De interesse voor deze Tado thermostaat werd gewekt door de aanwezigheid van een Windows Phone App. Daarnaast vond ik het een mooi apparaat om te zien. Anders dan de NEST kan deze thermostaat ook met het OpenTherm protocol werken en er kan een schedule gemaakt worden voor de warmwatervoorziening. Een goede prijs via marktplaats gaf voor mij de doorslag om deze thermostaat te kopen.
Eerste indruk en installatie
Eerste indruk is dat het een degelijk product is. Bouwkwaliteit is goed. Een installatiehandleiding via een webpagina wordt samengesteld nadat ingegeven is wat voor thermostaat vervangen wordt en wat voor ketel je hebt. Dit gaat zelfs zover dat beschreven is met plaatjes hoe je je oude thermostaat kan verwijderen. Erg goed.
Instellen en Apps
Het instellen van een tijdprogramma is eenvoudig via de webpagina van Tado te regelen. Hierin moet ook de huislocatie aangegeven worden en nog een aantal andere basisinstellingen. Daarna kunnen de Apps geinstalleerd worden op de telefoons van alle bewoners. Dit is belangrijk want de locatie van de telefoons bepaald of de telefoon in de away modus schakelt.
Ervaring na een week
Werking van deze thermostaat is echt erg eenvoudig en doet wat het beloofd te doen. In de basis is het een klokthermostaat met away modus. Het meenemen van de weersverwachting in de werking van de thermostaat heb ik nog niet gemerkt. Windows Phone App is kwalitatief niet bijzonder goed. Als de rapportages opgevraagd worden crasht het soms. Dit is alleen met Windows Phone 10 want op Windows Phone 8.1 is de hele rapportage optie niet beschikbaar. Ik heb daarover contact gehad met de helpdesk. Dit is snel en heel netjes verlopen en ze verwachten in december een nieuwe release (als Windows Phone 10 ook released is)
API
Er is geen publieke API beschikbaar. Wel is er IFTTT support. Er is wel een API beschreven: