Na eerst een DS209j te hebben gehad heb ik deze terug gebracht om toch voor een stapje hoger te gaan, namelijk de DS209. De DS209 heeft betere specificaties dan de DS209j, namelijk een 1,2 Ghz processor en 256 MB geheugen. Deze NAS dient als webserver, file server en backup server. Belangrijke punten voor mij waren energie zuinigheid, mogelijkheid voor 2 harde schijven en een goede performance zodat mijn website goed en snel bereikbaar zouden zijn (ook tijdens het maken van een backup of het gebruik maken van de file server). De DS209j had veel moeite om 1 taak uit te voeren, laat staan het onderhouden van een webserver en het plaatsen van bestanden op de harde schijven die in RAID 1 staan. Eens kijken of de DS209 het beter doet.
Bouwkwaliteit...
[Reactie gewijzigd door itlee op 25 juli 2024 06:37]
[Reactie gewijzigd door Sentry23 op 25 juli 2024 06:37]
[Reactie gewijzigd door Soepstengel op 25 juli 2024 06:37]
Heb je toevallig ook gemeten hoeveel Watt de NAS gebruikt, waar is dit op gebaseerd?(...) en het verbruikt erg weinig.
[Reactie gewijzigd door Soepstengel op 25 juli 2024 06:37]
[Reactie gewijzigd door Masterlans op 25 juli 2024 06:37]
De informatie in mijn review is getest met een 100mb netwerk. Heb zojuist een 1gb netwerk geïnstalleerd hier en snelheden liggen nu rond de 30 a 50 mbps met natuurlijk een hoger verbruik van CPU kracht.Als ik het zo zie is dat geen slechte keus geweest, want ik haal via gbit netwerk toch zeker vergelijkbare tot hogere snelheden (met momenteel pas 1 schijf erin).