Samsung Syncmaster 913N Zilver Review

13 september 2005, laatste update op 13 september 2005, 444 views Rapporteer

Ik heb deze monitor nu al een maand en ben er zeer tevreden over. Vantevoren had ik IIyama Visionmaster pro 413 (CRT) dus ik was bang dat ik met de overstap wel wat zou verliezen aan kleurdetail. NIets daarvan. Na enig tunen (met name rood moest ik terugdringen) zijn de kleuren haast net zo mooi als ik gewend was.

Scherpte, helderheid en contrast van het scherm zijn dik in orde. Ook hier moet je wel wat finetunen om een betere weergave te krijgen: helderheid omlaag en contrast omhoog leverde bij mij de gewenste effecten.

Gelukkig geen dode pixels.

De featureset is vrij karig, er zijn eigenlijk geen additionele features, maar dat had ik dan ook niet nodig.

Het menu werkt niet fijn, dit had anders gemogen.

Verder viel me op dat de interpolatie van 1024x768 best aardig gaat

Pluspunten

• Mooi beeld
  • Mooie en rustige vormgeving
  • Geen ghosting
  • Allround te gebruiken
  • Interpolatie van lagere resoluties best goed

Minpunten

• Redelijk wat finetunen omdat fabrieksinstelling verre van ideaal zijn
  • Menu werkt niet handig

Gelukkig geen dode pixels.

Het menu werkt niet fijn, dit had anders gemogen.

Verder viel me op dat de interpolatie van 1024x768 best aardig gaat

Heb jij ook een Samsung Syncmaster 913N Zilver?