Ik heb deze telefoon nu bijna een jaar. Zelf gekocht voor 100 euro. Niet duur voor een mooie en degelijke telefoon. Daarvoor altijd een w300i gehad, ook van SE, en ook daar erg blij mee geweest. Alleen een openklap telefoon beviel me nooit heel erg. Dus toch maar overgegaan op een 'blok'. Een erg degelijk product, wat het gewoon altijd doet. Nog nooit echt problemen mee gehad. Af en toe wel de mogelijkheden gemist van bijvoorbeeld een groter beeldscherm, maar ach. Voor de prijs hoef je het echt niet te doen. Zelfs na diverse keren hem zwemles te hebben gegeven en netjes te drogen doet hij het nog uitstekend.
Er wordt veel geklaagd over de joystick, maar met normaal gebruik gaat dat ding perfect mee. Nog nooit echte problemen gehad met de joystick zelf. De toetsen typen lekker fijn, en zitten genoeg uit elkaar om er voor te zorgen dat zelfs mijn opa er nog mee kan typen. Het design van het toetstel is erg mooi. Het ziet er mooi en gestroomlijnd uit. Geen vage uitstekende dingen, en alles is dicht op elkaar gepakt zonder ruimte over te laten. Wat wel jammer is dat er snel vuiligheid in de ruimte voor de luidspreker komt (voorkant voor bellen). Dat ziet er dan niet heel mooi uit, maar ach. Een keer schoonmaken en hij ziet er weer top uit. Wat eigenlijk nog wel vervelend is, is dat er een knop op zit om naar 'web' te gaan. Dus om op internet te gaan. Dus druk je erg vaak in tijdens sms'en e.d. en moet je altijd oppassen dat je niet op de verkeerde knop drukt. Anders zit je weer op internet etc. Er is ook geen mogelijkheid dit uit te zetten.
De hoeveelheid van opslag van sms’jes valt wel tegen. Want zelfs als je er een 2 gigabyte kaartje in hebt, passen er maar 1000 in totaal in. Dit kan makkelijk verhoogt worden, aangezien er toch genoeg ruimte is op de telefoon zelf. De spelletjes en applicaties die standaard op de telefoon zitten zijn niet heel geweldig. Standaard aan games krijg je ‘Tennis Multiplay’, ‘Mini Golf: Castles’ en ‘FotoQuestFishing’. Niet heel geweldige spellen. Gelukkig zijn er genoeg uitbreidmogelijkheden om extra spellen te installeren. Kwa applicaties zit er ‘HP Print’ – een programma om foto’s uit te printen, ‘Facewarp’ – waarmee je gezichten van personen kan vervormen. En ‘Photo mate’, een uitleg hoe je het beste een foto kan maken met de cybershot camera.
Wat ik zelf nog wel een aanrader vind om te installeren op de telefoon is het programma ‘Torch’.
Klik!. Met dit programmatje kan je de oranje scherpstellamp laten branden. Kan je hem dus als zaklamp gebruiken. Zoiets zou eigenlijk standaard op de telefoon te vinden moeten zijn.
De geluidskwaliteit is erg goed. Jammer dat de oordopjes wat minder lang mee gingen als deze super degelijke telefoon. Maar voor een 10tje met een beetje goed zoeken heb je zo nieuwe.
Je kan in de muziekplayer sorteren op Artiest, Tracks en een eigen playlist maken voor liedjes. Wat minder uitgebreid dan me eerste telefoon, maar dat was dan ook een walkman phone. Iets wat ik nog wel mis is de mogelijkheid om te zoeken. Als je 2048mb aan ruimte hebt op je telefoon, deze volzet met mp3tjes á 4 mb, moet je zo 512 mp3tjes door scrollen. Niet erg vervelend, maar het zou handig zijn als je gewoon naar een letter kan gaan d.m.v. de toetsen. Dit is toch wel iets wat je mist.
De fotokwaliteit is erg goed voor een telefoon. Natuurlijk is een fototoestel nog altijd beter dan een telefoon. Het enige wat een beetje tegenvalt is als je in het donker foto's maakt dat er veel ruis ontstaat op de foto. Verder is de flits meer dan oké voor een telefoon, en belicht hij alles netjes zoals het hoort. De 3.2 mp is meer dan voldoende voor een telefooncamera. Leuk zijn de kaders die je bijvoorbeeld kan instellen. Waardoor je toch wel grappige foto’s kan maken. Wel vind ik het scherpstellen van een foto erg lang duren. Dit heb ik dus ook standaard uitgezet. Het heeft niet een heel groot voordeel. Enkel dat je je hand stil moet houden bij het maken van een foto.
Wat eigenlijk nog wel een min punt is, is dat er een front-camera in zit die eigenlijk met geen mogelijkheid te besturen is. Enkel met een video-oproep kan je deze gebruiken. Dan nog kan je er géén foto's mee maken. Erg jammer. Want je zou er leuke dingen mee kunnen doen dan alleen een video oproep.
Achja, het beestje wordt wel een beetje oud. Dus het word weer eens tijd voor een nieuwe telefoon.
Misschien toch weer een SE, want die bouwen toch wel erg degelijke telefoons!
Ik zal binnenkort eens wat fototjes maken met de telefoon, en hier bij gooien.