Ik heb deze laptop ongeveer 3 jaar geleden gekocht omdat ik ging studeren. Het is mijn eerste eigen laptop. Ik heb hem erg veel gebruikt voor mijn studie - (programmeer-)opdrachten, gewoon browsen e.d.
Het is een erg
licht model (2kg), waardoor het in een laptoprugtas niet eens opvalt als je hem meeneemt. Voor zo'n groot scherm (15,6") ben ik zeer tevreden over dit gewicht. Heb ik ook veel van anderen gehoord die mijn laptop dan eventjes optilden. Ook is hij
lekker dun en heeft hij een
nummeriek toetsenbord.
Het
scherm is op zich prima. Het is geen HD, maar netflixen gaat gewoon goed. Daarnaast sluit ik mijn laptop altijd aan met de HDMI-aansluiting (megachille feature:
VGA én HDMI aansluiting) op mijn tv-scherm. Mijn vriend ergerde zich meer aan de beeldkwaliteit dan ikzelf.
Een groot nadeel vond ik dat er al redelijk snel (binnen een jaar) allerlei
butsjes op het aluminium aan de binnenkant (naast het touchpad en rond het toetsenbord) kwamen waardoor het leek alsof ik ruig met de laptop om was gegaan, terwijl mijn laptop echt mijn baby was. Ook is er een soort kras/buts in, maar die is pas sinds kort het is al een tijdje niet meer echt mijn baby, dus waarschijnlijk is die terecht.
De
batterij gaat nog steeds prima mee, hoewel ik nu met mijn werklaptop (HP Elitebook 840G2) veel minder stroom verbruik, maar die heeft dan ook een kleiner beeldscherm en valt in een duurdere prijsklasse (twee keer zo duur