4294967296

(4294967296/1024)/1024 =4096MB :) dus geen probleem in een 32bit systeem.

Maar een 64bit HTPC is als een zonnetje in huis, dus heb na 1jr11maand de kaart eindelijk rma gestuurd :)

wast beu :p
Niet helemaal. Er worden ook andere dingen in de adresruimte gestopt dan alleen het RAM. Volgens mij de processorcache en het videogeheugen ook. Dus als je een lichte grafische kaart hebt met 128 MB dan zou je nog ~ 3,9 GB RAM kunnen gebruiken (processorcache is te verwaarlozen).
Ik zal het eens controleren. zat idd met die schroefjes te kloten omdat ik niet wist hoe vast het moest. Maar geen idee of dit het probleem oplost. Want mijn hdd is niet altijd druk bezig, maar het geluid blijft aanwezig.

Denk dat het kastje onder de mediacenter als klankkast werkt
Als het alleen resoneert met het deurtje dicht is het misschien al voldoende om aan 1 kant dempend materiaal te plaatsen.
Op de deur zelf ? Of aan de onderkant van plank waar de Antec op staat?
Door het losdraaien van de schroeven wordt het resoneren inderdaad een stuk minder erg. Binnenkort toch even een rubberen muismat opknippen en onder de 4 voetjes zetten, dan is het helemaal voorbij.

En zijn die Scythe S-Flex fans een stuk stiller dan de originele ?

[Reactie gewijzigd door Waterkoker op 15 maart 2010 09:04]

Ik heb geen concrete bewijzen dat het zo is, maar voor mijn gevoel hoor ik ze een stuk minder. Als hij aangaat terwijl ik lig te slapen wordt ik in ieder geval eerder wakker van de blauwe verlichting dan van de fans, terwijl die op halve kracht draaien ongeveer. Ik heb ook in mijn andere Antec kasten (ja, het zijn er meerdere) de tri cool fans vervangen omdat ik ze op 7 en 12 volt gewoon te veel geluid vind maken. Op 5v gaat het prima, maar als je hem harder zet begin ik mij er aan te storen.
Goede review!

erg uitgebreid en duidelijk geschreven/gestructureerd... je hebt het beschermplasticje nog op dat display zitten op deze foto?
nope, dat is het gevolg van de flits. Als je het schermpje in het echt ziet heb je geen last van die spiegeling!
Ik heb deze kast ook. Ik heb hem in bovenin een houten tv-meubel staan met daaronder een ruimte wat afgesloten is door twee deurtjes (voor dvd's e.d.). Echter resoneert het gigantisch (veel geluid). Het rare is, als ik de kast open zet, dan hoor ik het niet meer.

Iemand hier ook ervaringen mee?
Hoi Dark0z,
Ik heb niet hetzelfde probleem, maar wel iets wat er een beetje op lijkt. Ik heb sinds kort ook dat ik hem wat hoor resoneren. Bij mij zijn er 2 dingen verandert: hij staat op een ander meubel en ik heb een HDD vervangen. Ik denk dat het probleem zit in het vervangen van de HDD, omdat ik het voornamelijk hoor als het systeem aan het laden is. Ik heb het idee dat dit komt omdat ik de schroefjes waarmee de HDD vast zit te hard aangedraaid heb, waardoor de rubbertjes de trillingen niet meer goed opvangen. Het staat bij mij nog altijd op de planning om de schroefjes wat losser te draaien dus ik weer nog niet zeker of dit het probleem is, maar wellicht dat je dit na kunt kijken. Ik kan me voorstellen dat je deurtje ofzo heel iets trilt op het moment dat de HDD aan het draaien is ofzo als de schroefjes te vast zitten ;)
Hey Rupie mooie review mede dankzij deze review heb ik deze kast ook aangeschaft .

Heb alleen een probleempje mijn display blijft met de tekst Graphic EQ Mode staan ik krijg geen andere info door, enigste wat ik kan wijzigen is lettertype en grootte maar verder niks.

