Philips 223V5LHSB2 Zwart Review

12 december 2015, laatste update op 14 december 2015, 685 views Rapporteer

Als je een goedkoop scherm zoekt voor simpel desktop gebruik, dan voldoet deze monitor prima. De bouwkwaliteit van de voet en de beperkte vertical kijkhoek zijn de grootste tekortkomingen.

Pluspunten

• Prijs
  • Vormgeving

Minpunten

• Kijkhoek
  • Wankele voet

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik zocht een scherm voor "erbij", om op een raspberry pi en media center aan te sluiten.
Dit is op moment van schrijven zo ongeveer het goedkoopste scherm met zowel VGA en HDMI-ingang die je kan vinden, dus de verwachtingen waren niet hoog gespannen :)

Al bij al valt het goed mee. Uiteraard is alles heel basic en zonder fratsen, en de kleurdiepte is niet vergelijkbaar met een "echt" scherm.

Het belangrijkste minpunt is de verticale kijkhoek. Als je het scherm niet mooi kantelt naar je ogen, krijg je bovenaan nogal wat verkleuring.
Verder is de voet die bijgeleverd wordt heel erg wankel; Als ik op de knopjes druk rechtsonder wiebelt het behoorlijk. Niet onoverkomelijk.

Voor wat ik het scherm gebruik (desktop) voldoet deze Philips ruimschoots.

Heb jij ook een Philips 223V5LHSB2 Zwart?

Ik heb dit beeldscherm nu een jaar of drie en wat me telkens opvalt (en tegenvalt): de helderheid/het contrast verschilt een heel pak van de bovenzijde naar de onderzijde toe.
Ik werk wel eens grafisch en als je dan (als proef) je hele scherm egaal vult met eenzelfde kleur, dan is de onderzijde (te) veel lichter dan de bovenzijde.
Verticaal draaien van het scherm levert geen verschil op, wel wordt dan de helderheid erdoor beïnvloedt, maar nog steeds is het bovenaan veel donkerder dan onderaan..
Bij een 'gewoon' gebruik (zoals vb nu het beeld van tweakers, waar ik dit bericht intyp) merk je er weinig van.
Ik vind het echter een serieus minpunt...