Razer DeathAdder (1800dpi - PC) Review

SuX DeLuXe
28 mei 2009, laatste update op 28 mei 2009, 920 views

Razer DeathAdder (1800dpi - PC)

Specs: 1800dpi Razer Precision™ 3G infrared sensor Ergonomic right-handed design 1000Hz Ultrapolling™ / 1ms response Five independently programmable Hyperesponse™ buttons On-The-Fly Sensitivity™ adjustment Always-On™ mode Ultra-large non-slip buttons 16-bit ultra-wide data path 6400 frames per second (5.8 megapixels per second) 60-120 inches per second and 15g of acceleration Zero-acoustic Ultraslick™ Teflon feet Gold-plated USB connector Seven-foot, lightweight, non-tangle cord Approximate size: 128mm (length) x 70mm (width) x 42.5mm (height) Algemene beoordeling Deze muis was al wat langer bekend bij mij, maar ik heb hem nu een maandje of 2 in gebruik. Ik heb hiervoor vele muizen gebruikt, ook...

Pluspunten

• precisie
  • prijs
  • ergonomie
  • gewicht van de muis is goed

Minpunten

• geen eigen geheugen, settings lopen via de driver
  • scrollwiel drukt naar mijn mening te snel in
  • teflon voetjes mochten iets groter en dikker zijn

Specs:
On-The-Fly Sensitivity™ adjustment
Always-On™ mode
Ultra-large non-slip buttons
16-bit ultra-wide data path
6400 frames per second (5.8 megapixels per second)
60-120 inches per second and 15g of acceleration
Zero-acoustic Ultraslick™ Teflon feet
Gold-plated USB connector
Seven-foot, lightweight, non-tangle cord
Approximate size: 128mm (length) x 70mm (width) x 42.5mm (height)

Algemene beoordeling

Deze muis was al wat langer bekend bij mij, maar ik heb hem nu een maandje of 2 in gebruik. Ik heb hiervoor vele muizen gebruikt, ook velen niet voor hele lange tijd. Ik heb echt een soort muizentic. Als er iets is dat me te veel irriteert dan gaat het ding terug in de doos en verkoop ik hem. Ik heb hiervoor jaren met een MX510 gespeeld, en ook de G5, G9, Razer Lachesis geprobeerd. De Lachesis was eigelijk mijn eerste Razer muis maar die veel me enigzins tegen. Zowel qua vormgeving als ook de precisie van de muis zelf. Maar mijn MX510 was toch echt toe aan vervanging. 400 dpi begon wel tegen z'n limieten te lopen, zeker als je op grotere schermen gaat spelen. Ik gebruik de muis dus vooral voor gamen, en ik speel voornamelijk veel Battlefield 2 (FPS). Deze muis heeft 1800 dpi, wat ik zeker voldoende vind ;)

Ergonomie

De ergonomie van de muis vind ik persoonlijk wel goed. Ik krijg minder snel kramp dan bij de MX510 (dat komt denk ik ook door het hardere materiaal van de MX510)
Het is wel even wennen, van Logitech naar Razer. Het scrollwiel werkt goed alleen vind ik dat het scrollwiel (klikbaar) veel te snel indrukt. Mijn middelvinger rust meestal op het scrollwiel en dit begon me dus te irriteren. Gelukkig kon ik het klikken uitschakelen via de software. Ook de muisknoppen bij Razers zijn erg gevoelig, hier ben ik echter nu aan gewend en dit ervaar ik niet als storend.
De muis kon wat mij betreft nog iets lichter zijn, ik snap ook niet waarom tegenwoordig bij al die muizen gewichtjes etc. zitten. Voor mij moet een muis altijd zo licht mogelijk zijn, dit maakt het wendbaarder en je bent sneller met optillen. De muis is overigens specifiek voor rechtshandigen, wat de ergonomie ook ten goede komt (als je rechtshandig bent tenminste).

