In deze review deel ik mijn ervaringen met de HP Pavilion ab140nd
[img=620]8jEKoE6P[/img]
Ik heb gemerkt dat een 'perfecte' (basis)laptop die net iets meer kan dan alleen Office en internetten best lastig is om te vinden. Zo heb ik ook veel forums en filters op verschillende website afgestruind en kwam er steeds wel één ding te kort in de hardware. Dan zat er weer geen SSD in, of wel een SSD maar geen 1920x1080 beeld, kortom nooit de goede samenstelling.
Uiteindelijk kwam ik bij deze HP uit en zag ik tot mijn verbazing dat al mijn eisen waren uitgewerkt in deze laptop!
256GB SSD
15,6'' 1920x1080 Full HD IPS mat beeldscherm
8GB RAM
Niet zwaarder dan 2,5 kg (2,29kg)
AMD A10 processor of Intel Core i5-5200u (AMD A10 8700P - Radeon R6)
En met de studentenkorting kwam hij in de buurt van mijn budget, namelijk circa €600,-.
Ik heb deze laptop gekocht met studentenkorting en een speciale 10DAAGSE kortingscode, uiteindelijk €640,- betaald met de 15% korting. Tot nu toe vind ik het het geld echt wel waard!
[img=620]exDUMk8D[/img]
- Laptop
- Installatieinstructies
- Lader
- Accu
[img=620]BxMCRhhf[/img]
HP Pavilion 15-ab140nd
Beeldscherm - 15,6" 1920x1080 Full HD IPS mat beeldscherm
Processor - AMD A10-8700P (Klokfrequentie = 1,8GHz - Turbo = 3,2GHz)
Videochip - Radeon R6
RAM - 8GB DDR3L
Opslag - 256GB SSD (M.2.)
Drive - DVD+/-RW DL
Breedte - 384,5mm
Gewicht - 2,29kg
[img=620]HyK5CfVC[/img]
Eerste indruk
De oogt 'normaal'/'zakelijk' niet speciaal, laten we zeggen, er zijn mooiere laptops maar hij is zeker niet lelijk.
De afwerking is mooi en voelt stevig aan, er is veel plastic gebruikt maar toch voelt het allemaal goed aan. (Het is HP hé

Toetsenbord
Wat mij meteen opviel was dat het toetsenbord erg goed aanvoelde.
Het typt erg lekker en snel en maakt niet veel geluid en buigt niet door, ook is er een numpad aanwezig. Jammer is dat ze geen licht geven in het donker waardoor je ze niet goed ziet, maarja dat zie je bijna nooit in deze prijsklasse.
Touchpad
Het touchpad voelt goed stevig aan en heeft knoppen aan de onderkant die weggewerkt zijn in het touchpad, er zijn heel wat gestures beschikbaar waardoor je de knoppen niet echt nodig hebt.
Ikzelf vind het toch lekkerder om met een externe muis te werken maar het touchpad is zeker goed te gebruiken als je niet zo snel een muis tot je beschikking hebt.
Accuduur
De batterijduur is goed, het hangt er natuurlijk vanaf wat je ermee doet maar met licht gebruik kan je er ca. 6 uur mee en met intensief gebruik ongeveer 3 á 4 uur.
Er is een 'batterijbesparings' modus waarmee je deze tijden nog flink mee kan oprekken.
Algemene ervaring
De laptop is door de SSD in 5 seconden opgestart en klaar voor gebruik.
Het geluid is van B&o en dat klinkt ook goed, niet fantastisch maar wel boven gemiddeld als je het vergelijkt met andere laptops, je kan er wel even een nummer op luisteren.
Bij wat zwaarder gebruik maakt de laptop nauwelijks geluid maar wordt aan de zijkant wel een beetje warm.
Programma's die ik gebruikt heb zijn:
Office = vloeiend
Chrome = vloeiend (beter dan Edge)
Euro truck simulator 2 = goed met medium settings
Minecraft = goed op medium settings
APB Reloaded = redelijk op low settings
Fender Fuse = vloeiend
Spotify = vloeiend
Voor zijn klasse een mooie prijs en een mooie laptop met naar mijn mening goede specificaties er in.
Wil je dat ik een programma voor je uitprobeer? stuur me dan een PM en ik zal er naar kijken!
Ik hoop dat ik jullie een goed beeld heb kunnen schetsen van deze laptop, als je nog vragen hebt kan je hierop reageren of een PM sturen.
Greetz,
TweakTweet