Samsung SyncMaster 730BF (17", 4 ms g>g, D-sub/DVI-D) Review

Anoniem: 125196
5 september 2005, laatste update op 5 september 2005, 1.741 views

Samsung SyncMaster 730BF (17", 4 ms g>g, D-sub/DVI-D)

De monitor zit in een functionele doos. Niet te veel poespas. Er wordt zowel een D-SUB als een DVI kabel meegeleverd en een cd met drivers en allerlei programma's (meeste zijn nutteloos). Ik heb van de cd alleen maar de drivers gebruikt. De voet is erg solide, doordat het geschroefd zit (geen plastic lipjes die kunnen afbreken). Verder zitten de stekkers netjes afgewerkt achter een beschermkap (niet noodzakelijk, maar geeft wel aan hoe verzorgd het allemaal is). Na de eerste dag gebruik nog geen defecte pixels kunnen ontdekken (ik had ook geen pixelgarantie bijgekocht, dus dat komt mooi uit). De kleuren zien er goed uit (voor een TN panel dan). Alleen bij het kijken van films vond ik mijn oude CRT (van 4 jaar oud) toch iets beter. Je moet...

Pluspunten

• 4ms response tijd
  • DVI kabel meegeleverd
  • Goede prijs/kwaliteit

Minpunten

• (Matige inkijkhoek)
  • Geen verstelbare voet

Je moet er wel goed op letten dat je de monitor RECHT voor je zet (ook qua hoogte), want anders heb je er echt last van dat de inkijkhoek zo klein is. Bij mij is bijvoorbeeld de onderste rand van mijn scherm een beetje onduidelijk, omdat ik hem iets hoger moet zetten (daar ga ik morgen wat aan doen, maar dat geeft niet). Daarom is ook het ontbreken van een verstelbare voet erg jammer, dan had ik dit probleem waarschijnlijk niet gehad. Verder heb ik nog geen ghosting gezien (in Counter-strike: Source).

Verder zitten er weinig features bij. Maar dat maakt mij toch niet uit, omdat ik geen USB hub of luidsprekers in mijn monitor hoef. Het is wel goed dat er meteen een DVI kabel is meegeleverd, dat scheelt toch weer ±20 euro.

Het uiterlijk is erg mooi. Er zitten een mooie zwarte smalle rand om het scherm. En ook de knopjes zijn mooi "weg"-gewerkt. Zelfs aan de achterkant is aandacht besteed door de stekkers onder een kap weg te werken.

Kortom is het een erg mooie monitor. Met zijn overdrive TN-panel is hij erg snel en is er geen ghosting meer te zien. Voor 290 euro is het echt een perfect scherm, VEEL beter dan de andere schermen in deze prijs caterogie.

Edit: Ik heb sinds vandaag mijn monitor een stuk hoger staan. Hierdoor heb ik nu totaal géén problemen meer met de inkijkhoek. Waar ik eerst nog van verteld dat ik er problemen mee had. Dus weer een minpuntje minder.

Heb jij ook een Samsung SyncMaster 730BF (17", 4 ms g>g, D-sub/DVI-D)?

Anoniem: 129071 6 september 2005 08:54
Ik heb ook pas dit scherm gekocht.
Het is een ZEER goed scherm erg mooi beeld leuke osd en contrast opties.
inkijk hoek wat jij zegt heb ik TOTAAL geen last van ik vind deze ook erg goed, maar idd wat je zegt het is maar hoe je er voor zit.

de prijs is perfect te noemen voor wat je krijgt.

en met die 4 ms respons time is het heerlijk gamen.
ik heb hier de 19" versie van sinds een week.
Fantastisch product, haarscherp, snel en perfecte kleurweergave.

Na 10 jaar crt's, was ik overdonderd door de prestaties van deze tft.
Anoniem: 129071 @Egg6 september 2005 22:27
Ik heb dan de 17 inch versie maar ben het helemaal met je eens.

ik heb er werkelijk niets aan toe te voegen behalve dat ik er erg blij mee ben.