Deze luidspreker cadeau gekregen van m'n werkgever. Ik was toevallig opzoek naar een bluetooth speaker om tijdens bezoekjes een film kan kijken via m'n portable beamer en dat de audio via een speaker zoals deze wordt afgespeeld.
Het eerste wat mij opviel was dat er een onwijs grote frequency response op zit. Van helder hoog naar behoorlijk diepe bass (gaat daadwerkelijk tot tussen 60~65hz diep). Het geheel mist een beetje wat in de mids waardoor vooral de highs naar voren komen. Hierdoor krijgt het de illusive dat er te veel treble op zet maar het zijn de mids die dit veroorzaken omdat ze minder aanwezig zijn.
Ik bezit naast deze Bose ook een JBL Horizon bluetooth speaker. Deze doet het naar mijn smaak toch beter in het midden en hoog. De Bose heeft daarin tegen weer een VEEL betere bass weergave en gaat sowieso veel dieper dan de JBL. Waar JBL een lekkere rustig klankbeeld geeft klinkt de Bose een beetje te opgepoetst door de wat minder aanwezige mids.
Op het oor maken mijn speakers het volgende klankbeeld:
Het apparaat voelt erg solide aan en je verwacht dat het ding niks weegt maar als je hem oppakt wordt je aangenaam verast. Er zit tevens een accu in waardoor je hem 10 uur zonder adapter kan gebruiken. Dat is wel handig voor onderweg.
Overal is het een mooi product en ik zal hem ook met veel plezier gaan gebruiken. De advies prijs vind ik wel wat aan de hoge kant.