BenQ GW2765HT Zwart Review
Perfecte monitor voor de prijs. Hiervoor krijg je een scherm met rijke en precieze kleurweergave op een groot scherm met hoge resolutie!
Pluspunten
27" 2560 x 1440 100% RGB Kleuren erg accuraat DP 1.2 HDMI 1.4 DVI-D D-Sub Geen flickering Prijs
Minpunten
Glossy en brede bezel Geen USB poorten Lag voor gamers
| Inhoudsopgave |
| Inleiding |
|---|
Deze review is bedoeld om een duidelijk, simpel beeld te geven van deze monitor, zodat mensen niet drie dubbele conslusies hoeven te trekken, in de hoop dat het scherm zal bevallen (of niet).

| Eyecare |
|---|
Daarnaast is het mogelijk om de kleurtint aan te passen wat voor een rustiger beeld zorgt. In de praktijk houdt dit in, dat de leds minder blauw zullen weergeven. Het beeld zal dan geliger worden. Persoonlijk maak ik hier geen gebruik van.
Dit is een foto, geen schermafdruk.

| Flexibel |

| Aansluitingen |

| Kijkhoek |

| Instellen |
• Brightness 0-100
• Contrast 0-100
• Sharpness 0-10
• Gamma 1-5
• Color Temperature 0-100 (per kleur)
• Hue 0-100
• Saturation 0-100

Mijn instellingen
• Brightness 16 (dit wijzigen veranderd het testresultaat niet)
• Contrast 70
• Sharpness 5
• Gamma 1
• Color Temperature R94 G94 B100
• Hue 50
• Saturation 50

| Kleuren |
|---|
Een X-Rite i1Display Pro is aan te raden, mocht iemand kalibratiehardware aan willen schaffen. De software die ik gebruik om de kleurenafwijking te testen is Calman Colorchecker. Deze is gratis te downloaden.
Huidige resultaat Delta2000:

Colorspace: rec.709/sRGB
White Point: D65 (=K6500)
Gamma Formula: StudioRGB
| Gaming |
| Eerste indrukken |

| Conclusie |
|---|
Dit moet meegenomen worden in een oordeel, maar voor iemand die een scherm voor Photoshop gebruikt vind ik dit niet zozeer van belang. Daarvoor zijn er volgens mij 144Hz schermen. Mensen die foto's bewerken hebben in plaats daarvan, liever een scherm die 100% AdobeRGB weergeeft, en dat zijn monitoren van een andere prijscategorie.
Beoordeel deze review:
Mooie review. Je zou er nog kunnen bijzetten of de monitor "bleed", i.e. dat de achtergrondverlichting door de LCD komt bij zwarte of zeer donkere achtergrond. Op je plaatjes zie ik geen bleed, maar dat zegt niet altijd even veel.
Bedankt voor de suggestie. Ik denk dat er bleed aanwezig is, maar persoonlijk merk ik hier praktisch niets van. Ik denk dat dat wel zo is, als bleeding overduidelijk aanwezig is. Vandaar dat ik het niet als minpunt opnoem.
heldere review, alleen is VGA een beeldstandaard (640x480) en d-sub de connector, de maximale resolutie (1920x1200) met deze connector is de WUXGA beeldstandaard
Bedankt voor de opheldering, het is aangepast.
Bedankt voor je review.
/u/380617/crop5ea17f1cefb4c_cropped.png?f=community)