Samsung Galaxy S5 Neo Zwart Review

Anoniem: 704768
17 januari 2016, laatste update op 17 januari 2016, 7.414 views

Samsung Galaxy S5 Neo Zwart

Mooie, praktische telefoon die goed in de hand ligt en aan al mijn wensen voldeed.

Pluspunten

• Prachtig scherm
  • Snel
  • Accuduur

Minpunten

• Speaker bij vol volume
  • geen beeldstabilisatie

Inleiding:

Ohja, voor ik het vergeet: Ik houd van smartphones en ben er ook in geïnteresseerd, maar om eerlijk te zijn heb ik geen flauw idee wat het verschil is tussen een octa-core of een quadcore processor, dus verwacht niet te veel technische specificaties.
Mijn voorgaande telefoons:
Voor deze telefoon had ik:
- Een of andere nokia lumia
- Een Samsung galaxy s3 mini
- Een iphone 4s
Kortom: allemaal stuk voor stuk niet echt high-end telefoon, en dat hoeft van mij nog steeds niet dus de zoektocht begon:
De zoektocht:

Ik wilde het liefst een midrange android of IOS telefoon. Ik had echter wel een paar eisen:
- Een redelijke camera
- Moest android 6.0 of IOS 9 krijgen.
- redelijk snel zijn
- Max 5,2" groot
- Max €350

Uiteindelijk had ik de volgende telefoons gevonden.
De Honor 7
De Honor 7 was, toen ik m in de MediaMarkt in mijn handen had een heel mooi toestel, alleen heb ik een hekel aan de EMUI schil. Bovendien was mijn maximale prijs ook de toestel prijs.

De Samsung galaxy a5
De Samsung galaxy a5 is ook een prachtig toestel, en bovendien het goedkoopst. Helaas is er echter nog steeds geen duidelijkheid of dat dit toestel android 6.0 krijgt. Bovendien is de nieuwe versie van dit toestel inmiddels al bijna uit.

De Iphone 5s
De Iphone 5s is ook een mooi toestel, alleen ver boven mijn budget. Uiteindelijk heb ik ook besloten dat ik geen 2e hands toestel wilde.

De Samsung galaxy s5 neo
Deze is het dus geworden, en in deze review zal ik jullie er zo veel mogelijk over vertellen.

[Specificaties:

Overige draadloze verbindingen
ANT+, Near Field Communication (NFC) Gsm-connector 3.5mm, Micro-USB
GPS
Gsm-functies
A2DP (Bluetooth stereo), Bewegingssensor, FM-radio (draadloos), Handsfree, Kompas, Tril
Accucapaciteit
72,5mm
Diepte
8,1mm

Unboxing:

De telefoon zit in een stevig doosje. Als je het deksel eraf haalt, zie je meteen de telefoon. Na die er uit te hebben gehaald, zie je een flap met daaronder een flap met de USB-kabel, de op lader en de headseat. (mijn excuses voor het ontbreken van een foto hiervan).

[img]lwscywp9[/img]
[img]rcWbfAXd[/img]

Voor mensen die de voorkeur geven aan een video: https://www.youtube.com/watch?v=rtxnMuyuga8

Design:

Ofdat je het een mooie telefoon vind zal een persoonlijk zijn, maar ik vind dat ie er mooi uitziet. sommige mensen geven de voorkeur aan een metalen of glazen telefoon, maar deze telefoon ligt goed in de hand en bovendien is de achterkant verwijderbaar. Daardoor is het mogelijk om de accu te verwijderen en er een SD kaart in te stoppen, wat voor mij alleen maar voordelen zijn. Wel is het aan te raden om de achterkant er niet te vaak af te halen, omdat het dan beetje bij beetje meer verbuigt. de zijkanten zijn van aluminium gemaakt, en vind ik er goed uit zien.

[img]J44DvoCd[/img]
[img]acFNPma0[/img]
[img]QPv7SP24[/img]

Accu:

Accuduur:
De accu lijkt met 2800mh misschien niet zo heel groot, hij is echter gewoon prima. Bij zwaar gebruik(vanaf 9:00 tot 23:00 Asphalt 8 spelen, Instagrammen, Snapchatten, Whatsappen en Youtube filmpjes kijken(Wel met spaarstand ingeschakeld)) gaat de accu gewoon de hele dag mee en is er 's avonds nog zo'n 15% over.

