Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Specificaties 43" Ultra HD 3D LCD TV met 1 tuner - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Philips 43PUK7100 Zwart Review

+1
Miesepies 21 november 2015, laatste update op 28 november 2015, 1.922 views

Philips 43PUK7100 Zwart

Dit is een nette tv, met genoeg features om de meeste mensen tevreden te houden: o.a. 4K, passief 3D en smart platform met alle uitzending gemist apps. Helaas bleek het smart platform niet erg stabiel.

Pluspunten

  • Net uiterlijk
  • 4K
  • Passief 3D
  • Android TV (als het goed werkt)

Minpunten

  • Smart platform niet stabiel
  • TV reageert slecht op AB
  • Geluid klinkt hol

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Pixeldefecten Score: 4
Contrast & helderheid Score: 3
Kleurweergave Score: 3
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Ik was op zoek naar een leuke tv met een aardige feature set voor een schappelijke prijs. Een 40-43" tv met 4K, smart met alle uitzending gemist apps en 3D. Dit werd de Philips 43PUK7100.

Hij ziet er goed uit. Een smalle rand met zilveren buiten rand ziet er mooi uit en oogt slanker. Door de 2 voetjes aan de buitenkant krijg je een 'zwevend' effect, en biedt gelijk ruimte voor een lage soundbar.

De tv heeft een 2 zijdige ambilight, wat opzich wel aardig werkt. Maar heb hier zelf geen interesse in. In ons geval staat de tv niet recht voor de muur waardoor het effect ook niet goed werkt.

Geluid is... tja, niet zo goed. De speakers zijn naar achter gericht, dus gebruikt reflectie van de muur. Als je tv schuin staat, zal dit dus invloed hebben op het geluid. Tevens klinkt het hol, heb dit niet goed kunnen krijgen.

Deze tv biedt passief 3D, wat m.i. een plus is. Rustiger dan het geknipper van actieve brillen. Echter heb ik de kwaliteit niet kunnen testen, want...

Helaas bleek het smart platform niet erg stabiel. Google services crashten, spontane reboots bij casten en had ook het idee dat een of meerdere processen soms het tv beeld verstoren. Had zelfs een reboot bij het gebruik van EPG. Veel features van de tv zijn android programma's/services, maar als het onderliggende platform niet lekker loopt kan je van deze programma's ook niet van uit gaan dat ze het altijd goed doen. Jammer, want opzich waren een hoop belangrijke zaken aanwezig hier (voor ons): NPO, Kijk en RTL XL, en Plex en Kodi waren binnen een paar klikken geļnstalleerd. Chromecast is standaard aanwezig.

Ook had ik problemen met de AB. Toetsen reageerden niet, traag of een toetsindruk werd als 2 of 3x indrukken gezien. De manier van reageren leek soms ook gerelateerd aan processen op het smart platform. Knoppen moest je vrij stevig indrukken, zeker van het toetsenbord aan de achterkant.

Philips komt natuurlijk eerst met de standaard oplossingen van je tv resetten, laatste software versie erop etc. Maar geen oplossing voor mijn problemen. Er zou binnenkort een update uit gaan komen, maar wanneer en welke problemen hiermee verholpen zouden worden konden ze me niet vertellen.

Omdat ik nog binnen mijn 14 dagen zat van een online aanschaf, heb ik besloten om de tv terug te sturen en niet af te wachten of een update de problemen zal verhelpen.

Echter, als Philps (of eigenlijk TV Visions) het smart platform stabiel weet te krijgen, is dit best een leuke tv. Soundbar of audio set is aan te raden, maar verder niet slecht.

Heb jij ook een Philips 43PUK7100 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (13)

Wijzig sortering
Vreemd ik heb nog nooit een reboot gehad. AB werkt prima! geluid weet ik niet gebruik 2.1 set. op de hoofdtelefoon uitgang en kan dan zelfs nog treble en bas regelen, helaas niet het volume op AB.
Wel heb ik geregeld Sync problemen bij prg gemist en blu-ray philips speler.
Het beeld/geluid loopt soms ineens niet in de pas en verdwijnt dan ook weer, heel vreemd.

verder vind ik motion 800Hz. net niet voldoende, helaas, maar dat probleem zal niet opgelost kunnen worden!?
Toch kijk ik uit naar updates, voor kleine problemen en oplossingen in stabiliteit en ivm doorontwikkeling.
En nu maar hopen dat de support op updates niet ophouden na 2 jaar van uitbrengen- iets wat Philips normaal wel hanteert, en ook m.u.v. bepaalde updates wel logisch is.