Weet jij hoe ik bevoorbeeld de eq van bv winamp erop krijg.
Hoi NightWish1978,

dank voor het compliment! Ik heb even voor je zitten kijken en het lijkt erop dat je in ieder geval niet de enige bent met dit probleem. Zie onder andere:
http://www.htpcforums.com/index.php?showtopic=493
http://www.soundgraph.com/forums/showthread.php?t=4386
http://www.winvistatips.c...ic-equalizer-t403914.html

Ik kom alleen nergens echt een duidelijke oplossing tegen. In de laatste link wordt wel gezegd dat het uiteindelijk opgelost is, wellicht dat jij daar ook iets mee kunt. Welke versie van de software gebruik je? De laatste versie of de versie van de meegeleverde cd? Zelf heb ik nog altijd deze in gebruik:
http://www.antec.com/download/Fusion_driver.zip
wat een top review, zes sterren! zit te twijfelen of ik een kast met scherm en afstandsbediening zou nemen. Punt is namelijk dat dat meestal de twee dingen zijn die het meeste problemen geven (bij deze kast en ook andere kasten)

dat imon gedoe schijnt niet zo betrouwbaar te zijn.....?
Dank voor de positieve reactie!

Zelf heb ik weinig problemen met de imon software eigenlijk. In eerste instantie was het even klungelen om alles aan de praat te krijgen maar als het eenmaal draait werkt het prima bij mij. In principe draait de software gewoon stabiel, al heb ik wel de automatische update functie uit staan. De enige keer dat ik problemen had was nadat de software zichzelf geupdate had. Om de een of andere reden werkte de software direct van imon iets minder goed dan de software die specifiek voor Antec werrd geleverd. Vandaar ook de diverse links naar de software op de site van Antec ;)

De imon software zorgt er bij mij juist voor dat ik knoppen op mijn afstandsbediening heb die je normaal met MCE niet tot je beschikking hebt. Ik werk wel met mijn Harmony en niet met de originele afstandsbediening. De originele afstandsbediening zit nog in het doosje dus hoe goed die werkt durf ik niet te zeggen. Voordeel van de imon software is dat je de pc ook op kunt starten via de afstandsbediening bijvoorbeeld.

Ook het scherm heeft nog nooit problemen gegeven eigenlijk. Als de pc opstart geeft hij de tijd weer, als je in Windows bent kun je zelf instellen wat hij weer moet geven. Ondanks de verhalen die ik in andere revies heb gelezen werkt het bij mij gewoon prima eigenlijk.
Hi Rupie,

Geweldige uitleg over je kast de Antec Fusion Remote Black..dank hiervoor.
Toch nog een klein vraagje over de hoogte en/of lengte van de videokaart.. zelf heb ik een ASRock P43ME mobo micro ATX met een pci express 2.0 x16 slot.
De winkelier gaf aan dat er alleen een low profile kaart in deze kast kan bijv ATI Radeon HD5570. is dat zo ?
Ik zelf wil ook games kunnen spelen die wat zwaarder zijn dan de gemiddelde videokaart aan kunnen...dus mijn vraag is heb jij een maximale hoogte-lengte van de video kaart die in de kast past en dat je niet beperkt bent tot alleen low-profile kaarten. :)

Alvast bedankt
Hoi John1157,

de totale lengte die je kwijt kan is een krappe 26 cm. Of je deze ruimte kunt gebruiken zal afhankelijk zijn van de layout van je mobo onder andere. Ik zal zo even een plaatje opnemen in de review met wat uitleg over de lengte. Je zal dan onder andere zien dat bij mij de sata poorten precies achter de videokaart zitten. Hierdoor zou ik maximaal een videokaart van 21 a 22 cm kunnen gebruiken. Geen probleem, want mijn kaartje is maar 17 cm.
Wat betreft de hoogte ben ik het niet helemaal met de winkelier eens. Je kunt een normaal formaat videokaart gebruiken. Hij mag alleen niet meer dan 1cm boven het uitbreidingsslot uitkomen anders moet je weer gaten in de bovenkant gaan zagen ;)
ik heb deze kast zelf ook (wel in het zilver) maar bij mij zat er wel een papiertje bij waarop werd uitgelegd waarvoor de molex diende :)
Past hier een 5870 in?
Hi Rupie,

Een zeer goede review dus ik heb je aardig wat sterren gegeven!