Mocht je je telefoon echter lichter gebruiken, zoals op een gemiddelde schooldag(Whatsappen, keertje NU.nl checken, af en toe een licht spelletje) heb ik tegen de tijd dat ik naar bed ga nog zo'n 35% over.

En voor de mensen die hun telefoon echt licht gebruiken(Soms even een Whatsappje sturen, bellen, misschien even een krantje lezen) zullen makkelijk 2 dagen met de accu kunnen doen.
Opladen:
De telefoon heeft geen quick-charge of draadloos laden mogelijkheid, maar laad redelijk snel op, na ongeveer 2 a 2,5 uur is de accu vol.

Scherm: De s5 neo heeft een super-AMOLED scherm, dit is een prachtig scherm en kleuren spatten echt van het scherm (Dan moet het helderheidsniveau wel redelijk hoog staan). zwart is ook echt zwart, maar wit ziet er soms meer uit als héél lichtgrijs. De telefoon heeft een 1920-1080p full HD scherm, en is 5,1", wat betekent dat de pixeldichtheid uitkomt op ongeveer 432ppi. Wanneer je de telefoon gebruikt in fel zonlicht, kun je het gewoon nog steeds goed aflezen, want het beeldscherm kan op een hoog brightness level gezet worden. Het enige nadeel wat mij betreft van het scherm is dat het brightness level niet echt heel laag kan worden gezet, dit is soms lichtelijk irritant als je in bed nog even je telefoon wil gebruiken.

Hardware:

Zoals in de inleiding al gezegd: ik ben niet echt een kenner op het niveau van hardware, maar voor de echte tweakfreaks onder ons: De s5 neo bevat een samsung exynos octa-core processor, de SoC is een ARM 53 variant.
Bechmarks
Wat ik wel snap zijn benchmarks, en ik heb er 2 gedraaid: de Geekbech 3 en de Antutu bechmark.

[img]Hv9lSe4M[/img]
[img]GXh1rEl4[/img]

Bij beide bechmarks zijn de scores redelijk goed te noemen voor een midrange telefoon. Bij de Geekbench variant is de single-core niet echt hoog, maar de multi core is echter wel een stuk beter. Ter vergelijking:
Geekbench

Samsung galaxy s5: 44789
Motorola moto x play: 35706
Honor 7:45895
Samsung galaxy a5:21470

Kortom: de s5 neo doet het in vergelijking met de concurrentie gewoon netjes in de benchmarks, al doet de vergelijkbare honor 7 het net iets beter.

Software:

De s5 neo loopt op android 5.1.1, met de touchwiz-schil van Samsung erover. Sommige mensen zullen het vervelend vinden en de voorkeur geven aan stock android, anderen zullen het een mooie, functionele skin vinden. Ik persoonlijk vind het er wel goed uitzien, het werkt gewoon soepel en je kunt veel dingen aanpassen.
Bloatware:
Er zijn niet eens zo heel veel Samsung apps toegevoegd, de meeste apps die al geïnstalleerd zijn, zijn google services (Hangouts, Google drive, dat soort dingen) en een paar microsoft apps (Powerpoint, Word, Excel en Skype). De apps die Samsung zelf wel meelevert zijn:
S-health
De gezondheidsapp van Samsung die je hartslag kan meten, kijkt of dat je wel genoeg slaapt en of dat je niet te weinig drinkt. Ik gebruik het niet echt, maar voor de mensen die de telefoon ook als stappenteller enzo willen gebruiken is het wel handig.
S-voice
De 'Siri van Samsung' werkt goed als spraakbediening, ik gebruik het af en toe. Het kan voor je uit zoeken hoe warm het is in New York, hoe oud Cristiano Ronaldo is en je kan er een gesprek mee voeren op het moment dat je je heel vriendloos voelt.
Smart Manager
Deze app houd je batterijverbruik, je opslagruimte, het beschikbare RAM-geheugen en de beveiliging van de telefoon in de gaten. Het is best handig, omdat je als je batterij leeg is je de extra spaarstand in kan schakelen en meteen daarna kunt kijken hoeveel werkgeheugen je nog over hebt.
Galaxy apps
Een soort google play store, maar dan wat volgens Samsung de apps zijn die het best bij jou toestel passen. Ik persoonlijk gebruik het niet.
S-planner
De agenda-app van Samsung, die niet echt bijzonder uitgebreid is maar zijn werk wel gewoon goed doet.
Radio
De laatste app die door Samsung wordt meegeleverd op de s5 neo is de radio, die op de meeste plekken in ons land goed bereik heeft (Utrecht, Amsterdam,omgeving Eindhoven), alleen is op de dunbevolkte gebieden het ontvangst niet overal optimaal (Limburg, Drenthe). Ik vind het wel goed dat er een Radio op zit, omdat ik graag naar Slam-FM luister en er op lang niet iedere telefoon een radio zit.

