Omdat ik vaak YouTube kijk (en binnenkort ook mogelijk NetFlix) op mijn telefoon op mijn slaapkamer vanuit bed, was ik het op zijn minst gezegd een beetje zat om steeds maar weer naar zo'n klein schermpje te kijken. Om een beetje betere kijkbeleving te hebben besloot ik dus om een Chromecast aan te schaffen.
Nadat ik hem binnenkreeg (met jawel, een Nederlandse verpakking

) heb ik hem direct geinstalleerd. Met een app op je telefoon moet je eenmalig de device (die aan je HDMI hangt) op je WiFi-netwerk aansluiten. Na ongeveer 5 minuten, waarbij het downloaden van een update erbij in zat, was het geheel klaar om te gebruiken.
Met de YouTube app op mijn telefoon kon ik verbinding maken met mijn Chromecast mediaserver, en alles wat ik op deze populaire app bekijk wordt direct vertoond op mijn televisie.
Ik vind het ideaal, en de beeld en geluidkwaliteit is prima. De enige nadelen is de afwerking van het product dat deze lastig weg te werken is. Dat er verplicht een USB-kabel voor nodig is. Op zich kan ik me indenken dat je met de huidoge techniek hier niet meer omheen kan, maar dan was het wel tof geweest als Google er een MicroUSB -> USB kabel meeleverde, omdat sommige televisies ook een USB-aansluiting hebben.
Verder is het geheel een topproduct!