Philips 48PUS7600 Zwart Review

theos
20 november 2015, laatste update op 20 december 2015, 12.355 views

Philips 48PUS7600 Zwart

Beeld-kwaliteit en ambilight zijn fantastisch, helaas de rest een stuk minder.
Netflix is alleen mogelijk via Android-App, apps zijn niet 4k
Toetsenbord afstandsbediening reageert vaak slecht, Trackpad raak je vaak onbedoeld aan.
Stabiliteit is ronduit slecht. In 1 week tijd al meerdere freezes gehad, waarbij de stekker eruit moest

Pluspunten

• Beeld-kwaliteit
  • Ambilight

Minpunten

• Traag
  • afstandsbediening
  • nergens 4k te bekennen
  • instabiele software

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Nadat mijn samsung lcd na 4 jaar al de geest gaf op zoek gegaan naar een nieuwe tv.
Omdat de vorige tv mij behoorlijk was tegengevallen dit keer perse geen samsung.

Ik wilde eigenlijk wel meteen een 4k. Alle instap-modellen hebben 50Hz-schermen en daarom uiteindelijk toch voor een iets hoger segment hoger gegaan en deze Philips gekozen.

Ambilight en AndroidTV sprak me erg aan, actieve 3d gebruikte ik eigenlijk nooit, maar toch wel leuk om erbij te hebben. Een andere wens was ingebouwde netflix-support, zodat we geen externe apparaten nodig hebben en klaar zijn voor 4k uitzendingen.

Ik heb de TV nu een week in bezit en na de eerste wow-reactie gaan mij steeds meer dingen tegenstaan.

Ten eerste de stabiliteit en snelheid. We hebben nu al 2 keer gehad dat de tv nergens meer op reageerde en ik uit ellende de stekker eruit getrokken heb. Daarnaast een paar andere vastlopers die verholpen konden worden met de power-knop op de achterzijde.

Daarnaast is de software op sommige momenten onwerkbaar traag.
AndroidTV op zich lijkt me niets mis mee, er zijn al aardige wat leuke apps en het werkt intuïtief. Echter is het af en toe zo langzaam dat ik de behoefte heb om de tv direct terug te brengen.

Netflix: werkt op zich naar behoren, hoewel we al een aantal keer gehad hebben dat het afspelen stopt en er alleen nog maar gebufferd wordt. Afsluiten en opnieuw starten helpt dan niet.

4K is ver te zoeken. Het lijkt erop dat AndroidTv apps slechts 1080p ondersteunen. Ik heb dit tot nu toe alleen met youtube kunnen checken. Fimpjes die op de computer in 4k beschikbaar zijn kan je op de TV niet in hogere resolutie dan 1080p afspelen. Ik ben op dit moment helaas nog niet in het bezit van een apparaat dat 4k kan afspelen, dus moet ik nog even geduld hebben om te zien hoe dat eruit ziet.

de afstandsbediening is dubbelzijdig uitgevoerd en dat ziet er handig uit. Aan de ene kant de normale knoppen die je van een normale afstandsbediening verwacht, de andere kant een klein keyboard. Dit is in theorie heel handig, zeker als je de afstandbediening van de apple-tv gewend bent om films te zoeken.
In de praktijk reageert de AB echter heel traag en soms niet. De toetsen moet je hard indrukken omdat ze anders niet geregistreerd worden.
Aan de normale zijde zijn de toetsen met de pijltjes ook een soort trackpad. Dit is echter zo gevoelig dat we dit vaak onbedoeld al aanraken.

De goede punten: De beeld-kwaliteit, ambilight en 3d-weergave zijn fantastisch. Zo lang androidTV geen last heeft van traagheid werkt het super.

Hoewel ik best wel wat irritaties heb over de werking geeft ik de tv toch een kleine voldoende. Beeld-kwaliteit is top en als je eenmaal wat kijkt heb je geen last van de rare issues met de bediening.
Ik hoop op een firmware update die de huidige issues verhelpt.

Update: afgelopen week een firmware update gekregen, maar dat bleek een grote teleurstelling, stabiliteit is ver te zoeken, bijna dagelijks kan ik de stekker eruit trekken omdat de tv nergems meer op reageert.

Heb jij ook een Philips 48PUS7600 Zwart?

Ik heb een vraag over de XXpus7600, ik wil deze namelijk kopen. Echter zijn er enkele vragen waar ik door alle info op internet geen concreet antwoord op kan vinden.

- Is de input lag na de laatste updates nog steeds zo hoog? (+/- 80)
- Als die nog steeds zo hoog is, kan iemand zijn game ervaringen op dit toestel delen. Denkend (xbox one Ps4) aan Halo of CoD of snelle racegames.
- 4K content werkt via Netflix nu las ik na de laatste update. Echter Youtube nog niet, doordat er geen VP9 chip inzit. Philips noemde ergens dit via software te kunnen doen, volgens mij kan dit. Maar iemand 4K youtube al aan de praat gekregen?

Alvast bedankt voor de antwoorden!
Ik zou met een grote boog om deze tv heen lopen en iets anders uitzoeken. Hoewel het beeld geweldig is, is de rest compleet om te huilen. Bijna dagelijks de stekker eruit omdat hij volledig bevroren is, het geluid blijft storreren of andere rare kuren vertoont.

