Apple MacBook Pro 15": 2.66GHz (mid 2009) Review

12 juni 2009, laatste update op 12 juni 2009, 2.169 views Rapporteer

Inhoud verpakking
Toen ik enkele maanden geleden mijn Macbook Pro kocht, begon het plezier al bij het openen van de verpakking. De doos was nog maar open, of het appeltje straalde in je ogen. Een papieren hendeltje maakt het mogelijk om de laptop zachtjes uit de doos te tillen. Verder zit de welbekende lader onderaan in de doos, samen met de handleiding en 2 CD's. Op de CD's bevinden zich alle drivers voor OS X en... voor Windows!
OS X Leopard
Natuurlijk staat het OS X Leopard standaard geïnstalleerd, en kan je na enkele kleine configuratieinstellingen, je nieuwe toestel gaan verkennen. Mijn eerste Macintosh was geconfigureerd voor ik het wist. Dus besloot ik maar om te gaan experimenteren met Bootcamp.
Windows
Omdat...

Pluspunten

• De LED Display is prachtig. Kleuren komen perfect tot hun recht. De batterij blijft maximaal 5 uur bruikbaar zolang je op OSX blijft werken.

Minpunten

• Het beeldscherm is nogal soepel gemonteerd. Als je de MB verplaats zal het scherm al snel een andere hoek aannemen, natuurlijk zorgt dit niet voor problemen, maar ik vond dit toch het vermelden waard.

Inhoud verpakking

OS X Leopard

Windows
Omdat ik vaak in aanraking kom met C# en .NET , was ik genoodzaakt Windows op mijn MacBook te installeren. In de Finder vind je al snel het icoon van Bootcamp terug. Verbazingwekkend ging alles veel eenvoudiger dan ik had verwacht. Na het instellen van de partities kon ik meteen starten met de installatie van Windows. Ik koos voor Windows XP omdat ik nog een licentie op voorraad had. Na de installatie stop je de bijgeleverde driver CD in de gleuf, en Bootcamp is geinstalleert. Switchen tussen de beide OS kan je doen bij het opstarten door ALT in te drukken. Ik moet zeggen, Windows werkt perfect, alle programma's doen het, enkel een kleine bug in de klok van Windows krijg ik niet weg.

Uitdaging
Zo, twee besturingssystemen die perfect stabiel draaien op een 'laptop'! Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Meteen besliste ik de grenzen van mijn MacBook Pro te gaan opzoeken. Ik ging er even van uit dat Windows het zwakste besturingssysteem was van de twee, dus nam ik dit als 'zwakke schakel'. Ik start Windows op, en installeer Grand Treft Auto 4. (Naar mijn mening een computerspel dat belastend is voor allerhande hardware.) Voor ik het wist was de installatie voorbij, speelde ik het spel. De beeldkaart kwam warm, maar dat was het dan ook. Het spel speelde perfect.

Besluit
Nog nooit werkte ik op zo'n stabiel systeem. Ik kom veel in aanraking met computers, maar nog nooit heb ik zoveel plezier beleeft achter mijn computer. Geen enkele laptop kan in mijn ogen concurreren met deze MacBook Pro. Voor mij is dit de beste laptop op de markt, je betaald dan wel een hoop geld, maar dat is het zeker waard. Ik raad iedereen deze koop aan.

Heb jij ook een Apple MacBook Pro 15": 2.66GHz (mid 2009)?

Enkele maanden geleden is niet het mid 2009 model.
Daar sluit ik me bij aan ^^. Het zou beter zijn als je jou review bij het juiste model neerzette. Je hebt het model dat in begin 2009 een speedbump heeft gekregen, terwijl jou review bij het nieuwste, net geïntroduceerde model staat. Verder is het wel een redelijke review, daar niet van.
3 Sterren voor een review zonder uitgebreide info , benchmarks of wat dan ook? Is dit puur omdat deze review over een Mac gaat? :?
Wat een dom gebash, het is geen 5 sterren om die redenen, hij geeft verder prima aan hoe hij zijn systeem ervaart en dat is mij prima 3 sterren waard!

Zou meer zijn als hij:
Uitgebreide info poste,
benchmarks poste,
batterij duur etc. poste

Maar dit is gewoon een goede normale review, dus 3 sterren ja.