Sinds twee weken ben ik ook in het bezit van een ATAG One icm met de ATAG E325EC ketel.
Bij de aanschaf heb ik getwijfeld tussen een Nest of deze thermostaat. De Nest ondersteunde toen nog geen OpenTherm (inmiddels de Nest v3 wel) en de ATAG One werkt perfect samen met de ATAG ketel (daar ga ik vanuit). Daarom toen voor de ATAG One gekozen.
Tot nu toe ben ik erg tevreden over de thermostaat. De installateur heeft de thermostaat werkend afgeleverd. De installatie kan ik daarom niets over zeggen. De week-/vakantieprogrammering gebruik ik niet. De thermostaat staat altijd op handmatige bediening.
In het display valt af te lezen- De huidige kamertemperatuur
- De doel temperatuur
- Of de brander actief is
- De buitentemperatuur / weer type (regen, zon, bewolkt enz)
- De huidige tijd
- Actieve programma / handmatige bediening
[img]gCu6lCOu[/img]
De thermostaat rapporteert om de twee minuten z'n status aan het ATAG One portal. (mits ingesteld). Om gebruik te maken van bediening via internet via de App moet eenmalig een account aangevraagd worden. Daarna kan de thermostaat bediend worden via de App en via het portal.
Positief- De thermostaat houdt de temperatuur perfect constant. Over het algemeen 0,1 graat onder of boven de doeltemperatuur. OpenTherm icm de modulerende ketel werkt hier goed
- Op afstand bestuurbaar via de ATAG One app of via de ATAG One portal website
- Eenvoudige bediening
Aandachtspunt- Weersafhankelijk stoken is te activeren, maar hoe werkt dat en wat gebeurt er dan?
- Geen documentatie beschikbaar om de thermostaat rechtstreeks aan te sturen tbv Domotica
Verbinding met domotica
Officieel heb ik niets kunnen vinden. Om toch de gegevens op te vragen, heb ik een API geschreven die de ATAG One via het portaal benadert

. Het project is op Github te vinden. Op
http://atag.one/ staat een beschrijving van de werking. Het is een command line tool waarmee een set van gegevens op te vragen is. Zo'n set van gegevens zier er als volgt uit.
{
"chWaterTemperature": 18.1,
"chWaterPressure": 1.5,
"chReturnTemperature": 18.1
}
Mocht er behoefte zijn aan uitgebreidere besturingsmogelijkheden via de API, laat het me weten! Wat mogelijk is via het portal is ook via de API mogelijk.
http://atag.one (GitHub project)