Logitech MX1100 Review

18 mei 2009, laatste update op 18 mei 2009, 1.465 views Rapporteer

Inleiding:
Ik heb sinds afgelopen zaterdag de MX1100 in mijn bezit, ik heb hem bij de Saturn gekocht. Ben al tijden op zoek geweest naar een muis die mijn MX1000 kon vervangen.
Ergonomie:
Deze muis ligt zeer fijn in de hand, zeker omdat ik de MX1000 al gewend ben heb ik niet zo'n probleem met de grote muis. Ik moet wel zeggen dat ondanks dat deze een rubbere duimgreep heeft ik hier minder houvast mee heb als de MX1000.
Functionaliteit:
De MX1100 beschikt over 10 knoppen, 8 knoppen kunnen volledig aangepast worden. De muis heeft ook een hyperscroll functie die op de zelfde manier werkt als de MX Revolution. De laser kan ingesteld worden van 400 tot 1600 DPI.
Precisie:
Is goed genoeg, ik heb hem op dit moment op 800 DPI staan wat...

Pluspunten

• Veel knoppen
  • Veel instel mogelijkheden
  • Ergonomisch
  • Goede styling
  • Geen vertraging

Minpunten

• Scrollwiel voelt wankel aan

Inleiding:

Ergonomie:

Functionaliteit:

Precisie:
Is goed genoeg, ik heb hem op dit moment op 800 DPI staan wat voor mij meer als genoeg is. FPS games zijn ook goed te doen met de MX1100, al zullen mensen die met een wired muis gegamed hebben wel een verschil in gewicht merken want deze is best zwaar net als de MX1000.

Vormgeving:
De muis past zich mooi aan de vorm van je hand wat zeker een verbetering is ten opzichte van de MX1000, qua styling vindt ik heb er ook goed uitzien.

Kwaliteit:
De muis voelt solide aan al vindt ik de scroll wel een beetje wankel aanvoelen.

Software:
Ik gebruik nu Setpoint 4.72 en heb hier weinig over te klagen.

Prijs:
Ik heb er 60 euro voor betaald wat opzich een smak geld is voor een muis, maar zeker zijn geld waard.

Conclusie:
Een muis met veel knoppen en instel mogelijkheden, voelt goed en stevig aan in de hand, voor 52,90(pricewatch) is dit een goede keus, voor zowel normaal kantoor gebruik als gaming(niet voor die-hards).

Heb jij ook een Logitech MX1100?

Ik denk dat er voor jouw geen waarneembare vertraging is.
Het kan natuurlijk nieuwe tech zijn maar ik vermoed van niet. Ik heb de G8 even gehad en vergeleken met een draad mx518 en wel degelijk verschil, en verkocht. Voor low sense gaming zal het wel minder merkbaar zijn.
Misschien is er wel vertraging maar ik merk er niks van als ik bijv MOHAA of COD4 online speel. Scheelt natuurlijk ook wel dat mijn MX1000 en BT muis was en deze RF.
Mag ik vragen waarom je niet voor de MX1100R bent gegaan. Deze heeft een accu en is herlaadbaar via de bijgeleverde USB kabel. Een stuk handiger vind ik.
Ik heb wel overwogen deze te kopen maar uiteindelijk voor deze gekozen, accu is leuk en aardig maar die gaat niet zolang mee als met batterijen. Naar zoveel keer herladen is die accu gewoon op en dan heb ik liever gewoon batterijen die ik zo kan vervangen.
Ik ben helemaal akkoord met jou, ik heb deze muis ook. Het scroll is inderdaad een beetje wankel, als je de superscrollfunctie uitzet heb je hier wel minder last van.

@Sluuz: ik ben ook niet voor de MX1100R gegaan omdat ik de muis in combinatie met mijn laptop gebruik en dan gaat een dockingstation natuurlijk niet... :)
Met als grote verschil er geen dockingstation bij zit :+ . Je krijgt er een USB kabel bij (zoals ook te lezen is in mijn post) om hem op te laden. Er zit aan de voorkant van de muis (waar bij bedrade muizen de draad zit) een aansluiting en zo kan je hem opladen terwijl je hem gebruikt. Dus geen probleem als je en laptop hebt. Al is de grootte van het ding wel een issue als je hem mobiel wilt gebruikt (vind ik).

@Bjornmeijer935, tja ik heb toch het idee dat een accu een stuk langer meegaat dan batterijen. Zo'n accu gaat misschien na 500 keer laden dood, maar geloof me, dan werkt je muis al niet meer, of heb je een nieuwe gekocht. Ik heb mijne sinds Sinterklaas ( :9 ) en heb hem tot nu toe slechts 1 keer hoeven opladen (dagelijks gebruik, altijd aan, ook 'snachts).
Naar 3,5 jaar was de accu mijn eerste mx1000 al aardig lui geworden. Los van dat werkte die nog perfect dus ik denk dat jij de levensduur wel onderschat.

[Reactie gewijzigd door Bjornmeijer935 op 25 juli 2024 10:23]