Hoi Riddos,
Ik heb niet gekeken hoeveel dat was maar er staan natuurlijk al wat standaard apps op, als je die opent zal het gebruik van ram geheugen gelijk al gaan hoger worden.
Ik kan wel zien dat als ik alle achtergrond apps afsluit dat het systeem ongeveer 800 mb in beslag neemt. Hoe meer apps je tegelijikertijd hebt draaien hoe meer het ram geheugen belast wordt.
Zoals ik al aangaf is 1,5 gig tegenwoordig niet heel veel (veel telefoons hebben 2-3 gig en kunnen dus wat makkelijker meerdere apps tegelijk draaien) maar het is wel ruim voldoende om zonder vertragingen allerlei apps te gebruiken. Je zal echter wel af en toe je apps moeten afsluiten nadat je ze gebruikt hebt, vooral voor de zwaarbelastende apps zoals google mapps, facebook en eventuele games die je gebruikt is dit handig om je systeem snel te houden. Dit is ook helemaal niet gek dat dit moet en het afsluiten van die apps is met 2 kliks gedaan.
Ter vergelijk met de galaxy s2 waar je het over hebt. Die draait hoogstwaarschijnlijk op een oudere android versie, met de nieuwere versies is het gebruik van ram geheugen geoptimaliseerd en wordt dit veel minder belast door het systeem. Ook het beheer hiervan is verbeterd(je hebt zelf beter inzicht in het gebruik met de smart manager die al geinstalleerd is op de mobiel). Daarnaast is 1,5 gig wel 50% extra ten opzichte van 1 gig, je zal echt merken dat dit een stuk verbeterd is. Toch is het belangrijk om voor jezelf te bedenken hoe belangrijk je het vind dat heel veel apps tegelijk kunnen draaien, iedereen gaat hier anders mee om en er zijn geen hele duidelijke richtlijnen bij wat je minimaal nodig hebt.
Ik hoop dat ik je hiermee iets heb kunnen helpen
[Reactie gewijzigd door op 26 juli 2024 08:07]