Dat is best moeilijk nu ik een tijdje met beide cameras fotografeer. Filmen gaat de Sony RXIII ook niet slecht af. Het verschil in video kwaliteit is nihil tussen beide cameras. In de praktijk blijkt dat ik met de Sony er sneller in slaag goede foto´s te maken. Heeft ook een lichtsterke lens en daarnaast een ingebouwde flitser die goede resultaten geeft mits men niet te ver van het onderwerp gaat afstaan. Vooral in de avonden familie, kinderen en vrienden is de Sony een betere keuze. Overdag zijn beide camera´s om het even als het om kwaliteit gaat en daar de Panasonic mijn voorkeur heeft.
Panasonic maakt het verschil dat het meer creatieviteit bied voor het maken van foto´s en daarbij handige functies bied. De Panasonic geeft ook meer een camera gevoel als de compacte Sony. De Panasonic biedt meer inzicht bijv. in lichtmeting en creatief fotograferen.
Wil je voor het gemak gaan, kies dan de Sony RX100 III
Wil je voor meer creativiteit qua instellingen gaan, ga dan voor de Panasonic.
Qua eindresultaat geeft de Sony sneller scherpere resultaten, vanwege het verschil in Pixels in het voordeel van Sony. Plus het voordeel van de vele voorgeprogrammeerde scene instellingen. Beide cameras bieden goede fotokwaliteit maar zijn qua hoe foto´s te nemen, niet met elkaar te vergelijken.