Game-ervaring:

Ik heb op de s5 neo verschillende spellen gespeeld, waaronder hele zware (asphalt 8), en ik was eerlijk gezegd positief verrast met hoe de telefoon met deze spellen omging. Het laden van games ging goed en snel, en ook tijdens het asphalt spelen zelf loopt de game gewoon vloeiend. De beelden zien er ook nog eens heel mooi uit. Het enige punt waar de telefoon wel moeite mee had, is het tussen verschillende games. Op dat soort momenten kan het voorkomen dat de s5 neo games allemaal opnieuw moet restarten, maar volgens mij is dat bij heel veel telefoons het geval.

Speakers

De speaker van de telefoon klinkt over het algemeen goed, echter als je het volume op luid hebt staan, begint muziek al snel blikkerig te klinken. Voor mensen die altijd headphones meehebben of die geen muziek/filmpjes kijken is het geen probleem, maar mensen die graag luide muziek van goede kwaliteit willen beluisteren, zou ik adviseren een draagbare speaker mee te nemen. De speaker kan wel op een hoog volume. Met oortjes is het geluid gewoon prima, de meegeleverde headphones van Samsung klinken redelijk goed, alleen glijden ze af en toe uit je oren, wat natuurlijk niet zo prettig is.

Camera

]
Rear-face Camera
De camera van de s5 neo is goed te noemen, je hebt keuze uit veel standen en ook in het donker zijn de foto's oke.
Alle standen zijn:
- Automatisch
- Professioneel, dan kun je de verlichting en ISO-waarde instellen
- Continuopname
- HDR (Rijke toon)
- Panorama

De camera is 16 megapixel met een enkele led-flitser. Er zijn echter 3 nadelen: Er zit geen beeldstabilisatie op, je kan niet filmen in 4k en er is geen slomo-modus. Dat 4k is voor mij geen probleem, en niet in slow motion kunnen filmen is jammer, maar geen ramp. Dat er geen beeldstabilisatie is is echter wel een nadeel, want telkens als ik ergens een foto van wilde maken, moest ik extra stevig gaan staan of even een muurtje of zo zoeken. Alle foto's zijn scherp, behalve als je in het donker gaat zoomen. Ik heb verschillende afbeeldingen genomen met de s5 neo, die allemaal geschoten zijn in de automatische stand.

[img]t8pCfj8w[/img]
Foto in een donkere kamer

[img]iHtml3vm[/img]
Foto in een donkere kamer, met flits

[img]AT7EysUd[/img]
Foto met goede lichtomstandigheden

[img]D1uEpzQ4[/img]
Foto in de schemering

[img]2dW5FVcl[/img]
Foto in de schemering, 4x ingezoomd
Selfie-Camera
aDe selfie-camera is 5 mp, maar er zit geen flitser bij. wel neemt de selfie-camera veel licht op als je een foto maakt. De kwaliteit is prima voor een Selfie-camera.

[img]h7u2thUB[/img]
Selfie met goede lichtomstandigheden

[img]2Yf1hXAh[/img]
Selfie in een donkere kamer.

De Samsung galaxy s5 neo is een goede mid-range telefoon, die lekker in de hand ligt, niet te groot is en met een goede camera. die camera heeft wel wat gebreken, maar de kwaliteit van de foto's is wel hoog. Hij is snel, de accu gaat lang mee en de prijs is niet al te hoog.

Wat mij betreft zeker een aanrader!

PS: als iemand nog tips, vragen, verbeteringen heeft: Ik ben pas 15, dus nog niet echt een expert, dus laat het weten!

Heb jij ook een Samsung Galaxy S5 Neo Zwart?

Vreemd dat ik overal zulke goede berichten over de accuduur lees.
Bij eerste keer opstarten was er maar 75% accu, vond ik vreemd, aangezien ze nog maar net nieuw zijn en dus niet zo lang ergens in een magazijn hebben gelegen maar soit, niet meer over nagedacht.