Is het mogelijk dat je je review update, want ik heb een verzoekje qua aansluiting voorpanel.

Zoals terecht opgemerkt, klopt er niks van hun beknopte handleiding die erbij zit. Ik heb nu dingen dus aangesloten zoals ik denk dat ze moeten zitten. En ik wil dit even nagaan met jou. Is denk ik ook handig voor andere kopers.

Nu is mijn systeem half twee vannacht online gegaan dus echt scherp was ik niet meer, maar klopt het volgende? :

- USB kabel verlenging van usb man naar vrouw naar 4 ader kabeltje op deel van USB port mobo geprikt? Enige idee wat functie is? Aangezien aparte ook aangesloten zit voor de 2x USB poorten, zoals de Firewire aansluiting.
- een kabel op een molex (had je al neer gezet voor afstandbediening, power on)
- een power doorlink naar voedingverlengingskabel voor power / scherm?

Zodra power op systeem gaat brand display zonder info. Als ik bijv aan volumeknop draai zie ik niks op lcd scherm. Wel imon dat ik geluid harder zet. W7 weer niet

Ook geeft scherm niet juiste info zoals 0% geheugen gebruik.
(ik heb software van de cd gepakt )
Hoi Quakie,

Dank voor het compliment in ieder geval!
Even kijken of ik jou op alle punten goed volg hoor. Ik heb de kabels et cetera niet meer helemaal helder voor ogen omdat het even geleden is dat ik de kast open heb gehad ;)
- USB kabel verlenging van usb man naar vrouw naar 4 ader kabeltje op deel van USB port mobo geprikt? Enige idee wat functie is? Aangezien aparte ook aangesloten zit voor de 2x USB poorten, zoals de Firewire aansluiting.
- een kabel op een molex (had je al neer gezet voor afstandbediening, power on)
- een power doorlink naar voedingverlengingskabel voor power / scherm?
De USB kabel die je noemt is de kabel die er voor zorgt dat de gegevens op je schermpje terecht komen volgens mij. Deze wordt gebruikt om de gegevens over jou systeem uit te lezen en door de geven aan de kast zeg maar. Het is de bedoeling dat je deze aansluit nadat je de imon software et cetera hebt geinstalleerd. Het is inderdaad een 'gewone' usb aansluiting die via een verloopje op je mobo geprikt kan worden.

De kabel op Molex. Deze wordt volgens mij enkel gebruikt om de aan/uit knop van zijn blauwe verlichting te voorzien.

Een power doorlink. Wat bedoel je hiermee? Het smalle kabeltje van de ATX connector dat naast de dvd speler de kast in moet? Deze is om de kast met de afstandsbediening aan te kunnen zetten.

Over dat het scherm dingen niet laat zien en niet de juiste info toont. Ik heb er al eerder naar gelinkt, er is een software versie die problemen met de volumeknop oplost: http://www.antec.com/download/Fusion_driver.zip. Dit is een specifieke Antec versie en veilig te gebruiken (in tegenstelling tot de auto update van de imon software). Ik zou die even proberen als ik jou was. Je hebt wel alle drivers (ook die van de chipset en dergelijke) al wel geinstalleerd?

Kun je hier meer uit de voeten? Als je verder nog vragen of opmerkingen hebt hoor ik dat graag!

[Reactie gewijzigd door Rupie op 11 mei 2010 13:03]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*