Inleiding
Na lang staren naar plasma of deze tv, was mijn keuze dus op LED gevallen.
Reden was :
Ik durfde het inbrand probleem van plasma's niet aan.
1 maand terug was ik superblij met mijn aankoop en helemaal weg van het design. Maar nu ik regelmatig tv kijk zie ik ook de problemen / tekortkomingen van deze tv.
Problemen van tv
De problemen die de tv heeft zijn als volgt:
Bij donkere beeldfragmenten zie je in alle hoeken de witte led verlichting doorschijnen door het lcd gedeelte. Ik heb het niet over een centimeter, nee kwart rondes van 15 centimeter of meer. Dit is ook in het midden van de tv te zien. Dit probleem noemen ze ook wel eens Backlight bleeding of clouding in de volksmond.
Ander probleem die de tv heeft waar ik me mateloos aan stoor is dat het beeld niet altijd snelle beeld weergaves kan bijbenen en gaat dan stotteren en zich proberen te corrigeren.
Het maak niet uit via welke bron ik kijk (te denken aan sateliet ontvanger of harddisk mediaspeler).
Met mijn oude tv had ik hier geen last van. (dit was een Samsung le46m86 full hd tv)
Niet alleen ik maar anderen hier thuis zien de hierbovenstaande genoemde problemen ook. Je hoeft echt geen specialist te zijn om dit te kunnen zien.
Zodoende ben ik toch zwaar teleurgesteld in deze tv
Monteur
Voor de zojuist genoemde problemen is hiervoor een monteur van Selectro service geweest (reparatie dienst van Samsung) en deze heeft er nieuwe firmware opgezet .
(firmware is software voor de hardware, in dit geval de tv dus. Deze firmware moet verbeteringen toevoegen)
Echter was ik tijdens de reparatie niet thuis op dat moment.
De monteur van Selectro dacht slim te zijn om de backlight verlichting uit te zetten om zo het clouding probleem op te lossen.
Standaard stond deze op 5.
Het maximale is 10.
Ondanks door deze aanpassingen zie ik het clouding probleem nog steeds.
De kleuren zijn nu van mindere kwaliteit door deze instelling.
Het Probleem m.b.t. snelle beelden & stotteren is na de firmware upgrade nog steeds waarneembaar.
De reparateur vertelde dat een perfecte tv die geen last heeft van clouding niet bestaat.
(ik had zelfs meer kans op een slechtere versie te kunnen krijgen bij omruiling)
Nou voor 3200 euro mag ik wel een perfecte tv verwachten!!
Dit werd tevens ook tegen de monteur verteld maar die bleef er om heen draaien.
Geluid
Qua geluid kan ik kort zijn, het is acceptabel maar goed wil ik het niet noemen.
Meeste platte tv's hebben dit probleem.
Samsung Internet Dongle
Ik heb een Samsung internet dongle gekocht in hoop dat het ook goed zou werken. Mensen ik raad het je af. Het werkt traag en je kan er weinig mee.
Het internet in de tv is niet voor Nederlandse markt bestemd en je kan alleen maar Flickr en Yahoo bekijken dan heb je het wel gehad. Bespaar je dus de 60 euro. Op
kieskeurig is er ook het 1 en ander kort over geschreven
Menu en gebruikers gemak
Het menu van de tv vind ik wel overzichtelijk en leuk speels vormgegeven.
Wat ook handig is dat je de standby lamp uit kan zetten in het menu. Zodat dit een besparende maar tevens ook geen storende factor is.
Qua apparaat bedienen vind ik het simpel werken maar de hoofd
afstandbediening had wel anders vormgegeven mogen worden. De onderkant vind ik raar vormgegeven met een ronde kromming, dit hadden ze van mij part wel weg mogen laten. Vind het niet lekker vasthouden. Wat ik wel waardeer is de keuze om verlichting van de knoppen aan of uit te zetten.
Er is ook een 2e afstandbediening meegeleverd die een vorm van een kleine steen heeft. Echter maak ik er geen gebruik van omdat ik persoonlijk heel vaak de source knop gebruik. Deze is niet aanwezig op de 2e afstand bediening. De batterij die in de "steen' zit is een knoopcell batterij. Ik kreeg deze met moeite erin en de deksel van de 'steen' is niet erg gebruikers vriendelijk.
Samsung had deze beter van staal kunnen maken. Het plastic is zwaar beschadigd tijdens het openen en dicht doen. Zodat in het vervolg een nieuwe batterij erin doen bijna onmogelijk gemaakt wordt.
De tv heeft touch knoppen om de volume harder of zachter te zetten en eveneens de tv uit of aan te zetten. Is wel mooie oplossing van Samsung om knoppen weg te werken
Dit verhaal krijgt nog een staartje.
Zoals je leest ben ik duidelijk niet tevreden over deze tv en blijkt maar weer eens dat nieuwe technieken nog steeds kinderziektes hebben.
Ik ga proberen mijn geld terug te eisen en voor een andere tv te kijken.
Mogelijk dan maar wel plasma en hopen dat inmiddels het inbrand probleem opgelost is.
Tip
Krab je een paar maal achter je oren als je besluit om deze tv aan te schaffen.
Kijk goed naar donkere scenes en snelle beelden.
Meer tips heb ik niet.
Sorry dat ik geen foto's kan plaatsen. Ben niet in bezit van foto toestel momenteel.