[img=620]IoK272bY[/img]
Specificaties
- 5,2 inch-full-hd-scherm (1080 x 1920 pixels)
- 2,3GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen
- 16 aan opslagruimte
- 13-megapixel-camera, 2,1-megapixel-frontcamera
Inleiding
Ik gebruik mijn telefoon dagelijks voor emaillen Whatsappen en 9gaggen als ik niks te doen heb. Ook luister ik 's morgens en 's avonds op de fiets muziek via de meegeleverde oortjes. Af en toe kijk ik nog wel eens een video via YouTube.
Ik ben nooit echt een goede smartphone gewend geweest dus dit was voor mij wel een prettige ervaring. Iets wat ik nog niet echt heb kunnen testen is het bellen met de telefoon aangezien ik er weinig gebruik van maak.
In de doos
In de doos zal waarschijnlijk een oplader hebben gezeten maar na het overnemen van de telefoon van een andere Tweaker is deze verdwenen. Bij mij in het doosje zat de telefoon en de oortjes die nog nooit gebruikt waren.
[img]Pcto200N[/img]
Het design
De telefoon ziet er op het eerste ogenblik zeer netjes uit. Lekker groot scherm wat ik persoonlijk wel fijn vind. Lekker dunne randen aan de zijkanten en iets bredere randen aan de boven- en onderkant. De brede randen komen goed van pas tijdens het kijken van video's in landscape mode aangezien ik het wel fijn vind om de telefoon op die manier vast te pakken.
De achterkant ben ik iets minder van onder de indruk. Het plastic ziet er wat goedkoop uit. Ik vind dit geen probleem aangezien het gevoel aan de achterkant niet goedkoop aanvoelt. Veel mensen hebben klachten over de vingerafdrukken. Ik kan me hier niet druk over maken. Ik zie misschien 1 keer per week de achterkant van mijn telefoon en verder kan me het niet zo veel schelen.
Ook op de knoppen hebben veel mensen kritiek. De eerste dag was ik het er volkomen mee eens, maar het is een kwestie van wennen. Na de 2de dag had ik er geen problemen meer mee tijdens het gebruik. Af en toe zit ik er wel mee dat mijn telefoon op tafel ligt en dat ik vervolgens de telefoon op moet tillen om hem aan te zetten (lamzak). Ook dat is even wennen maar daar heb ik verder geen problemen mee. LG heeft er ook een functie in zitten om de telefoon met 2 tikken op het scherm aan te zetten is.
[img]lWqgEWtS[/img]
Aan de onderkant van de telefoon vind je de 2 speakers, een 3.5 audio poort en een micro usb voor het opladen van de telefoon. De speakers zijn niet veel maar daar gebruik ik mijn telefoon ook niet echt voor. Als ik muziek wil luisteren doe ik dit wel over de speakers van mijn pc.
Ik heb geen problemen ervaren met de audio plug in combinatie met de oortjes van LG. Gewoon lekker geluid voor mijn oren. Weinig op aan te merken dus.
[img]8n1IxZv1[/img]
Het scherm
Ik vind het een heerlijk scherm. Niet overdreven licht overdag en met de helderheid op 0% doet het beeldscherm geen pijn aan mijn ogen ´s morgens vroeg. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over het scherm. De 1920x1080 pixels op een 5.2" scherm is voor mij een genot aan mijn ogen!
Als ik dit toestel ga vergelijken met mijn oude telefoon (Alcatel pop C7) zijn de kleuren bij de LG wel heel mooi! Youtube video's kijken is echt een genot met die scherm, echt heerlijk.
De kijkhoek van het beeldscherm is prima. Zelf let ik er eigenlijk nooit op maar als ik er even naar kijk, ziet het er nog goed uit. Geen rare kleur verschuivingen op het scherm (laat de foto niet duidelijk zien) die mij echt opvallen.
[img]St0Ze3op[/img]
[img]oosf6ZMV[/img]
Ook moest ik even wennen aan de knoppen op het scherm. Op mijn vorige telefoon zaten de knoppen niet op het scherm en dat vond ik wel fijn. Nu ze op het scherm zitten zie ik het voordeel er wel van in. Je kunt niet per ongeluk op de knoppen drukken in landscape mode en de knoppen verdwijnen gewoon tijdens video's e games. Niet iets om me aan te storen dus.
[img]3VhwPat7[/img]
De software
Ik heb op het moment Android 5.0 op de telefoon staan. Met fabrieksinstellingen stond de telefoon bij mij op 4.nogwat. Om hier 5.0 op te krijgen moest ik eerst gebruik maken van een of andere LG tool voor mijn PC. Ik weet niet of dit normaal is maar ik vond het zelf nogal hinderlijk aangezien dit voor mij aan het begin niet zo duidelijk was. Ik kan begrijpen dat mensen met mindere technische kennis dit niet voor elkaar krijgen.
[img]ULU4AKFz[/img]
Op de telefoon zitten standaard een aantal apps van LG. Hier heb ik zelf niet echt naar gekeken op de quick memo en de flashlight na. Zelf het ik geen geheugen te kort op de telefoon aangezien ik er niet veel op zet. Een aantal foto's en wat apps maar niks bijzonders. Mensen die veel gebruik willen maken van de camera zullen misschien niet genoeg hebben aan de standaard 16 of 32 GB.
Accu
Ik ben zeker niet ontevreden over de accu in de LG G2. Ook na gebruik van de vorige gebruiker gaat de accu nog meer dan 1 dag mee. Aan het eind van de dag zit ik zo rond de 40%. Al met al een lekker sterke accu dus!
Prestaties
Om snel wat van de prestaties te laten zien heb ik Geekbench uitgevoerd op de G2. Hieronder staan de resultaten:
[img=620]UAuBwYrw[/img]
Camera
Ik maak niet vaak foto's met mijn telefoon camera dus ik zou ook niet weten wat ik er op aan moet merken. Vanuit het lockscherm een lekker snelle reactie naar de camera. Veel opties in de camera app waarmee je een hele hoop kan aanpassen.
[img]vX6VK5il[/img]
[img]ALIxaeEq[/img]
Ik kan nu een hele hoop gaan zeggen over de camera, maar ik denk dat jullie hier beter zelf over kunnen oordelen. Hieronder een aantal afbeeldingen in verschillende situaties:
[img]Jdw3AxKf[/img]
[img]pql0Vg3L[/img]
[img]t488JW32[/img]
[img]A2AFcxXf[/img]
[img]w9gur7LQ[/img]
Zo! En nu nog een van de front cam:
[img]maShrEVF[/img]
Ik ben heel erg blij mij de LG G2. Als je de telefoon ergens tweedehands kan krijgen is de telefoon zeker het geld waard. Ondertussen zijn er natuurlijk al weer betere toestellen beschikbaar maar voor een iets oudere telefoon is het zeker een goede telefoon!