algemene indruk
De USB stick ziet er voldoende stevig uit. De usb aansluiting is uitschuifbaar wat het kwijtraken van het kapje voorkomt. Als je deze uitschuif zit er een klikmechanisme op wat voorkomt dat de aansluiting weer in de behuizing verdwijnt. Andersom zorgt hetzelfde mechanisme ervoor dat de stick niet vanzelf uitschuift. Ook het schuifmechanisme voelt solide aan.
Daarnaast zit er een klein ringetje aan waardoor je de stick aan een sleutelbos oid kunt hangen.
Prestatie's
Ik heb enkele afbeeldingen bijgevoegd van bechmarks. De leessnelheid is met ruim 25MB/s prima. De schrijfsnelheid vind ik met 5MB/s wat tegenvallen. Voor een 16GB stick houd dit in dat het ruim 50 minuten kost om hem vol te schrijven.
Stabiliteit & betrouwbaarheid
Valt door mij nog weinig over te zeggen, tot nu toe geen problemen.
U3
Dit is een tooltje op de USB stick waarmee het mogelijk is portable apps op de stick te installeren en op elke Windows PC te draaien zonder iets te installeren of sporen achter te laten. Er worden veel applicaties ondersteund zoals een speciale versie van MacAfee, Firefox, Thunderbird en OpenOffice. Als je de USB stick inplugt krijg je een popup scherm of je U3 wilt openen, vanuit U3 kun je met één klik de verschillende programma's openen.
Mocht je geen interesse hebben in U3 dan is het ook makkelijk volledig te verwijderen.
Overigens ben ik zelf niet van plan het te gebruiken, ik werk vaak toch via Remote Desktop en heb daardoor ook al mijn eigen programma's en instellingen tot mn beschikking.
De ondersteunde software is
hier te vinden
Prijs
Over de prijs kan ik kort zijn; zeer goed. Ik heb deze stick gekocht bij de Makro voor €20. De goedkoopste 16GB USB stick in de PW begint op moment van schrijven bij 24€.
De stick bied een prima design en erg veel ruimte voor data voor een lage prijs. De schrijfprestaties vallen helaas wel wat tegen. Wil je een USB stick voor zaken als readyboost of HD vervanger dan kun je beter een duurder exemplaar zoeken. Wil je echter een een USB stick om muziek, films, documenten of andere data altijd bij je te hebben dan bied SanDisk met de Cruzer Micro een voorlopig ongeëvenaarde GB/€ verhouding
Edit: review wat uitgebreid met U3 en Conclusies