4k op netflix heb ik nog niet kunnen testen, omdat ik geen 4k abo heb, youtube doet inderdaad geen 4k, maar slechts 1080p
Heb dezelfde ervaringen met deze TV. Steeds heb ik de hoop dat een nieuwe firmware de boel versneld, maar toch blijkt het steeds niet zo te zijn. Echte freezes heb ik gelukkig weinig last van (TV kijk ik verder ook via m'n Ziggo Horizon-box).

De Kodi (Android) app is een van de betere apps, maar deze moet je ook echt via het "afsluit"-knopje in de app afsluiten omdat anders de TV ontzettend traag wordt.

De Input-lag, ik ervaar er via de PS4 niet(s veel) van, met FIFA maar ik ben hierin ook geen kritische gebruiker die dat opmerkt.

Al met al ben ik tevreden over de TV, maar de traagheid is wel een dikke domper. Ambilight (gekoppeld aan m'n Philips HUE lampen) is wel super! Dat is ook de enige reden die ik zou kunnen bedenken om deze TV aan te raden aan mensen.
Ik heb zelf de 55PUK7100 en in game vrij veel. Dus hoop ik dat ik je hiermee kan helpen:

Ik gebruikt de smart functie eigenlijk niet en kijk meestal via mn ps4 en anders chromecast. Heb tot nu toe nergens last van. (geen freezes, de remote kan wel soms wat traag zijn)

Ik speel bijv COD, BF4 en Batt;eFront maar niet in een clan, dus op een redelijk casual level. Heb totaal geen last van de input lag.

Ik heb de game modus niet aan staan, maar natural flow wel uit. (dat ziet er gek uit en veroorzaakt artifacts)
Ik heb dit toestel ook. 4k op netflix werkt top. Verder contact gehad met philips over het niet op 4k renderen van android tv. Zou blijkbaar een beperking zijn van android tv zelf!
top! Dank je voor de info
Ik heb hetzelfde problemen: regelmatig de stroom moeten uit trekken omdat iets niet werkt, input lag via hdmi, traag in het tonen van menu's,... en het wordt maar niet beter.

Ik heb ook reeds mijn afstandbediening moeten terugsturen omdat deze gestopt is met werken.

Deze TV is allesbehalve stabiel... en zeker geen aanrader. De nadelen beginnen stillaan zwaar de voordelen ongedaan te maken.

Ondertussen weeral in contact met de helpdesk omdat ik na de laatste update geen beeld krijg uit mijn HDMI connecties. (krijg enkel beeld als ik de stroom uit trek...)

Bij contact met Philips helpdesk waren ze aan het pronken met de award die deze TV gekregen heeft, wat mijn frustratie nog groter maakte.
heel herkenbaar. Elke update hoop ik op verbeteringen, maar het lijkt alleen maar slechter te worden.
Op 27 januari 2017 de update .150 uitgevoerd.
Voorheen hadden wij het probleem van geen beeld op HDMI "slechts" 1x per maand of 1x per 2 maanden. Nu behoren wij ook tot de gelukkigen die ook elke dag de stekker moeten trekken om beeld te krijgen. Volgens Philips zijn er ook geen onderdelen meer voor dit toestel (48PUS7600/12) verkrijgbaar, terwijl zij zelf aangeven dat in de eerste 2 jaren het toestel geheel kosteloos gerepareerd wordt. Het enige dat we nu kunnen doen is afwachten op een nieuwe update die volgens Philips alles gaat oplossen of het toestel terug "geven" aan Philips en restwaarde accepteren op een toestel van 14 maanden oud.
We kunnen de TV altijd nog als schermlamp van € 1299,00 benutten.
Ik ben inmiddels van de tv verlost.
Na een vorige update was ik het zo zat dat ik weer naar de reparateur gebeld heb. Hij bood aan om de tv op te halen in ruil voor een credit-brief. Daarmee kon ik terug naar de verkoper om een andere tv uit te zoeken. Ik moest een aantal keer heen en weer bellen tussen verkoper en reparateur om er achter te komen welk bedrag ik terug kreeg. Dit bleek uiteindelijk het het volledige aankoopbedrag te zijn. TV was net een jaar oud.
Na veel aarzelen ben ik toch weer voor een Philips gegaan, nu een model uit 2016 (55pus7181). Deze heeft hier een daar nog wel wat schoonheidsfoutjes, maar werkt vele malen beter dan de pus7600.
Ik zou het zeker overwegen om de tv te laten ophalen, het was binnen een paar dagen geregeld.

Stuur even een pm als je meer info wilt.
Ik ben een jaar in het bezit van deze waardeloze tv.
Veel gebeld met de helpdesk en hierin continu alle stappen doorlopen.
1x omgeruild nog binnen de 2 weken termijn.

Later na 10 maanden was ik het zat. Elke dag vastlopen. Zelfs stekker eruit en erin was niet de oplossing.
Ik kreeg een reparatie aangeboden. Deze stuurde dat het toestel niet te maken is en ze hem inruilen voor een PHILIPS 55PUS7101. Een super oplossing die meer dan terecht is.
Heb jij ook deze tv en loopt die geregeld vast? Doe er wat aan.