Functionaliteit

De muis is bedraad, voor mij is draad nog altijd het beste en niet storend verder. Zeker niet bij deze Razer, de draad is erg vormbaar en dun. Er zitten niet teveel knoppen op de muis, 4 stuks + nog een klikbaar scrollwiel. Meer moet er wat mij betreft ook niet op zitten. De rechterkant van de muis is gewoon vrij van knoppen.

Precisie

Dit is het voornaamste waarvoor ik deze muis aanschafte. En het heeft me zeker positief verrast. Mijn ratio's zijn in Battlefield 2 na al die jaren harder aan het stijgen dan ooit. Ik merk ook dat ik bewegende objecten heel precies kan blijven volgen en uitschakelen. Hier had ik eerder toch meer problemen mee, maar dat zal ook te maken hebben met het aantal DPI dat bij deze muis 4 keer zo hoog ligt dan bij de MX510.

Vormgeving

De vormgeving en het design vielen eigelijk beter uit dat ik verwachtte. De muis heeft een soort zacht rubberachtig laagje waardoor je niet snel kramp/pijn krijgt in je vingers. Ook heeft de muis een verlicht Razer logo en het scrollwiel wordt verlicht. Je kunt dit via de drivers ook uitschakelen, of laten knipperen.

Bouwkwaliteit

Hier heb ik weinig op aan te merken, gewoon goed. Het scrollwiel is fijn, ligt niet te hoog. De materialen en vorm van de muis zijn wel ergonomisch. De teflon voetjes van de muis hadden iets dikker en groter mogen zijn misschien. De muis ligt erg laag op de ondergrond en dit kan een beetje schuren bij kantelen van de muis (bijvoorbeeld bij optillen)

Drivers en ondersteuning

De drivers werken prima op Windows Vista x64. Op Windows 7 heb ik ze ook nog even geinstalleerd en ze werkten wel, maar niet vlekkeloos. Wat bij deze muis wel jammer is dat hij geen geheugen heeft voor zover ik weet. In een eerdere review heb ik gelezen dat iemand zei dat deze muis de instellingen gewoon opslaat. Maar ik heb mijn PC enkele keren opnieuw geinstalleerd en telkens waren de instellingen verloren gegaan, alles stond weer standaard (900dpi, 500 hz polling rate). Dit vind ik wel jammer, ik weet dus niet of daar een manier voor is. Je kunt wel een config maken en die opslaan. Maar voor zover ik weet heeft de muis dus geen appart geheugen.

Prijs

De prijs vind ik goed, rond de 37 euro voor de muis is niet te veel geld. De muis is zijn geld dus zeker waard, maar er zijn altijd wel enkele verbeterpuntjes (dit heeft elke muis eigelijk wel)

Heb jij ook een Razer DeathAdder (1800dpi - PC)?

als hebber van de "muizentic" zou je toch eigenlijk wel moeten weten dat de term "DPI" een simpel marketingwoord is, en dat het veel meer komt op de usb polling rate/FPS/CPI..
Dat weet ik zelf ook, maar een verschil van 400 naar 1800 dpi merk je wel op hoge resoluties. Ik weet zelf ook dat dpi niks zegt over de prestaties van een muis. Ik heb muizen met 2000/3000 dpi gehad maar ze toch de deur uit gedaan voor deze (1800dpi) muis. Het zegt niet alles.
heb 'm zelf ook maar helaas is de middelste muisknop kapot gegaan. (heeeel hard drukken wil je dat hij werkt)
Verder bevalt hij prima en ben ik er erg blij mee.

Ik hoop snel dat er een nieuwe driver komt waarmee je met de profileswitcher knop (knop onderaan waarmee je van profiel switched) ook het licht mee kan laten veranderen. Als ik m'n pc 's nachts aan laat licht hij altijd zo op, dan moet ik helemaal in de driver settings de lichtjes uitzetten. fijn zou zijn als dat kon met een simpele druk op de knop!