Ik heb deze kaart gekocht als opvolger van mijn oude 8800GTS. Ik zat zelf te twijfelen tussen een GTX275 en deze kaart en heb tenslotte toch gekozen voor de GTX285 vanwege het stroomverbruik en de prestaties.
Waar je als koper wel rekening mee moet houden is het formaat van de kaart. De kaart is redelijk fors en heeft wat ruimte nodig in je case. Hierbij natuurlijk ook rekening houden dat de kaart voldoende ' schone' lucht krijgt.
In de doos van de videokaart vind je de volgende dingen:
- Boekje met driver cd.
- Muismat van leer.
- De kaart zelf
- DVI naar D-Sub adapter
- HDTV-out kabel
- Voedingskabel
Over de prestaties mag ik niet klagen, ben er een stuk op vooruit gegaan. Heb grote prestatieverbeteringen in alle spellen, bijvoorbeeld GTA4 en Crysis. Over de beeldkwaliteit is niet op aan te merken, prima. Net als mijn oude videokaart, maar dan met net iets meer power
Drivers is nooit echt een probleem. De drivers van nVidia voldoen prima. Er komen altijd wel nieuwe drivers weer uit met prestatieverbeteringen. Zelf zou ik dus niet kiezen voor de drivers van de bijgeleverde cd. Controleer gewoon de meuktracker om de nieuwste drivers te krijgen, of kijk bij de website van nVidia.
De warmteproductie is wel aan de hoge kant, maar met juiste ventilatie heb je er eigenlijk geen last van. In gewoon Windows gebruik hoor ik de ventilator niet en komt de temperatuur op zo'n 50 graden. Ingame kan de kaart wat warm worden en dan slaat de ventilator aan. Temperatuur kan dan wel oplopen tot de 80 graden. De ventilator is wel hoorbaar dan, maar voor mij niet irritant.
De prijs van de kaart is het afwegen waard. Je kan voor een goedkopere GTX 275 gaan als de GTX 285 je te duur is, maar overweeg wel dat de GTX 285 wat energie bewuster is
Al met al ben ik zeer tevreden met deze kaart. Hij maakt zijn naam wel waar voor de prijs.