WD Black (2016, SATA-600), 3TB Review

5 november 2015, laatste update op 5 november 2015, 2.097 views Rapporteer

Heb de Black 3TB nu 1jaar in bezit en ben hier tevreden van. Soms maakt hij wel agressief geluid bij zware taken.

Naast de Black (3TB) heb ik ook nog een Blue (6TB), Green (4TB) aangekocht. Snelheden zijn als volgt: BLUE>BLACK>GREEN wat verrassend is, zie benchmark foto onderaan review.

Pluspunten

• 5 Jaar garantie
  • Snelheid?

Minpunten

• Blue is sneller!?
  • Agressief geluid

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een WD Black (2016, SATA-600), 3TB?

Zo verrassend is dat toch niet? De Blue heeft een veeeel hogere dichtheid en dus theoretisch (en blijkbaar in de praktijk) een hogere sequentiële doorvoersnelheid. Je moet dus eigenlijk gelijke capaciteiten vergelijken om hier een conclusie aan te kunnen verbinden.

Misschien kun je je verhaaltje uitbreiden zodat het review waardig is? Waarom heb je voor deze schijf gekozen, terwijl je ook nog een blue en green editie hebt? Waar gebruik je ze voor? Kun je wat zeggen over de betrouwbaarheid?

[Reactie gewijzigd door rikhartman op 26 juli 2024 08:39]

Black zou sneller moeten zijn, omdat daar een dual-core data-processor in zit en alle energy-saving en noise-suppression features weggelaten zijn, dit is dus ook de reden waarom hij een stuk luider is, wat ook geadverteerd staat op de WD website.

Data-density is wel een factor, maar dat heeft niet zozeer te maken met de editie, maar met de grootte storage. Theoretisch zouden grotere schijven sneller moeten zijn omdat de platters heel dicht op elkaar staan. De enige manier om correcte resultaten te zien is als beide versies dezelfde grootte zijn.

Edit: Sorry was als reactie op main review bedoeld.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 26 juli 2024 08:39]

Bedankt voor de aanvullende info Rik, dit wist ik niet. Dit is mijn setup:
De SSD gebruik ik voor alle software. De Black voor al mijn docu, music en foto's. Daarom dat deze zo snel mogelijk moest zijn. De green had ik gekocht voor movies en zwaardere bestanden. Deze ga ik nu als backup gebruiken.

Ik had getwijfeld tussen de green en blue maar aangezien de Blue nog iets sneller is en niet telkens in 'slaap positie' gaat zoals de green heb ik toch voor de blue geopteert. Green en Blue waren trouwens hetzelfde geprijsd. Deze gebruik ik nu als grotere capaciteit voor mijn zwaardere bestanden.
Betrouwbaarheid: alle 3 doen het feilloos.