Dit betreft geen volledige review, maar mijn ervaringen met het product die ik niet in de gestelde 50 woorden voor een korte toelichting kreeg.
In het kort:
Een prima koeler voor z'n prijs. De bijgeveleverde
fans zijn ook van prima kwaliteit, en leveren geen storend geluid. Het grote manco van dit product ligt dan ook niet in de kwaliteit van het geheel. Maar des te meer op details die storend zijn als je er tijdens het bouwen achter komt.
De huidige staat van de AIO in de S340: [update na het verwijderen kabelgoot S340:]

[voor het verwijderen van de kabelgoot]
De pro's:
Prijs!
Voor 65 euro exclusief verzendkosten heb ik deze AIO bij bekendmaking aangeschaft. Dit was de helft van de adviesprijs, en leek mij mede daardoor een prima gok om te wagen.
Fans.
4 stuks waarbij 2 eigenlijk zou volstaan. Meer is beter zullen ze waarschijnlijk hebben gedacht bij Asetek. 2 van deze fans leveren voldoende airflow om de CPU tijdens een stresstest rond de 60 graden te houden. Zonder load daald de temperatuur redelijk vlot terug naar een 20-25 graden Celsius.
Bevestiging.
De bevestiging van het geheel bleek vrij eenvoudig. Het bracket wat achter het moederbord gemonteerd word was voorzien van M3 tape, en nokjes. Het tape zorgt ervoor dat het bracket op zijn plaats blijft wanneer je het geheel wilt vastschroeven. De radiator was ook goed vast te zetten, alleen het monteren van de fans bleek toen problematisch in deze specifieke kast. Wat me bij de minpunten brengt..
De minpunten:
De dikte van de radiator.
Door de samenstelling van het geheel is de daadwerkelijke dikte ~20mm dit komt door de opbouw van het geheel, waarbij de bevestiging voor de fans 8mm ruimte houd t.o.v. de radiator. Dit is volgens mij eenzelfde opbouw als de Corsair H105 heeft, welke ook een OEM is van Asetek.
Nu hoeft dit geen probleem te zijn, maar in combinatie met de NZXT S340 was dit het wel. De fans (25mm dik) botsten namelijk aan de binnenzijde met de kabelgoot van deze kast. Om het geheel toch binnen de S340 te laten passen gaan er 2 Gelid fans (15mm dik) aan de binnenkant komen in een Pull-configuratie, om toch gebruik te kunnen maken van het stoffilter op de S340.
Verpakking.
De doos waar in Arctic de koeler verscheept is erg karig. Behalve het product zelf was er behalve een stuk karton om de radiator en fans geen inpakmateriaal (piepschuim oid). Dit is in mijn ogen geen handige zet gezien de doos niet zonder de nodige krassen e.d. is aangekomen. 1 van de fans zat bij eerste inspectie ook tussen de radiator en mounting points geklemd.