BenQ G2410HD Zwart Review
28 mei 2009, laatste update op 28 mei 2009, 1.036 views
Rapporteer
Ik ben momenteel sinds drie dagen in het bezit van de Benq G2410HD en hij bevalt tot nog toe zeer goed. Hiervoor was ik in het bezit van een Acer AL1716, dus dit is nogal een upgrade. Eerlijkheidshalve gebiedt mij te zeggen dat ik niet veel verstand heb van de zaken achter monitoren, maar ik zal mijn best doen mijn ervaringen te delen.
Het complete pakket zit in een compacte doos, keurig stevig verpakt in het piepschuim. De voet moet zelf bevestigd worden middels een zeer eenvoudig, maar degelijk kliksysteem. Wat me wel tegenviel is dat er enkel een d-sub kabel bijgeleverd is en geen DVI kabel. Dit terwijl iedereen tegenwoordig wel DVI gebruikt. (Het scherm biedt wel DVI en D-Sub ingangen)
De knoppen om het beeldscherm te bedienen bevinden...
Minpunten
- Geen DVI kabel geleverd
- Niet in hoogte verstelbaar
De knoppen om het beeldscherm te bedienen bevinden rechtsonder het scherm. Dit zijn echte knoppen en geen touchscreen, wat ikzelf een stuk prettiger vind. De knoppen zijn netjes weggewerkt en vallen niet op.
Bijgeleverd is een CD met handleiding en drivers waarin duidelijk aangegeven is hoe het scherm op de juiste wijze in te stellen en welke functies waarvoor dienen. Er zijn bijvoorbeeld de verschillende beeldmodi: Dynamiek, Film, Standaard, sRGB en Foto.
In tegenstelling tot de specificaties die Tweakers aangeeft is dit scherm NIET in hoogte verstelbaar. Wel is de hellingshoek in te stellen.
Het contrast is zonder het inschakelen van Dynamic Contrast niet fantastisch, maar met Dynamic Contrast is zwart werkelijk echt zwart en wit echt wit. Zeker tijdens het bekijken van films valt dit verschil op.
Naar mijn mening zijn de kleuren op het scherm van zeer goede kwaliteit: zeer scherp. De kleurverzadiging is in de scherminstellingen naar eigen voorkeur in te stellen.
Ghosting is mij nog niet opgevallen bij dit scherm.
In mijn scherm zitten na drie dagen veel gebruik nog geen pixelfouten.
Laatste puntje: Het scherm heb ik aangeschaft voor 180 euro, wat een kleine prijs is voor een scherm van bijna 24" met 1080P en een DVI-aansluiting. Al met al ben ik zeer tevreden met dit scherm.
Bij vragen of opmerkingen hoor ik het graag