LaCie Hard disk Design by Neil Poulton 1TB Zwart Review

Anoniem: 308043
28 juni 2009, laatste update op 28 juni 2009, 5.707 views

LaCie Hard disk Design by Neil Poulton 1TB Zwart

De Lacie 1TB harddisk nu bijna 3 maanden in gebruik.
Erg grootte en fijne harde schijf met aan en uit knop.
Software
Schijf is gemakkelijk aan te sluiten door plug en play. Hier in het begin wat moeite mee gehad omdat Vista de schijf niet herkende. Na opnieuw opstarten meteen herkend.
Er zitten verschillende soorten software bij, waaronder Lacie One Year Online Back-Up.
Hele fijne software waarbij je een jaar lang Gratis onbeperkt een back-up hebt.
Ook zit er Lacie USB boost bij, deze versnelt de overdracht via USB. Dit merk je vooral in het begin wanneer je grote bestanden overzet.
Gebruik

Pluspunten

• Snel
  • Design
  • Niet duur
  • Mooi LED lampje ;)

Minpunten

• Soms veel geluid met laden van bestanden
  • Kleine USB kabel

De Lacie 1TB harddisk nu bijna 3 maanden in gebruik.
Erg grootte en fijne harde schijf met aan en uit knop.

Software
Hele fijne software waarbij je een jaar lang Gratis onbeperkt een back-up hebt.

Gebruik
Laptop aanzetten en meteen hdd aanzetten. Met behulp van de aan en uit knop aan de achterkant kun je gemakkelijk de schijf aan en uit zetten. Moet alleen nog even iets vinden waarmee hij automatisch aan en uit gaat...

foto's volgen nog

Heb jij ook een LaCie Hard disk Design by Neil Poulton 1TB Zwart?

Anoniem: 198824 28 juni 2009 13:51
Heb hem zelf ook, specs en design zijn nice echter krast de zwart glanzende behuizing wel snel, minpuntje
netjes geschreven, maar ik vind het nogal kort (maar krachtig)?
Vooral de
zette me aan tot nadenken. Hoe groot is die boost dan wel? Is de schijf op zich al snel (hoe snel dan wel?) en hoeveel verbetering geeft die USB Boost? Is dat een softwarepakketje of een stukje technologie op de schijf zelf of...
misschien een benchmarkje waard? :X
Spijtig wel dat de schijf niet automatische spin-down kent, maar enkel een on/off-knop. Ik gebruik een Lacie met een on/off en een WD Elements met spin-down. Spin-down maakt het zoveel makkelijker: als de schijf niet in gebruik is hoor je ze niet en anders start ze wel gauw vanzelf op als je ze benadert, lekker handig :) . De Lacie met de knop staat hier dan weer altijd uit en als ik ze nodig heb , moet ik telkens naar de knop uitreiken, vind ik soms wel wat storend.
Al bij al, goeie schijven en je hebt een mooi besluit (waar het uiteindelijk wel om draait)
Anoniem: 286288 1 juli 2009 19:15
Ik heb deze disk gebruikt in combinatie met een LaCie Network Space, ook zo'n Neil Poulton design. Twee zwarte doosjes met blauwe lichtjes is natuurlijk dubbel zo leuk - naast de grooooooote opslagruimte.

Ik had er echter last van dat de Network Space de usb share af en toe kwijt raakte, en dan maar als een nieuwe share beschikbaar maakte. Volgens de LaCie TD was dit een fout in de USB controller en moest ik 'm terugsturen - hij kwam van bol.com en die heeft m terug genomen zonder morren (goede service). De disk deed het prima onder windows dus het kan te maken hebben met dat de Network Space onder Linux draait.

Maar ik ben wel benieuwd of er andere tweakers zijn die dezelfde ervaring hebben, ik weet niet of ik nu nogmaals een LaCie USB disk moet kopen. Als anderen de combinatie met de Network Space wel zonder problemen draaien dan ga ik 'n nieuwe bestellen bij bol.com.
Ik heb deze ook en ik vind de kleine USB-kabel net handig, de schijf staat meestal naast mijn pc dus een lange kabel hoeft niet en het ziet er mooier uit als je geen kabel hoeft op de rollen achter je pc. Qua geluid vind ik dat de schijf heel goed meevalt. Design is ook mooi en de schijf kost niet veel geld al zag ik vandaag een schijf van 1,5TB staan in de folder van Aldi voor €119 met eSata aansluiting. De 1TB schijf van Lacie heeft mij €109 gekost en valt dus toch een tikkeltje duurder uit dan die van de Aldi. Moest ik nog geen externe harde schijf hebben dan had ik zeker die van de Aldi gepakt voor de eSata aansluiting. Dit mis ik wel op de Lacie schijf maar de overdracht is toch redelijk snel :).
Maakt hij aardig wat geluid? Wil hem naast een iMac zetten ;p. Maar wil dat hij niet al te veel lawaai maakt. (Ik koop alleen de behuizing ;p, pleur er zelf een vrij stille schijf in.).
Als je er iets op wil zetten of schrijven, dan maakt die toch wel aardig wat geluid.
Maar niet dat dit heel storend is voor mij.
Terwijl er op de doos stond geavanceerd, fluisterstil ;)
Ik ben van plan om deze schijf of althans een van de types van Lacie met dit vette design te gaan kopen. Ik twijfel echter nog een beetje.

De overdracht snelheid, hoe lang duurt het bijvoorbeeld om 10 GB van je PC HDD naar de externe HDD te zetten? Zo'n eSata aansluiting kan toch handig zijn i.v.m. de hogere doorvoorsnelheid, alleen zijn de eSata versies van Lacie bij dit design vrij duur, helaas.

Zo'n spindown is dat een eigenschap die je bij de info van zo'n product kan terugvinden?