HP Envy 15-ae123nd Review

27 februari 2016, laatste update op 27 februari 2016, 672 views Rapporteer

Ik heb in het begin een probleem gehad met de touchpad en toetsenbord. hier ga ik uitvoerig over schrijven.

Pluspunten

• kleur
  • start snel op

Minpunten

• touchpad/toetsenbord probleem
  • robuust lcd scherm
  • prijs
  • accu

2 van 5 sterren (Slecht)
Op zondag 31 januari heb ik deze laptop gekocht via de online shop van de MEDIAMARKT. In verband met de BTW actie heb ik er EUR 1239,- voor betaald. Door omstandigheden heb ik de eerste 2 weken niet kunnen omkijken naar de laptop, ook omdat ik nog het e.e.a. moest backupen van mijn oude laptop. Vrijdag 19 februari ben ik echt aan de slag gegaan met de laptop. Wat mij opviel was dat de rechtermuisknop niet goed werkte (touchpad). Hij sprong steeds weg als je bijvoorbeeld een nieuwe map wilde aanmaken op je buroblad. Ook merkte ik op dat bij het intypen willekeurige letters niet werden meegenomen. Het kwam er eigenlijk op neer dat er een vertraging van een seconde of 2 optrad. Of door de backspace te gebruiken of door even te wachten, kon je weer verder typen. De vertraging tijdens het typen was niet bij 1 letter maar heel willekeurig.

Dinsdag 23 februari ben ik hiermee naar de Mediamarkt vestiging in mijn woonplaats gegaan. De medewerkers daar konden zich redelijk vinden in de klachten die ik had. Alleen retourneren was alleen via de shop mogelijk. Thuis terugkomend heb ik de Mediamarkt online shop gebeld, en zij gaven aan dat de vestiging de laptop moest aannemen. Weer met de mediamarkt vestiging gebeld en zij gaven aan dat dat niet zo was. Hierop heb ik op 24 februari een e-mail verzonden naar de mediamarkt online webshop, en nog steeds wacht ik op antwoord.

NU even meer over de latop zelf:
Als de laptop dicht is en je drukt op de scherm dan vind ik de robuustheid minder. Als je de scherm openklapt wordt je laptop klein beetje opgelift, het toetsenbord gedeelte, hoop dat dit in de toekomst geen problemen zal geven. Dit lijkt me wel beter voor de ventilatie. Het toetsenbord (verlichting) licht te veel op, ik weet niet of je hem minder verlicht kan zetten. Moet uiteraard het e.e.a. nog uitzoeken. Goede speakers, start snel op.

Omdat ik een trouwe HP gebruiker ben heb ik gekozen voor deze laptop. Helaas kreeg ik dus gelijk in het begin te maken met het probleem van de touchpad en de toetsenbord. Een familielid heeft naar dit probleem gekeken en hij kwam foutmeldingen (EVENTVWR) tegen, door een driver opnieuw te installeren (SYNAPTICS CLICK PAD DRIVER) via de site van HP lijkt het probleem nu (zowel muis als toetsenbord) te zijn opgelost.

TIP koop je iets online via mediamarkt hou in je achterhoofd dat je de laptop zelf kan terugsturen! En ga gelijk aan de slag met je laptop, want als er iets niet goed is kan je hem binnen twee weken terug doen, anders moet het worden gerepareerd. En dat is toch jammer voor een laptop waar je bijna 1300 euro voor betaald.

Heb jij ook een HP Envy 15-ae123nd?