Toshiba Satellite L50D-B-16M Review

soskes
21 december 2015, laatste update op 21 december 2015, 453 views

Toshiba Satellite L50D-B-16M

Voor alles voldoet hij tenzij hij een Freeze doormaakt. Voor FM schiet hij tekort.

Pluspunten

• Design
  • Redelijke speakers
  • Gewicht

Minpunten

• Processor
  • Accuduur

2 van 5 sterren (Slecht)

Waarom deze laptop?

Ik heb deze laptop gekocht als extra computer naast mijn vaste computer. Ik gebruik hem voornamelijk voor wat surfen, overzetten van data naar telefoons of netwerkschijf en één specifiek spel. Namelijk Football Manager. Hoewel deze game geen grafisch wonder vraagt is het wel een flinke aanslag op de meeste pc's.
Ik zocht een laptop voor een leuk prijsje en snapte dus wel dat deze aankoop geen wonderen zou verrichten. Als het bovenstaande enigszins goed uit zou voeren en het geen zwaar en lelijk gedrocht zou zijn ben ik (voorlopig) tevreden.

Bouwkwaliteit

Allereerst, ik ben een fan van de Toshiba laptops. Ik vind ze er altijd goed uitzien en over het algemeen zijn ze van degelijk bouwkwaliteit. Ondanks het altijd aanwezige plastic. Ook voor deze laptop geldt dit. De scharnieren voelen degelijk aan en het scherm beweegt niet te "los". Verder is er geen krakende behuizing te horen dus wat mij betreft komt de laptop hier goed uit de verf.

Accuduur

De accuduur is voor mij wat below par. Wanneer ik enkel online zit en wat muziek luister via Bluetooth is de accu na zo'n 2 uur toch ver leeg. Ik had gehoopt op wat betere resultaten. Gelukkig gebruik de laptop veelal thuis dus echte problemen ondervind ik er niet van.

Snelheid

Tsja, hier kan ik kort over zijn. Ondanks dat ik de AMD processors altijd verdedigde met "Je krijgt waar voor je geld". Helaas vind ik dat in dezen toch wat minder. Als je kijkt dat je voor zo'n €60 - €70 meer een leuke i5 processor kunt krijgen met 4GB intern geheugen denk ik dat je daar in dit geval beter voor kunt kiezen. De laptop lijkt namelijk af en toe een "Freeze" te ondergaan. Als dit is gebeurt hersteld de laptop niet totdat je hem uitzet of reset.
Mijn persoonlijke stresstest, het spelen van Football Manager" is dan ook een flinke aanslag op de laptop. Het is te doen maar dan ook met minimale instellingen.
Al met al kun je in mijn ogen zoals gezegd beter voor een leuke Intel processor met wellicht minder intern geheugen maar bijv. een SSD gaan dan deze laptop. Ik zou hem niet aanbevelen aan mensen die meer dan browsen en tekstverwerking willen doen.
Ik wil hierbij nog wel aanmerken dat ik wellicht later erop terug kom als het intern geheugen is uitgebreid en ik wil er ook een SSD inzetten om te kijken hoe ver dit mij vooruit helpt.

Heb jij ook een Toshiba Satellite L50D-B-16M?

Het scherm is ook slecht denk ik, rond de 600 euro zijn er al redelijk wat laptops met full hd te vinden. Verder loopt amd inderdaad wel achter op het gebied van cpu's, deze is vergelijkbaar met een low end i3. Een bottleneck voor het spelen van dat spel is de gpu denk ik, die gpu zal wss weinig fps kunnen genereren waardoor de boel hapert. Al met al niet al te best deze laptop, al kun je ook niet veel verwachten bij laag geprijsde laptops.

[Reactie gewijzigd door _Heisenberg_ op 23 juli 2024 23:58]