[Reactie gewijzigd door Sebastiaan1 op 22 november 2015 14:09]

Ben zelf geen fan van interpolatie, maar wat me wel opviel is dat wanneer je dit uitzet op de TV het beeld soms schokt en stoort. Heel vreemd.

Kwam een tijdje terug een opmerking over support van Philips TV's tegen:
De 2015-modellen worden volgens Philips in ieder geval drie jaar voorzien van de meest recente Android-versie en worden ook minimaal drie jaar voorzien van de nieuwste software van Philips zelf.
Dus als dit een beetje klopt, zit je tot 2018 ok :)
Ja, ok, bedankt voor de reacties:

Nu ik de tv wat langer heb en getest, valt me op dat de 'Motion" instelling het best op "minimaal" kan staan, het schokken zal niet verdwijnen maar kan wat verbeteren t.a.v. andere instelling het hangt ook van bepaalde waarden af in uitzendingen, Digitaal HD of 4K via internet, de test was het beste voor allemaal op de minimale instelling voor motion.
Heb nu ook 1x een reboot meegemaakt in de android omgeving door snel door het beeld te willen scrollen, dat ging niet goed.
Na/door de reboot /crash zijn ook een paar instellingen weer veranderd, motion en scherpte bv. waren op medium gezet.
tot zo ver, meer kan ik er niet van maken of over vertellen, alleen een upgrade zou e.e.a. kunnen verbeteren. TNX
Ik heb dezelfde tv. En eigenlijk ben ik er zeer tevreden over. Ivm ruimtegebrek kan ik geen grotere tv dan 110 cm hebben dus werd het een 43" UHD van Philips. Philips vanwege dat geniale (naar mijn mening dan) ambilight. Dat zag ik voor het eerst bij de buren, daarna kwam het in de familie en besloot ik om dan zelf ook maar zo'n ambilight tv te halen. Als je dat eens gewend bent wil je niet snel zonder.

Ik werk weinig met het smart menu en al helemaal niet met dat 3D gebeuren. Het werkt allemaal wel...maar lang niet zo snel en soepel als bijv je met je smartphone gewend bent. Scrollen door je YouTube kanaal kan bijv wel op de tv maar werkt niet zo snel als met de veegbeweging die je doet op je tv. Of nou ja misschien moet ik dan maar eens mijn standaard tv afstandsbediening upgraden ;-)
Anyways wat ik wel erg leuk vind is dat je al je filmpjes, je YouTube kanaal of wat dan ook rechtstreeks via je Phone op je tv kan toveren. Dat gaat snel en probleemloos.
Het geluid..sja wat verwacht je van twee superdunne speakertjes die in zo'n platte tv gepropt worden. En voor dat geld. Dus echt een aanrader om daar een aparte geluidset bij te halen. Ik heb een Sony soundbar met aparte subwoofer erbij gehaald, bijna 300¤. Maar aangezien de tv niet superduur is kun je makkelijk genoeg geld over houden voor een leuk geluidsetje.

Het beeld vind ik superieur. Voor dat geld, richting 900¤ (ben het alweer vergeten...) vind ik het een zeer fraai contrastrijk en helder beeld. Nog maar een paar jaar geleden stonden deze tv's nog bij de afdeling "heel-duur" :-) En nou staan ze al bijna bij de ramsj. Dat gaat hard.

In totaal, in gedachten houdend dat je er eigenlijk wel een aparte geluidset bij moet kopen, vind ik deze tv een aanrader.
Mooi verhaal zet alle functies zoals Motion, High Resolution, Artifacts, Contrast verbetering etc uit. zet scherpte op 1 en bingo Top beeld. :) :( :)
ik vind het een mooie tv : 3D, mooi scherm, 4K maar nu we de TV een tijdje hebben is het af en toe flink slikken. Zenders worden niet getoond (probleem icm CI+?), tv blijft hangen in Android menu, het geluid gaat opeens harder, reageert niet snel op afstandsbediening.
Philips : hoe kun je zo een tv op de markt zetten. Schandalig eigenlijk : ik zou niemand meer een Philips aanraden.
Helaas moet het er met volgende eens zijn,:

Nu we de TV een tijdje hebben is het af en toe flink slikken.
Philips : hoe kun je zo een tv op de markt zetten.
???> zet alle functies zoals Motion, High Resolution, Artifacts, Contrast verbetering etc uit. zet scherpte op 1 en bingo Top beeld, Maar dan heb je geen 4K UHD TV en dus mist de boot volledig en had je voor 300euro klaar kunnen zijn.
Bovendien door mij getest en functies uitzetten helpt totaal niet.

