De k95 is werkelijk een geweldig toetsenbord. De goede bouwkwaliteit en het aantal mogelijkheden in de software heeft mij overtuigd om dit toetsenbord te kopen. Dit valt zeker niet tegen. Ik gebruik het toetsenbord dagelijks voor projecten en gamen en hierbij is het toetsenbord niet te kort geschoten.
De kwaliteit
Het toetsenbord ziet er zeer stevig uit en dat is zeker zo. Bij sommige toetsenborden kan ik het toetsenbord redelijk buigen en draaien maar bij deze is dat niet mogelijk. Ook de wrist rest die bijgeleverd wordt is van goede kwaliteit. Deze is met schroeven ook nog eens op zijn plaats te zetten waardoor het loskomen van de wrist rest vrijwel onmogelijk is.
Functionaliteit
Zoals ik al aan gaf eerder deze review gebruik ik het toetsenbord vaak om opdrachten voor school uit te typen. Bij dit toetsenbord voelt het typen heeft fijn aan ook na langere sessies. De macro toetsen zijn zeker handig voor mensen die dingen zoals notepad en de rekenmachine snel op willen starten.
De software
De software die bij dit toetsenbord komt is zeer uitgebreid met een hele hoop functies. In de software kunnen kleuren macro's en profielen ingesteld worden. Voor elke wens is er wel een oplossing binnen de software en als dit niet zo is zijn er meestal applicaties die buiten de software om kunnen bereiken wat je wil.
In de software zit ook een mogelijkheid om 1 profiel te exporteren naar het toetsenbord zodat het profiel meegenomen kan worden waar het toetsenbord aangesloten wordt ook al is er geen software aanwezig op de computer. Na het testen van deze functie ben ik er wel achter gekomen dat de macro's niet werken. Dit kan aan mij gelegen hebben maar ik denk dat deze functie nog niet volledig wordt ondersteund.
Al met al een geweldig toetsenbord om mee te werken en te gamen. Ik ben er zeer tevreden mee maar ik heb van andere te horen gekregen dat ze de toetsen net iets te klein vonden. Iets om rekening mee te houden. Ik heb hier zelf geen probleem mee. Ik heb in de fotos een aantal afbeeldingen gezet van mijn toetsenbord waarbij ik de backplate wit heb gemaakt doet daar stevig karton op te plakken. Wil je dit zelf ook nog ooit eens doen is hier de link naar het forum waar de download te vinden is.
EDIT: Gisteren stopten een aantal LED's er gedeeltelijk mee (zie afbeelding)...
Top support gekregen van de Corsair Support Center! Binnen 1 dag geregeld dat er een nieuw toetsenbord word geregeld(zie je niet vaak meer). Helemaal top!