Dune HD TV-303D Review

BoudewijnR Newbie
18 oktober 2015, laatste update op 18 oktober 2015, 553 views Rapporteer

Dune HD TV-303D

Heb de Dune HD TV-303D inmiddels een jaar in bezit. De gebruiksvriendelijkheid is slecht. De menu's zijn gebaseerd op het windows (95) mappen systeem en traag. Ook de te downloaden plugins zijn slecht. Niet in het Engels leverbaar, of niet voor MAC beschikbaar.

Pluspunten

• design

Minpunten

• menu-structuur
  • geen NL/ENG bibliotheek
  • algemene gebruiksvriendelijkheid

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Heb de Dune HD TV-303D inmiddels een jaar in bezit. De gebruiksvriendelijkheid is ver te zoeken. De menu's zijn gebaseerd op het windows (95) mappen systeem en zeer traag. Heb zelf een Synology DS 114 en aan mijn verbinding ligt het niet (CAT6).
De te downloaden plugins zijn slecht. Voor de MAC zijn er twee: DUNEX en MyMovies. Dunex is niet in het Engels leverbaar, al is de site wel in het Engels, het programma is Frans. MyMovies is er in een free versie en in een Pro versie. Het programma ziet er op het eerste oog mooi en uitgebreid uit. Echter laat hier de DUNE HD TV-303D het afweten. Het is werkelijk een ramp om de software er op te krijgen en te benaderen. Daarbij komt dat de gebruiksvriendelijkheid weg is.
Elke keer als er een update aangeboden wordt verheug ik me er op dat het verbeterd. Maar helaas, het wordt er niet beter op.
Sommige mappen zijn volgens Dune leeg. (terwijl er wel films op staan).

Andere door Dune geadviseerde programma's zijn niet voor MAC beschikbaar.
Ik ben ook nog met een windows PC in de weer gegaan om daar wat beschikbare programma's op te testen.

Zapetti. Werk niet op een Dune (ondanks dat ze het op hun eigen site adviseren)
Yadis. Heeft even gewerkt. Maar ook hier was de communicatie tussen de DUNE en het programma slecht. De bestanden werden niet geupdate en waren moeilijk (soms niet) bereikbaar. Zover ik nu weet wordt Yadis 2.3 niet verder ontwikkeld. De links op de site van Dune zijn dood.

Mijn films kijk ik nu 'noodgedwongen' in de keuken waar wij een kleine Samsung TV met ingebouwd PLEX hebben hangen. Maar liever zat ik voor mijn grote scherm en dolby surround in de woonkamer.

Al met al een miskoop. Ik heb er een hoop geld aan uit gegeven en veel uren in gestopt om te testen met verschillende programma's om het gebruik een beetje vriendelijker te maken. Helaas is mijn eind conclusie dat je beter voor een ander merk kan gaan.

Heb jij ook een Dune HD TV-303D?

Ik ben juist erg tevreden met mijn 303D. Doet het prima, dat ik door mappen moet bladeren interesseert me niets -- ik heb geen behoefte aan een grafische interface met bv. allerlei info over de film.

Zeer traag? Bij het bladeren door de mappen merk ik wel een kleine vertraging op, maar zeer traag zou ik het absoluut niet durven te noemen.

Ik kijk in ieder geval regelmatig met vol genot op mijn Samsung 48 inch TV naar allerlei films en series, met surround dus :)

Ik moet zeggen, kortom, dit is de fijnste mediaplayer die ik heb gehad in de afgelopen jaren.
Super te lezen dat jij wel tevreden bent en vol genot van je films en series kan genieten.

Van zo'n apparaat verwacht ik (in deze tijd) een mooie grafische weergave van de film, het genre, een een klein verhaaltje, etc. Al is het alleen al vanwege het feit dat je door alle titels door de bomen het bos niet meer ziet. Een simpele hoes is voor mij (en mijn kleine kinderen) een gemak bij de keuze van welke film ik ga kijken.

Ik heb veel (300+) films op mijn server staan. Misschien verklaart dat de traagheid van de Dune.

Voor 200,- had ik toch wel wat meer verwacht dan een oude pc met oude windows-achtige omgeving.

Het is maar net waar je de standaard legt.
Waarom heb je niet een klein beetje meer uitgegeven en een NUC aangeschaft? Doet wat jij wil en nog veel meer. Balen dat je voor dit geld zo teleurgesteld bent. Mijn ervaring is na drie mediaplayers dat het altijd wel iets is met die dingen.