Ik heb die van mij van de week binnen gekregen en had gelijk een software update (G903fXXU1APA2).
Gisteren alles geïnstalleerd en een beetje mee zitten spelen. 3 uur later was er van de 75% nog 44% over.Niet opgeladen en vanochtend (9 uur later) weer gepakt en was nog maar 22% over, dus 22% drain in 9 uur zonder activiteit.

Moet nog ff een factory reset doen en mijn simkaart zit nog in mijn oude telefoon, dus ik hoop dat het daarna wel goed is, maar heb toch wel vreeeees.

Net na opgeladen is ie in 2 uur alweer 10% gezakt. Bij de accu stats staat android systeem 1%, verder niets. Ik kan ook niet op de accu grafiek drukken om meer info te zien wat normaliter wel kan.
Vreemd allemaal..
Anoniem: 704768 @monotron30 januari 2016 15:20
Vreemd, Als ik de mijne 's nachts op stand-by heb staan is er max 5% batterij vanaf. Misschien ligt het gewoon aan je telefoon.

Volgens de review van allaboutphones doet de batterij het namelijk ook uitstekend.

Misschien ligt het aan de nieuw update (heb ik ook gisterochtend binnengekregen) en komt er binnenkort android 6.0 aan.

Je kunt anders ook een batterysaver downloaden, of altijd de spaarstand aan. Ik heb het allebei en heb echt het gevoel dat dat mijn batterijduur ten goede komt.

Hoe dan ook, ik hoop dat je batterij langer meegaat en je nog veel plezier zult beleven aan je s5 neo. Ik vind de mijne nog steeds prima.
Was blijkbaar toch omdat ik mijn simkaart er nog niet in had gestoken en dus de hele tijd wslk naar netwerk werd gezocht zonder sim.
Nu sinds twee dagen de sim erin zitten en gaat stukken langer mee.
Vanacht aan laten staan en geloof dat er in zo'n 9 uur iets van 6% batterij af was.

Wel vreemd dat ik niet op de batterijgrafiek kan klikken. Dit kan ik bij andere android wel, ook mijn tablet die ook op 5.1.1 draait. Heeft samsung dit eruit gehaald met TouchWiz?
dubbel

[Reactie gewijzigd door monotron op 25 juli 2024 21:39]

Accuduur ervaringen bij mijn neef zijn uitstekend.

Vervelend dat hij het bij jou niet goed doet. Misschien handig om een ticket aan te maken. ( Mijn neet doet er 3 dagen mee. met veel gebruik van het toestel ) :)

[Reactie gewijzigd door michaell958 op 25 juli 2024 21:39]

Mag het zelf ook gaan ervaren na mijn verjaardag! :D, PS: Heeft dit toestel nu ook al Android 6.0?
nee, de mijne in ieder geval nog niet. Op androidplanet staat ook nog van niet, maar ik vermoed dat de uitrol niet heel lang meer zal duren.
Anoniem: 532731 11 juli 2016 15:57
Sta op het punt er een aan te schaffen. Draait alles nog goed, of zijn er toch wat opmerkingen te bespeuren. Wat ik me nog afvraag is of hij echt krasbestendig is en dat het dan wel nodig is een hoes of screenprotector te kopen?
Ik heb er zelf nog iedere dag plezier van: alles loopt nog soepel, mijn 4g bereik is beter dan net na aanschaf (vermoedelijk vooral door provider) en heb inmiddels Android 6.0, waardoor het geheel nog soepeler is. Ik speel iedere dag spellen, zit op sociale media en bezoek sites en het gaat nog steeds uitstekend.

Over de vraag of dat je een hoesje/screenprotector nodig hebt: dat is zeer persoonlijk. Ik zelf gebruik geen hoesje, maar wel een screenprotector van gehard glas omdat ik bij een voorgaande telefoon duidelijk het verschil merkte. In de eerste twee weken heb ik zonder hoesje rondgelopen, en was er geen krasje te zien. Een hoesje is natuurlijk altijd verstandig, maar bij een val op de achterkant van de telefoon krijg je misschien hoogstens een krasje. Ook ligt bij mij de telefoon soepel maar toch stevig in de hand, dus daar zal hij niet zo snel uitvallen. Kijk alleen wel uit met sporten met de s5 neo in je broekzak, want ik ken verhalen waarbij dat fout is gegaan.

Ik hoop zo je vraag voldoende te hebben beantwoord, het is een echte aanrader en als je nog andere vragen hebt, zijn die altijd welkom.
Bedankt voor de update. Is ondertussen al besteld!
Fijn, hoop dat je er veel plezier van zult hebben!