De AF zijn mijns inziens een ernstige verbetering tegenover de a58, en tegelijkertijd hebben ze bezuinigd op de LCD - eigenlijk begrijp ik dat niet goed. Men had dan toch beter een a68 en een a69 uitgebracht (een met beter scherm en gps vb).
Het is wel ietswat jammer dat u de Tamron 18-200 heeft aangeschaft - om dat beeld ok te krijgen is vaak f8 en hoger nodig - tot f11 - vandaar mogelijks die hoge ISO's. Prijs/kwaliteit is dat een prima lensje, zeer betaalbaar maar wel met z'n beperkingen uiteraard - zoals dat u sneller in hoge iso's moet duiken.
Als u er het budget ooit voor heeft - kan ik alleen maar aanbevelen om vb. ook 's uit te kijken naar een 50mm f1.8 (desnoods 2dehands). Een hyperzoom is een compromis - en dat veroorzaakt dat u vaak in de hogere ISO's moet - per stop erbij gaan de iso's x2.
De micro-focus adjust is erg belangrijk voor grotere zooms en lenzen met grote opening - de f1.4-f1.8 lenzen waar de kleine DOF ervoor zorgt dat het er echt op moet zijn. Het is leuk dat dit overgenomen is van de a77ii.
Hou er rekening mee dat de zoeker maar een deel van het beeld binnenkrijgt - en dus sneller korrelig beeld zal weergeven en dat 't op de gemaakte foto wel aardig mee valt.
Oordeel niet te snel op de zoeker qua korreligheid (oordeel nadien op het beeld zelf, ik weet niet of de zoeker het beeld krijgt van de sensor, of het beeld krijgt dat voor de AF sensor dient, dan is dat maar 1/3e van het doorgelaten licht, dat moet dus versterkt worden, en dus krijg je ruis), die is prima voor het vaststellen of iets scherp is, of de kleurcorrectie ongeveer klopt - en of het beeld correctie nodig heeft qua belichting. Blijf ondanks alles toch maar het goede oude trouwe histogram gebruiken!
Ik zal wellicht een a68 aanschaffen naast de a6000 - heb te veel oud minolta glas dat aangedreven moet worden vanuit de camera.
Wie een goedkoper beschermkapje zoekt - vindt die vaak voor peanuts op ebay e.a. made in china. 1€ incl. verzendkosten.