De Denon DRA N4 stuur je niet aan met een IR signaal. Loopt via het netwerk (bedraad of Wifi). Als ik boven in de slaapkamer ben, kan ik met de remote APP van Denon het apparaat bedienen.
Het is mogelijk om muziek via de smartphone (Bluetooth) naar de Denon te streamen, maar dan gebruik je maar een beperkt deel van de mogelijkheden die dit schitterende apparaat biedt.
Ik stream de meeste muziek de laatste tijd via mijn NAS schijf en Spotify Connect. Heb je eenmaal een connectie gemaakt dat trekt de Denon de muziek zelf van Internet of je eigen netwerk af (NAS, Desktop of Laptop). Je gaat de deur uit en de muziek blijft doorgaan.
Als je alleem muziek van je smartphone wil streamen gebruik je bluetooth (NFC). Feitelijk gebruik ik deze functie zelden, omdat ik maar een bepertk aantal cd's (zo'n 200) op mijn phone heb staan. Bovendien trek je de accu van de telefoon leeg. Als ik Spotify gebruik dan trekt de Denon de muziek op eigen kracht van Internet af en is mijn aanwezigheid en van mijn smartphone helemaal niet meer relevant.
De enige keer dat ik zelf naar het apparaat ga is als ik via NFC met mijn smartphone wil connecten. Of wanneer ik de USB poort gebruik om mijn smartphone op de laden.
Neen de remote APP of afstandsbediening volstaat om alle functies te kunnen gebruiken. Apparaat is er zelfs helemaal niet op gebouwd om maar iets via knoppen te bedienen.
Af- en aanzetten zou nog kunnen, maar voor de meeste andere functies heb je een smartphone of afstandsbediening nodig.
Ik twijfelde aanvankelijk zelf om de Denon aan te schaffen. Gaat dan in de praktijk echt allemaal zo soepel en ondersteunt hij wel alle functies. Nou de Denon maakt alle beloften driedubbel dwars waard.
Ik ben ook blijf dat vanwege de handzaamheid van dit apparaat de huisgenoten ook op eigen kracht weer kunnen genieten van hun muziekkeuze. Het stelt immers niks voor om te Denon te bedienen, terwijl de Mini computer, Bluetooth Ontvanger en de grote hoeveelheid afstandsbedieningen in huis hun hoofdbrekens kostte. Een kind doet de was.
Enige nadeel dat mijn partner met haar Windows Phone geen muziek van Spotify kan casten naar de de Denon. Dat kunnen alleen Apple en Android apparaten.