Eerlijk geef ik Philips nog 1 laatste kans met updates, anders gaat deze tv weer voortijdig weg.
Heb bij andere merken uitstekende tv's gezien rond 1100 euro, had het eerder moeten weten.
ik zou nog niet deze Philips aanraden op dit moment van schrijven, wat dus niet wil zeggen dat de problemen zouden kunnen verbeteren met upgrade in de toekomst. _/-\o_
Met name MOTION is de grootste ergernis omdat het kijken naar video de bedoeling is van tv kijken! en niet zo als nu naar een foto reportage snel afgespeeld..... 8)7

[Reactie gewijzigd door Sebastiaan1 op 11 december 2015 16:34]

QV151E_R0.5.38.28 (software creation: 8 dec 2015 / software publish-date: 11 dec 2015) Android update Replacer for the 5.38.8 (71XX, 7600, 8700 series) and 5.38.17 for 65PUS7600 bom 2.

MOTION is voor mij de grootste ergernis, is nu iets beter!, en algehele stabiliteisverbering zou hoop bugs moeten verbeteren na deze update, maar we zijn er nog niet.
tot zo ver van schrijven op 21-12-15 ik hoop op verdere verbetering(en) in sommige eerder omschreven bugs.
_/-\o_
Ik hoop dat ze door gaan met de ontwikkeling zodat er in ieder geval een stabiel platform is. En als ze ook nog eens al die features die ze beloven waarmaken... dat zou helemaal mooi zijn :)

TV Visions is overigens niet de enige... ik lees ook een hoop geklaag over het Android smart platform van Sony TV's. Kennelijk is het toch lastiger dan het lijkt. De ontwikkeling van zo'n platform kost tijd, en in feite zijn kopers nu de testers.
ik zie dat 7 april er een update is uitgekomen. iemand deze al geļnstalleerd?
ben op zich wel geļnteresseerd in deze tv als deze goed functioneert.
Pas op met deze tv, het Android platform is ge-updated maar zonder belangrijke verbeteringen.
De klachten van sync. en motion blijven bestaan.
Netflix werkt wel (wel heel felle kleuren met NF) misschien beter geen Android tv nemen van welk merk dan ook, allemaal 1 pot nat.?
crashes vallen bij mij erg mee.
Het is een niet te dure UHD tv met 3D, bewegende beelden kunnen slecht worden weergegeven op bepaalde momenten. tv is niet bedoeld om zo op de markt te zetten maar verder door te ontwikkelen.?
Ik zag dit namelijk ook gebeuren toen Full HD op de markt kwam, dat ging niet goed bij meerdere merken, en werd ook te laat verholpen door een update.

[Reactie gewijzigd door Sebastiaan1 op 10 mei 2016 10:53]

jammer, ik had gehoopt dat de update naar Android 6 veel problemen hadden opgelost. dan hou ik mijn oude Sony lcd nog maar even.
Bijzonder slechte TV!

Ik heb deze een tijdje geleden al gekocht wetende dat Android TV nog vrij vers/nieuw is,
Op zo goed als alle fronten werkt deze TV gewoon niet naar behoren

Minpunten:
  • TV aanzetten is vaak nog te moeilijk, crasht soms zelfs meerdere keren bij alleen nog maar het aanzetten
  • Crasht op wisselen van TV naar andere input source
  • Crasht op openen van app menu (launcher)
  • Crasht op openen van apps
  • Crasht op verbinden met Home Cinema Set (ook philips)
  • Crasht op kodi tijdens het opstarten hiervan
  • Crasht op kodi tijdens een film/serie
  • Kodi krijgt verschrikkelijke beeld/geluid lag/jitter waarbij het op andere apparaten (Minix) gewoon goed werkt
  • Crasht willekeurig tijdens gewoon TV kijken
  • Crasht op wisselen van zender
  • Crasht (mits gekoppeld met HDMI ARC -> HCS) op aanpassen van volume
  • Crasht op het aan/uitzetten van de Ambilight
  • Crasht op afsluiten van vastgelopen apps
Pluspunten
  • Het vrouwtje die hem kwam bezorgen zag er niet slecht uit
  • De doos was wel mooi
Onder het schrijven een update aan het installeren, maar inmiddels is dit ook al een keer of 6 gedaan en het werkt nog steeds rampzalig. Echt een keiharde afrader dit.

Als je echt het geld vrij te besteden hebt die je hieraan zou uitgeven kun je het beter spenderen aan het fonds voor blindegeleide panda's.

Het idee erachter is supertof, jammer dat het zo slecht werkt :(


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*