Het was eigenlijk helemaal niet mijn bedoeling om een review te schrijven van deze behuizing, maar aan 50 woorden in het bovenstaande tekstveld heb ik niet genoeg, dus bij deze toch een korte review.
Ik kom van een Antec Sonata III behuizing, die ik tot nu altijd erg fijn heb gevonden. Ik was toe aan een nieuwe computer en wilde mijn huidige pc aan mijn vriendin doneren.
Oude specs:
1 | Corsair Vengeance Low Profile Blue CML16GX3M4A1600C9B | € 87,50 | € 87,50 |
1 | Crucial M500 2,5" 240GB | € 0,- | € 0,- |
Bekijk collectie
Importeer producten | Totaal | € 202,40 |
Aangezien ik geen zin had om haar oude pc leeg te halen, dan mijn oude pc in haar behuizing te stoppen en daarna pas aan mijn nieuwe pc te beginnen, heb ik besloten om ook een nieuwe behuizing aan te schaffen. Dat is dus de Cooler Master Silencio 452 geworden.
Specs nieuwe pc:
1 | MSI R9 380 Gaming 4GB | € 233,95 | € 233,95 |
1 | Samsung 850 EVO 500GB | € 163,- | € 163,- |
Bekijk collectie
Importeer producten | Totaal | € 980,25 |
Achteraf bleek dat een erg verstandige keuze, want haar pc was er 1 van Acer (die überhaupt al nooit verkocht had mogen worden zo slecht was die) en om in zo'n kast andere onderdelen te zetten is meestal een ramp.
Wat mij opviel aan de Silencio 452 is dat de afwerking van het spuitwerk erg netjes is. De onderdelen zien er goed uit en de gehele kast is zwart. De Antec Sonata die ik had was van binnen lelijk grijs (dat is wel een stuk makkelijker trouwens om gevallen schroefjes weer terug te vinden). Dus qua looks ben ik erg tevreden over deze kast.
Hij is iets groter dan de Antec Sonata, vooral in de hoogte.
Ik heb een flinke lijst met minpunten neergezet, dus laat ik daar wat verder op ingaan.
1. Plastic voetjes en schuift daardoor (te) makkelijk over de vloer. Spreekt voor zich, op een laminaat vloer vind ik rubberen voetjes een stuk fijner.
2. Kabelmanagement is triest te noemen. 1 centimeter breder en het probleem is opgelost. Als de kast nou 1 cm breder gemaakt werd, dan had je netjes je dikke kabels weg kunnen werken. Nu is mij dat ook met veel moeite gelukt, maar het schuimrubber van het zijpaneel heeft nu flinke kabelsporen. Tevens moest ik het zijpaneel flink aandrukken, ik vermoed dat hij nu ook een bobbel heeft. Ik had er meer van verwacht.
3. Schuimlaag op een van de zijpanelen zat schots en scheef en is heeft nu flinke afdrukken van de kabels door de slechte kabelmanagement.. Zie punt 2
4. Stoffilter onderop de kast is wel erg matig. Een flexibel plastic plaatje die vastgezet wordt door m te verbuigen en achter 6 lipjes te laten hangen. De randjes zijn niet afgewerkt zodat die overal achter blijven hangen en ombuigen. Erg vervelend om te plaatsen dus.
5. Voeding onderin de kast. Dit in combinatie met het slechte filter van punt 4, vind ik het achteraf gezien geen slimme keuze. Twee katten in huis zullen voor een verstofte voeding gaan zorgen.
6. Deur kan maar tot 90 graden opengezet worden. Aangezien de kast rechts van mijn voeten staat en het deurtje naar links open moet draaien, is het niet heel handig dat ie maar 90 graden geopend kan worden. Gelukkig is dat niet vaak nodig, maar wel iets om rekening mee te houden. De Antec Sonata kon 180 graden geopend worden, dus misschien ben ik wel verwend.
7. De metalen plaatjes voor de expansionslots moet je afbreken en zijn dus niet herbruikbaar. Bij het plaatsen van de videokaart kwam ik er achter dat er twee plaatjes afgebroken moeten worden om de kaart te plaatsen. Ipv dat het herbruikbare plaatjes zijn, voor het geval de videokaart eruit gaat of wat voor reden dan ook. Valt mij tegen in ieder geval.
8. Plaatsen van SSD is erg lastig. Je moet daarvoor de 3,5" bracket verwijderen. Mocht je daar dus schijven in hebben zitten, dan heb je een flinke klus te gaan.
9. Voor het plaatsen van HDD of SSD zul je beide zijpanelen moeten openen. Want de aansluitingen moet aan de rechterkant zitten. Maar je moet de linkerkant openen om de schijven vast te zetten.
- extra minpuntje omdat er een thumbscrew miste aan de achterkant bij mijn behuizing, maar dat is op zich geen minpunt voor de behuizing an sich. Gewoon een foutje.
Al met al geef ik de kast wel een voldoende, maar dat komt eigenlijk alleen door de looks en de stilte. Ik hou niet van de kermiskasten die je tegenwoordig veel hebt. Lampjes, rare vormen, raampjes en overal uitsteeksels zijn niet aan mij besteed.
Ik wilde een degelijke, solide en nette behuizing en dat heb ik gevonden met deze behuizing. Ik wilde alle negatieve punten wel genoemd hebben, want misschien dat toekomstige kopers zich niet realiseren dat er toch wel flink wat minpunten aan deze behuizing zit.