Omdat ik het zelf ook wel een s zat was om met ladingen afstandbedieningen op tafel de tv, tuner, hifi etc. te bedienen, dacht ik:"Ik ga een universele halen". Bij de mediamarkt heb ik mij laten uitleggen dat dit het beste van het beste was. Het neusje van de zalm. Dus ik mooi voor het verkooppraatje gevallen en 180 euro armer (ja ik had hem net vóór de actie), maar blij met mijn harmony.
Installatie
Toen ik thuiskwam meteen uitpakken en installeren, daar liep ik tegen het eerste probleem: mijn hifi stond niet in de lijst. Ok, toegegeven hij is splinternieuw, maar via updates nog niet te vinden. Dus handmatig instellen dan maar. Dit gaat wel makkelijk, maar er gaat wel tijd in zitten. Elke knop de de afstandsbediening moet naar de...
Klopt, daarom heb ik het de harmony ook niet aangerekend.Als je twee apparaten hebt die op hetzelfde commando reageren, dan is dat met de originele afstandsbedieningen toch net zo goed een probleem? Dat kun je de Harmony dan toch niet aanrekenen?
Ja, ik heb nu de afstandsbediening van de Humax zelf. Die ondersteunt ook bijna alle apparaten, waaronder alles van mij. Het nadeel van deze is dat je wel zelf alles handmatig moet doen (als je van tv naar dvd wilt, dat je tv op hdmi2 zet, hifi op DVD, tuner uit en vice versa), maar voordeel is dat het altijd goed gaat. Over dit systeem been ik zeer te spreken, dan maar wat minder automatische acties, maar meer betrouwbaarheid.Heb je uiteindelijk nog een andere universele afstandsbediening gekocht, en heb je daarmee betere resultaten kunnen behalen?